Ελ Αραμπί στο «10» : Στον Θρύλο η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου!

Ελ Αραμπί στο «10» : Στον Θρύλο η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου!

Το «πολυβόλο» του Ολυμπιακού, ο MVP της σεζόν Γιουσέφ Ελ Αραμπί μέσα από to10.gr σκιαγραφεί την πρώτη του χρονιά στα ερυθρόλευκα, αποθεώνει Μαρτίνς, Βαλμπουενά, μιλά για το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, τον πανηγυρισμό του, το γκολ που ξεχωρίζει και υπόσχεται για τη νέα σεζόν…

Ένα χρόνο πριν, στις 6 Ιουλίου 2019 για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την απόκτηση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός στράικερ άφηνε το Κατάρ και τα πεντοδόλαρα για να επιστρέψει στην Ευρώπη μέσω του Ολυμπιακού. Με την ελπίδα πως θα συνεχίσει να σκοράρει ακατάπαυστα, όπως έκανε σε Καέν και Γρανάδα αλλά και στις Αλ Χιλάλ και Αλ Ντουχαίλ. Ερχόταν άλλωστε με 178 γκολ στην καριέρα του σε 315 συμμετοχές, ποσοστό τρομακτικό!

Δεν ήρθε με τυμπανοκρουσίες, ήρθε στη «σκιά» του σήριαλ του Μάρκους Μπέργκ που, ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, δεν συμφώνησε να επιστρέψει στην Ελλάδα για τους Πειραιώτες.

Η συνέχεια γνωστή. Ο Ελ Αραμπί ένα χρόνο μετά από την αθόρυβη άφιξη του στους ερυθρόλευκους είναι ο MVP της χρονιάς. 27 γκολ μετράει ήδη ο Μαροκινός «killer» που τρομοκρατεί τις αντίπαλες εστίες και έχει συνδυάσει το όνομα του με τις σπουδαιότερες βραδιές στην φετινή φρενήρη πορεία της αρμάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ελ Αραμπί που και για τους αναγνώστες του «10» είναι ο MVP του Ολυμπιακού από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μίλησε στο «10» για την ονειρεμένη σεζόν στον Ολυμπιακό την οποία και χαρακτήρισε ως την καλύτερη της καριέρας του. Θυμήθηκε το διάστημα που συμφώνησε με τους Πειραιώτες, εξήρε τον Μαρτίνς, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία του με τον Βαλμπουενά, το κλίμα στην ομάδα, τα γκολ που ξεχωρίζει και βεβαίως την συνέχεια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλά ας δώσουμε τον λόγο στον ίδιο…

«Μετά τα πρώτα ματς σιγουρεύτηκα πως θα τα καταφέρουμε»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που από την πρώτη μου χρόνια πετύχαμε σπουδαία πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα, δεν το περίμενα ακριβώς έτσι, ήρθα στον Ολυμπιακό με στόχο την είσοδο μας στους ομίλους του Champions League και όταν είδα τα πρώτα μας παιχνίδια σιγουρεύτηκα πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα και είμαστε ακόμη μέσα στη διοργάνωση το Europa League είναι κάτι πάρα πολύ καλό για μένα και για όλη την ομάδα».

«Στην Ευρώπη ποτέ δεν είχα φτάσει σε αυτό το επίπεδο»

«Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση για μένα τα 27 γκολ που έχει βάλει. Είναι πράγματι για μένα η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου γιατί στην Ευρώπη ποτέ δεν είχα φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Απομένουν ακόμη αρκετά παιχνίδια, ελπίζω να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να συνεχίσουμε έτσι στο πρωτάθλημα, να πάρουμε το κύπελλο και να προκριθούμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Για μένα προσωπικά να συνεχίσω να βάζω πολλά γκολ. Έχουμε την ικανότητα, έχουμε την ποιότητα και είναι για μας μία πάρα πολύ καλή χρονιά».

«Συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο με τον Βαλμπουενά»

«Με τον Βαλμπουενά έχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Γιατί ο Βαλμπουενά είναι ο παίκτης με τις καλύτερες ασίστ στο πρωτάθλημα, εγώ ο πρώτος σκόρερ, νομίζω λοιπόν ότι συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Ο προπονητής το βλέπει αυτό, δουλεύουμε πολύ καλά στην προπόνηση, εκείνος ξέρει την ποιότητα που έχω, εγώ γνωρίζω πολύ καλά την ποιότητα της πάσας του, άρα όλα είναι πιο εύκολα. Ο Ματιέ ξέρει πώς να με βρει μέσα στην περιοχή, συνδυαζόμαστε πολύ καλά και αυτό είναι πολύ καλό για εμάς και για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί του και θα συνεχίσουμε έτσι γιατί η σεζόν δεν έχει τελειώσει, έχουμε πολλά ακόμη να δείξουμε»

«Η Άρσεναλ και ο Παναθηναϊκός για τον κόσμο μας…»

«Για μένα όλα τα παιχνίδια της χρονιάς είναι σημαντικά, και όλα τα γκολ που έχω πετύχει. Ίσως λίγο πιο σημαντικό ήταν το γκολ απέναντι στην Άρσεναλ γιατί ήρθε στο τελευταίο λεπτό και ήταν μία πολύ έντονη στιγμή για τους φιλάθλους μας που ταξίδεψαν για εμάς. Στο πρωτάθλημα ξεχωρίζω το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό γιατί ξέρουμε ότι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι για τον κόσμο μας και έπρεπε να κερδίσουμε στην έδρα μας καθώς είχαμε φέρει ισοπαλία εκτός έδρας. Ήταν για μένα μία πολύ δυνατή στιγμή, ελπίζω έτσι να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια! Παίζουμε ξανά τώρα με τον Παναθηναϊκό, άρα έχουμε άλλη μια ευκαιρία…»

«Το κατόρθωμα του Μαρτίνς και το «πάνω από όλους η ομάδα»

«Είναι προφανές ότι έχουμε μία πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα, είναι υπέροχα όλα όσα κάνει ο προπονητής, ειλικρινά είμαι πολύ χαρούμενος, συζητάμε πολύ μεταξύ μας, και χαίρομαι για τον τρόπο που μου φέρονται όλοι. Είτε ο προπονητής, είτε ο πρόεδρος. Πριν έρθω εδώ ήξερα πως ο Πρόεδρος κάνει τα πάντα για το καλό της ομάδας. Είχα την ελπίδα πως θα ήταν όλα καλά, γιατί είμαστε μία ομάδα με πολλές εθνικότητες, Έλληνες, Πορτογάλοι, Βραζιλιάνοι, όμως επικοινωνούμε πάρα πολύ καλά. Όλοι βλέπουμε την δουλειά που γίνεται και αυτό είναι τόσο σημαντικό όσο και η ατμόσφαιρα που υπάρχει στα αποδυτήρια. Μετά από κάθε ματς όλοι επικοινωνούμε πολύ καλά και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι μέσα στην ομάδα ο καθένας κάνει τη δουλειά του με καμία εξαίρεση και νομίζω ότι αυτή είναι η δύναμή μας. Νομίζω πως σήμερα έχουμε φτάσει εδώ για αυτούς τους λόγους, ξέρουμε όλοι ότι ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε, είτε παίζουμε βασικοί ή αναπληρωματικοί. Όλοι δίνουμε το μάξιμουμ αυτό είναι κατόρθωμα του προπονητή γιατί είναι έμπειρος από την προηγούμενη χρονιά. Φέτος έγιναν κάποιες αλλαγές και όλα πάνε καλά και έτσι ελπίζω να συνεχίσουμε ως το τέλος».

«Από παιδί έκανα τον… πιστολέρο»

«Είναι αλήθεια πως πανηγυρίζω πάντοτε κάνοντας το ίδιο, παίζοντας με τα «όπλα» μου και «πυροβολώντας». Είναι κάτι που το κάνω από την παιδική μου ηλικία, έκανα τον «πιστολέρο» μαζί με τους φίλους μου. Μου άρεσε πολύ να παίζω αυτό το παιχνίδι. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που βάζω γκολ μου αρέσει να κάνω αυτόν τον πανηγυρισμό».

«Τα καλύτερα είναι μπροστά μας…»

«Θέλουμε να τελειώσουμε καλά αυτή τη χρονιά, να γιορτάσουμε τον τίτλο και να εκπληρώσουμε αυτό που μας έχει ζητήσει ο προπονητής, να είμαστε αήττητοι, κάτι που για μένα θα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Ύστερα να συνεχίσουμε στις άλλες διοργανώσεις με τα σημαντικά παιχνίδια που έχουμε να κερδίσουμε. Την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσουμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα από φέτος. Για μένα ήταν η πρώτη χρόνια, προσαρμόστηκα πολύ καλά και σκοπεύω να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να συνεχίσω το ίδιο καλά και ακόμα καλύτερα».

Αντί επιλόγου… Θαυμάστε ξανά και τα 27 γκολ του Ελ Αραμπί… 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ