Σαν σήμερα : Όταν το όνειρο της Βραζιλίας έγινε… γερμανικός εφιάλτης (vids)

Σαν σήμερα : Όταν το όνειρο της Βραζιλίας έγινε… γερμανικός εφιάλτης (vids)

Σαν σήμερα, πριν από 6 χρόνια, η εθνική Γερμανίας διαλύει την διοργανώτρια Βραζιλία με 7-1 και προκρίνεται στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένα παιχνίδι γεμάτο ρεκόρ και μία διοργάνωση που από όνειρο, μετατρέπεται σε εφιάλτη για την «σελεσάο».

«Θα με θυμούνται επειδή έχασα 7-1, στη χειρότερη ήττα της Βραζιλίας» είχε δηλώσει στο τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής της Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Αυτό το συναίσθημα, διαπερνούσε όλους τους ανθρώπους της «σελεσάο», στο άκουσμα των αποδοκιμασιών στο σφύριγμα της λήξης. Σαν σήμερα, στις 8 Ιουλίου του 2014, η εθνική Γερμανίας διασύρει με 7-1 την αντίστοιχη της Βραζιλίας, μέσα στο «Μινεϊράο» και ο ημιτελικός, εξελίσσεται σε μία βραδιά ρεκόρ. Ρεκόρ που μεν θα θέλουν να ξεχάσουν και οι δε θα θυμούνται για πάντα.

Τα 90 λεπτά από τον παράδεισο στην… κόλαση!

Με 58 χιλιάδες φιλάθλους να δημιουργούν μία τρομερή ατμόσφαιρα, η Γερμανία και η Βραζιλία, βρίσκονται στην σέντρα για την έναρξη του ημιτελικού. Πέρασαν 11 λεπτά και ο Τόμας Μίλερ θα ανοίξει το σκορ, για να έρθει η «καταιγίδα». Τέσσερα γκολ σε έξι λεπτά, ήταν αρκετά για να παγώσει τα πάντα στο «Μινεϊράο». Η Γερμανία προηγείται με 5-0 (!) στα πρώτο ημίωρο και κλείνει ήδη, την μία από τις δύο θέσεις του μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από την άλλη, η Βραζιλία, αποδεκατισμένη και ζαλισμένη, έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν θα διεκδικήσει το τρόπαιο μέσα στην έδρα της. Οι αποδοκιμασίες στο γήπεδο ήταν εκκωφαντικές από τους φίλους της «σελεσάο» που έβλεπαν ένα ακόμη Μουντιάλ που διοργανώνεται στην χώρα τους, να περνάει ανεκμετάλλευτο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ωστόσο ο Αντρέ Σούρλε θα ανεβάσει το σκορ στο 7-0 (!). Τα «πάντσερ» δεν έδειξαν έλεος και ο Όσκαρ απλά θα βάλει το γκολ της τιμής στο 90ο λεπτό. Με αυτό θα αποχαιρετίσει την διοργάνωση η Βραζιλία.

Τα επτά… ρεκόρ!

Στην λήξη του αγώνα, δεν ήταν λίγα τα ρεκόρ που καταρρίφθηκαν. Συγκεκριμένα, αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη σε φάση ημιτελικών, στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ακόμα, τα τέσσερα τέρματα που επιτεύχθηκαν μέσα σε έξι λεπτά, είναι τα γρηγορότερα, ξεπερνώντας το ρεκόρ της Αυστρίας από το 1982, η οποία είχε σε επτά. Αν και αρκετοί, θεώρησαν ότι τα επτά γκολ, είναι τα περισσότερα που έχει δεχτεί διοργανώτρια, εν τέλει, υπάρχει και άλλη. Συγκεκριμένα, το 1954, η εθνική Αυστρίας κέρδισε με 7-5 (!) την Ελβετία για τα προημιτελικά.

Για την Βραζιλία, αυτή είναι η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της ιστορίας και η πρώτη μετά το 1975 και το 3-1 από το Περού. Ταυτόχρονα, το τελικό 7-1, «ξύπνησε» την μνήμη του 1920. Τότε, η «σελεσάο» είχε διασυρθεί από την Ουρουγουάη με 6-0. Τέλος, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ολοκληρώθηκε με 167 γκολ, μένοντας στην δεύτερη θέση στην ιστορία του θεσμού. Συγκεκριμένα, το Μουντιάλ του 1998 στην Γαλλία, κατέχει την πρώτη θέση με 171 τέρματα.

Η βραδιά του Κλόζε!

Ο Ρονάλντο δεν είδε απλά την Βραζιλία να διαλύεται αλλά και το προσωπικό του ρεκόρ. Συγκεκριμένα, το γκολ του Μίροσλαβ Κλόζε στο 23ο λεπτό, του πρόσφερε την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών. Ο Γερμανός επιθετικός έφτασε τα 16 τέρματα, ξεπερνώντας τα 15 του Βραζιλιάνου. Ακόμα, αυτή ήταν η 23η συμμετοχή του, σε τελικά του θεσμού, ισοφαρίζοντας στην δεύτερη θέση τον Πάολο Μαλντίνι. Μάλιστα, έγινε ο μόνος ποδοσφαιριστής που πήρε μέρος σε τέσσερις ημιτελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όσον αφορά τα δύο γκολ του Τόνι Κροος μέσα σε 69 δευτερόλεπτα (!), αποτελούν τα πιο γρήγορα στην ιστορία της διοργάνωσης από τον ίδιο παίκτη.

Η Γερμανία προκρίθηκε στον τελικό και εκεί κατάφερε να νικήσει την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι. Με την κατάκτηση του τροπαίου, έφτασε τους τέσσερις τίτλους, ωστόσο ήταν η τελευταία φορά, μέχρι σήμερα, που έφτασε σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, όμως, παρέμεινε το «εξώφυλλο» σε εκείνο το Μουντιάλ και παραμένει η μεγαλύτερη ντροπή της Βραζιλίας.

Βραζίλια: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Νταβίντ Λουίζ, Ντάντε, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46′ Παουλίνιο), Οσκάρ, Χουλκ (46′ Ραμίρες), Μπερνάρντ, Φρεντ (70′ Ουίλιαν).

Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς (46′ Μέρτεζακερ), Χέβεντες, Κεντίρα (76′ Ντράξλερ), Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Τόμας Μίλερ, Μεσούτ Εζίλ, Κλόζε (58′ Σέρλε).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ