O κακός χαμός στην Euroleague: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός κι άλλοι τέσσερις παλεύουν για το πλεονέκτημα έδρας

O κακός χαμός στην Euroleague: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός κι άλλοι τέσσερις παλεύουν για το πλεονέκτημα έδρας

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και άλλες τέσσερις ομάδες διεκδικούν τρεις θέσεις και το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs της Εuroleague. Ποιο είναι το πρόγραμμα των ομάδων και πως έχουν διαμορφωθεί οι μεταξύ τους ισοβαθμίες.

Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός AKTOR, Μονακό, Φενέρμπαχτσε και Βίρτους Μπολόνια θα παλέψουν για τις θέσεις 2-4 στις 6 αγωνιστικές εναπομείνασες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας, που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs της EuroLeague, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται να έχει καπαρώσει την πρωτιά.

Διαβάστε επίσης: Με μεγάλο κίνητρο για το απόλυτο στα πλέι οφ

Η Βασίλισσα της Ευρώπης μπορεί να μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες στην EuroLegue, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση, την οποία δύσκολα μπορεί να χασεί. Κάπως έτσι, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ποιες ομάδες θα πάρουν τις επόμενες τρεις θέσεις της βαθμολογίας και μαζί το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs.

Ας δούμε, λοιπόν, τα μεταξύ τους ματσαρίσματα στις επόμενες 6 αγωνιστικές, δηλαδή μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και σε ποιες ισοβαθμίες υπερτερεί η κάθε μία από αυτές.

Τα κρίσιμα ματς της Μπαρτσελόνα

Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα (20/3, 19:45)
Παναθηναϊκός AKTOR – Μπαρτσελόνα (22/3, 21:15)

Τα κρίσιμα ματς του Παναθηναϊκού AKTOR
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR (14/3, 19:45)
Παναθηναϊκός AKTOR – Μπαρτσελόνα (22/3, 21:15)
Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός AKTOR (29/3, 21:30)

Τα κρίσιμα ματς της Βίρτους

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός AKTOR (29/3, 21:30)

Τα κρίσιμα ματς του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR (14/3, 19:45)
Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε (12/4, 21:15)

Τα κρίσιμα ματς της Φενέρμπαχτσε

Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα (20/3, 19:45)
Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε (12/4, 21:15)

Το πρόγραμμα της Μονακό

Οι Μονεγάσκοι έχουν το πιο εύκολο πρόγραμμα από τις ομάδες που διεκδικούν την είσοδο στην τετράδα. Η ομάδα από το Πριγκιμπάτο έχει να αντιμετωπίσει τις Άλμπα, Μιλάνο, Βαλένθια, Βιλερμπάν, Ζαλγκίρις και Μπάγερν.

H βαθμολογία της Ευρωλίγκας μετά το τέλος της 28ης αγωνιστικής:

Οι μεταξύ τους ισοβαθμίες

Η Μπαρτσελόνα έχει την ισοβαθμία με τη Βίρτους Μπολόνια και με τον Ολυμπιακό (2 νίκες), ενώ υστερεί σε εκείνη με τη Μονακό από την οποία έχει δύο ήττες. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τη Φενέρ, οι μπλαουγκράνα είχαν επικρατήσει με 89-81, άρα έχουν +8. Την ίδια διαφορά (+8) έχουν οι Καταλανοί και με τον Παναθηναϊκό AKTOR μετά το 80-72 της 6ης αγωνιστικής.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει την ισοβαθμία με τη Μονακό, αφού την έχει κερδίσει στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια. Κόντρα στον Ολυμπιακό αποζητά νίκη στο ΣΕΦ, καθώς είχε ηττηθεί στην παράταση από τους ερυθρόλευκους στο ΟΑΚΑ την 1η αγωνιστική της σεζόν. Με τη Βίρτους έχει έναν αέρα 14 πόντων (σσ. είχε κερδίσει εντός με 90-76), ενώ υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Φενέρμπαχτσε.

Η Μονακό έχει την ισοβαθμία με την Μπαρτσελόνα και με τον Ολυμπιακό, ενώ υστερεί απέναντι σε Βίρτους, Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο Ολυμπιακός υστερεί απέναντι σε Μονακό και Μπαρτσελόνα, ενώ έχει το πάνω χέρι αν ισοβαθμίσει με τη Βίρτους Μπολόνια. Νίκη με +3 πόντους αποζητούν οι ερυθρόλευκοι κόντρα στη Φενέρ, από την οποία είχαν χάσει με 79-77 στην Κωνσταντινούπολη στον πρώτο γύρο, ενώ απλή νίκη θα χρειαστούν για να πάρουν την ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό AKTOR, αφού στην πρώτη αγωνιστική είχαν επικρατήσει κόντρα στους πράσινους στο ΟΑΚΑ στην παράταση.

Η Φενέρμπαχτσε θα βρίσκεται από πάνω σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τη Μονακό, τη Βίρτους Μπολόνια και τον Παναθηναϊκό AKTOR. Κόντρα στον Ολυμπιακό έχει +2 μετά τη νίκη της με 79-77 στην Τουρκία, ενώ βρίσκεται στο -8 από την Μπαρτσελόνα, έπειτα από την ήττα της με 89-81 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Η Βίρτους Μπολόνια έχει την ισοβαθμία με τη Μονακό, ενώ υστερεί κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακό μετά την ήττα της στο ΣΕΦ. Αν η ομάδα του Λούκα Μπάνκι θέλει να πάρει τη διαφορά με τον Παναθηναϊκό AKTOR και να υπερτερεί σε ενδεχόμενο ισοβαθμίας, τότε χρειάζεται νίκη με +15 πόντους όταν θα υποδεχθεί τους πράσινους στην Ιταλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ