Η μεγάλη ευκαιρία του Γιάννη

Η μεγάλη ευκαιρία του Γιάννη

Η μετακίνηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς από το Κλίβελαντ στις ακτές του Ειρηνικού καταστρέφει μια ομάδα και αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο μια ολόκληρη περιφέρεια. Οι Καβαλίερς βγαίνουν από το κάδρο των διεκδικητών του τίτλου και ίσως να πρέπει να ξεχάσουν και αυτά τα πλέι οφ ακόμα για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Όχι μόνο επειδή έχασαν τον παίκτη […]

Η μετακίνηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς από το Κλίβελαντ στις ακτές του Ειρηνικού καταστρέφει μια ομάδα και αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο μια ολόκληρη περιφέρεια.

Οι Καβαλίερς βγαίνουν από το κάδρο των διεκδικητών του τίτλου και ίσως να πρέπει να ξεχάσουν και αυτά τα πλέι οφ ακόμα για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Όχι μόνο επειδή έχασαν τον παίκτη που τους εκτόξευσε και τους κράτησε στην κορυφή, αλλά και διότι δεν είχαν φροντίσει να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη αποχώρησή του.

Έχουν ξεμείνει από καλά draft picks εξαιτίας και κάποιων αμφιλεγόμενων ανταλλαγών που έκαναν το προηγούμενο διάστημα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (Κέβιν Λαβ π.χ.) δεν διαθέτουν παίκτες που θα μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν ως ανταλλάγματα για να φέρουν άλλους καλούς και γενικώς το μέλλον τους προμηνύεται δυσοίωνο.

Όπερ σημαίνει ότι η Ανατολική Περιφέρεια χάνει μια από τις πρωταγωνίστριες ομάδες της. Η επόμενη σεζόν θα είναι η πρώτη μετά από οκτώ συνεχόμενες που δεν θα έχει ΛεΜπρόν Τζέιμς στους τελικούς της Ανατολής. Κι επειδή και η προηγούμενη ομάδα του ΛεΜπρόν, οι Μαϊάμι Χιτ, εξακολουθούν να κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μετά την αποχώρησή του, στην πραγματικότητα η Ανατολή έχει χάσει δύο καλές ομάδες. Άρα διέρχεται κρίση.

Η κρίση όμως, όπως είναι γνωστό, γεννά ευκαιρίες. Και καθώς η σκιά που έριχνε ο «Βασιλιάς» πάνω σε όλην την περιφέρεια θα διαλυθεί πλέον, έρχεται η ώρα για κάποιους άλλους παίκτες και κάποιες άλλες ομάδες να βγουν μπροστά και να πάρουν τα σκήπτρα. Ένας από αυτούς είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Η επόμενη μεγάλη πρόκληση γι’ αυτόν είναι να αποδείξει πως είναι ο καλύτερος παίκτης της Ανατολής. Όχι μόνο με τις στατιστικές επιδόσεις του, αλλά και με την πορεία της ομάδας του. Ο ίδιος έχει αποδεχθεί την πρόκληση κι έχει δείξει ότι τα καταφέρνει καλά όταν έχει τέτοιου είδους κίνητρο. Μέχρι τώρα βελτιώνει κάθε χρόνο όλο και πιο πολύ τη δική του παρουσία, ενώ έχει οδηγήσει δύο συνεχόμενες φορές τους Μπακς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Φέτος με καλύτερο προπονητή (Μπαντενχόλτζερ) και με μια-δυο κινήσεις που αναμένεται να κάνει η ομάδα του Μιλγουόκι για να βελτιώσει το supporting cast του, έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το… μπαμ στην Ανατολή.

Βεβαίως, έστω κι αν δεν υπάρχει πια ΛεΜπρόν, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Υπάρχουν ακόμα οι Σέλτικς, που με τον Μπραντ Στίβενς έχουν φτιάξει μια συμπαγή και αξιόπιστη ομάδα. Αν ο Γκόρντον Χέιγουορντ επιστρέψει γερός και δυνατός από τον τραυματισμό του κι αν δεν κάνει καμιά… πλάκα να φύγει ο Κάιρι Ίρβινγκ, θα είναι ακόμα καλύτεροι από φέτος.

Υπάρχουν επίσης οι Σίξερς με τα νιάτα και το πλούσιο ταλέντο. Οι Εμπίιντ και Σίμονς, έχοντας προσθέσει ένα χρόνο εμπειρίας, είναι έτοιμοι να γίνουν οι απόλυτοι σταρ της περιφέρειας. Ο Μαρκέλ Φουλτζ είναι το νούμερο 1 του περσινού ντραφτ, άρα δεν αποκλείεται να κάνει το ξεπέταγμά του, ενώ αποκτήθηκε και ο πολύτιμος σουτέρ Τζέι Τζέι Ρέντικ για να πλαισιώσει μια εξαιρετική ομάδα, που φέτος έκανε 52 νίκες. Και στοχεύει ακόμα πιο ψηλά.

Υπάρχουν οι Ράπτορς των 59 νικών φέτος, αλλά με την απόφασή τους να διώξουν τον επιτυχημένο προπονητή Ντουέιν Κέισι και να εμπιστευτούν τον βοηθό του, Νικ Νερς, προβλημάτισαν. Ακούγεται ότι πιθανώς να ξεκινήσουν από τώρα μια προσπάθεια ανανέωσης, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται παίκτες όπως οι Κάιλ Λάουρι και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν να αλλάξουν ομάδα και ίσως και περιφέρεια, ανατρέποντας τους συσχετισμούς.

Άλλος δεν φαίνεται να υπάρχει με τα ως τώρα δεδομένα. Ίσως λίγο οι Ουίζαρντς με τον καλό κορμό των περιφερειακών, ίσως λίγο οι Πίστονς με τον Κέισι προπονητή, ίσως οι απρόβλεπτοι Νικς, αν κάνουν κάποιο… μπαμ στις μεταγραφές και πλαισιώσουν καλύτερα τον Πόρζινγκις. Αλλά οι ελπίδες τους δεν είναι πολλές.

Οι τρεις προαναφερθέντες φαίνεται πως είναι οι βασικοί διάδοχοι των Καβαλίερς στην κρυφή της Ανατολής. Και η ευκαιρία για τον Γιάννη είναι μεγάλη.

Σούπερ περιφέρεια η Δύση

Την ίδια ώρα η Δυτική Περιφέρεια ετοιμάζεται να αναδείξει τον επόμενο πρωταθλητή. Όποια ομάδα κι αν πάρει την πρόκριση στους τελικούς από την Ανατολή, μοιάζει αδύνατο να ανταγωνιστεί τις σούπερ ομάδες της Δύσης.

Με πρώτους και καλύτερους τους πρωταθλητές Ουόριορς, οι οποίοι όχι μόνο κράτησαν όλους τους καλούς, αλλά πήραν και τον ΝτεΜάρκους Κάζινς! Αν αυτός ο παίκτης επιστρέψει σε καλή κατάσταση από τον τραυματισμό του στον αχίλλειο, οι Ουόριορς δεν θα έχουν αντίπαλο ούτε στη Δύση. Απλώς αναλογιστείτε την βασική πεντάδα τους: Κάρι, Ντουράντ, Τόμπσον, Γκριν, Κάζινς! Πώς να χάσουν;

Οι Λέικερς με ΛεΜπρόν βγαίνουν αυτομάτως από την ανυποληψία και γίνονται διεκδικητές. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που πήραν επίσης κάποιος πολύτιμους για την εμπειρία τους παίκτες, όπως ο Ρατζόν Ρόντο και ο Λανς Στίβενσον, και δεν αποκλείεται να κάνουν ένα ακόμα «χτύπημα».

Οι Ρόκετς του Τζέιμς Χάρντεν και του Κρις Πολ έδειξαν φέτος πού μπορούν να φτάσουν κι αν κρατήσουν τον σέντερ Κλιντ Καπέλα, που ξεπετάχτηκε αυτή τη σεζόν, θα είναι ακόμα καλύτεροι του χρόνου.

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έχουν εμφανές πρόβλημα χημείας, αλλά αυτή την τριάδα Ουέστμπρουκ-Τζορτζ-Άντονι, που έμεινε αμετάβλητη, κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει.

Υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες, που μπορεί να μην έχουν τα φόντα να φτάσουν στους τελικούς, αλλά αν ήταν στην Ανατολή, θα ήταν διεκδικήτριες. Όπως οι Μπλέιζερς των Λίλαρντ και Μακ Κόλουμ, οι Τζαζ του εκπληκτικού φετινού ρούκι Ντόνοβαν Μίτσελ, οι Πέλικανς του παρά λίγο MVP Άντονι Ντέιβις. Και βέβαια δεν ξέρουμε τι ομάδα θα παρουσιάσει ο Γκρεγκ Πόποβιτς στο Σαν Αντόνιο.

Η Δύση είναι στην πραγματικότητα ένας γαλαξίας αστέρων και οι τελικοί της θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέροντες από τους τελικούς του ΝΒΑ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ