Το μπλόκο του Μάντσεστερ, έστειλε τον Ολυμπιακό στο «Μολινό»

Το μπλόκο του Μάντσεστερ, έστειλε τον Ολυμπιακό στο «Μολινό»

Πως η UEFA έδωσε το «οκ» στους Άγγλους για τις ρεβάνς σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν προκάλεσε «εντύπωση» στους μυημένους. Κάθε άλλο. Για την ακρίβεια είχε… φανεί από τον Ιούνη όταν η UEFA ανακοίνωσε το πλάνο της για τον τρόπο που θα ολοκληρωθούν φέτος τα κύπελλα Ευρώπης, αλλά είχε αποφύγει να ξεκαθαρίσει που θα διεξαχθούν τα ματς που υπολείπονται σε champions league και europa league για να φτάσουμε στους προημιτελικούς.

Είπε Λισαβόνα για το final 8 της κορυφαίας διοργάνωσης. Είπε και Γερμανία για το αντίστοιχο τουρνουά στο Europa. Απέφυγε όμως να πράξει το αυτονόητο: Να στείλει και όλα τα ματς που προηγούνται, στις ίδιες πόλεις ώστε να δημιουργήσει ένα «ασφαλές περιβάλλον» για όλους. Και σήμερα αποδείχθηκε το «γιατί».

Μεγάλη η πίεση που της ασκήθηκε όλο αυτό το διάστημα από τους «ισχυρούς» του ποδοσφαίρου. Από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης που ακόμη και σε καθεστώς «κεκλεισμένων» προτιμούσαν σαφώς την έδρα τους από ένα «ουδέτερο» γήπεδο. Και κάπως έτσι έπεσε στην περίπτωση και ο Ολυμπιακός ο οποίος θα αντιμετωπίσει τη Γουλβς στο Μολινό (5 ή 6 Αυγούστου).

Η Μάντσεστερ Σίτι η οποία σημειώνουμε πως είναι τιμωρημένη με βάση το FFP για την επόμενη χρονιά, άρα και γενικώς στα… κάγκελα με την UEFA, φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης για ένα εισιτήριο στους «8» του champions league. Εκείνη έγινε «μπλοκ» με τη συμπολίτισσα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (φιλοξενεί τη ΛΑΣΚ Λιντς) και πίεσε για τις εξελίξεις. Σε ένα μέτωπο που εν πολλοίς βρήκε συμμάχους σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα (φιλοξενεί τη Νάπολι), η Γιουβέντους (υποδέχεται τη Λιόν), η Μπάγερν Μονάχου.

Ένα παιχνίδι… ισχυρών, που σε συνδυασμό με την απαραίτητη ώθηση από τις εθνικές Κυβερνήσεις (οι Άγγλοι δεσμεύτηκαν εγγράφως στην UEFA για τις συνθήκες διεξαγωγής των ματς) έφερε τη διεθνή ομοσπονδία στην απόφαση να δώσει κανονικά το δικαίωμα στους γηπεδούχους των αγώνων ρεβάνς πριν τους προημιτελικούς, να διεξάγουν τα ματς στην έδρα τους.
Μαζί με τον… βασιλικό λοιπόν ποτίστηκε και η γλάστρα. Η Γουλβς που φυσικά νοιώθει πολύ πιο άνετα στην ιδέα ότι θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στην έδρα της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ