Πράγματι πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ για το CAS;

Πράγματι πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ για το CAS;

Σανό για CAS vol.1.

Για να βάλουμε τα θέματα στην πραγματική τους διάσταση αρκεί να ανατρέξουμε στα όσα έλεγε και ζητούσε ο ΠΑΟΚ από το CAS. Και εκεί κάντε τον σεφτέ και δείτε πράγματι αν πρέπει να πανηγυρίσει ή να ανησυχεί ακόμα περισσότερο…

Τι ζητούσε ο ΠΑΟΚ:

1) Να μην είναι παρών ο Ολυμπιακός και μάλιστα οι Εφέτες της επιτροπής εφεσεων της ΕΠΟ που το δέχθηκαν αυτό να πάνε στο πυρ το εξώτερο και να τους τιμωρήσει ο Άρειος Πάγος με τις βαρύτερες ποινες.

Τι πήρε:

Φυσικά ο Άρειος Πάγος δεν τους τιμώρησε και το CAS τους δικαίωσε αναγνωρίζοντας ακριβώς ότι ο Ολυμπιακός έχει κάθε δικαίωμα να κάνει έφεση στην απόφαση και να είναι παρών σε κάθε διαδικασία που αφορά την πολυιδιοκτησια.

Τι άλλο ζητούσε ο ΠΑΟΚ:

2) Να αναγνωρίσει το CAS ότι η διαγραφή από την ΕΠΟ του άρθρου στον ΚΑΠ για την πολυιδιοτησια σημαίνει ότι δεν θέλει πια να την τιμωρεί και πως σε κάθε περίπτωση αυτό προκύπτει επειδή πλέον δεν υπάρχει διάταξη στους κανονισμούς της για την απαγόρευση πολυιδιοκτησιας και συνεπώς να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ.

Τι πήρε:

Το CAS είπε επι λέξει ότι οι παραβιάσεις ισχύουν γιατί προκύπτουν από τον αθλητικό νόμο και έστειλε πίσω στην Επιτροπή Εφεσεων την υπόθεση – παρότι δεν υπάρχει πολυιδιοκτησια στους Κανονισμούς της ΕΠΟ. Η προσεκτική ανάγνωση του διατακτικού της απόφασης  δείχνει και στον πλέον κακόπιστο ότι το CAS έστειλε την υπόθεση πίσω στην επιτροπή εφέσεων μόνο λόγω της απουσίας εκτίμησης  και προσυπογραφής των συμπερασμάτων της ΕΕΑ. Όχι γιατί δεν τιμωρείται η πολυιδιοκτησία.

 Ζητούσε επίσης:

3)  Να εφαρμοστεί ο Κανονισμός  της UEFA ώστε παρότι υπάρχει πολυιδιοκτησία να την γλιτώσει – τελείως – ο ΠΑΟΚ (χωρίς υποβιβασμούς και αφαιρέσεις βαθμών) και να την πληρώσει – τελείως – η Ξάνθη με υποβιβασμό σαν άλλη «Ιφιγενεια». Τυφλά να έχει ο Γεραπετρίτης που με γονατογραφηματα περνούσε τροπολογίες μέσα σε 12 ώρες για να μην χωριστεί η Ελλάδα στα δυο!

Τι πήρε:

Το CAS του είπε, όχι, δεν θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός της UEFA αλλά ο ελληνικός νόμος και δεν θα απαλλαχθείς για να πέσει η Ξάνθη αλλά θα πας πίσω στην Επιτροπή Εφέσεων για να δούμε ποσά απίδια πιάνει ο σάκος. Παρεμπιπτόντως , η Ξάνθη απέναντι στον ισχυρισμό αυτό που τη στέλνει «αδιάβαστη» ΔΕΝ είπε τίποτα ενώπιον του CAS , ή κατάπιε το αμίλητο νερό όπως όταν ο ΠΑΟΚ διατύπωνε τους ίδιους ισχυρισμούς και πριν κάτι μήνες ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων ….

Ζητούσε επίσης

4) Να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυιδιοκτησιας γιατί ο Καλπαζιδης ήταν ένας επιφανής …. σερβιτόρος που όλα του τα ζωτικά συμφέροντα ήταν γύρω από το Σαλέ του κ. Φοράω-κόκκινα-παντελόνια-και-δεν-εμφανίζομαι-στην ΕΕΑ-αλλά-μόνο-στο-CAS αν-μου-το-ζητήσει-το-αφεντικό-ο-Ιβαν.

Τι πήρε:

Του είπε το CAS, όχι ΠΑΟΚ δεν σε απαλλάσσω, πήγαινε πίσω στην Επιτροπή Εφεσεων της ΕΠΟ- στους δικαστες που ακόμη και σήμερα βρίζεις χυδαία, οπως εκανες και ενώπιον του CAS και εκεί ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ας αποφασισθεί στην ουσία ξανά, αν τα συμπεράσματα της ΕΕΑ ήταν σωστά. Σε αυτό το σκέλος σίγουρα θα μας διαφωτίσει και το σκεπτικό της απόφασης του CAS , όταν και όποτε έρθει.

Επίσης ζητούσε:

5) Να μην εφαρμοστεί ο παλιός νόμος και να μην του αφαιρεθούν περισσότεροι από 7 βαθμοί.

Tι πήρε;

Το CAS του είπε πάρε τους εφτά βαθμούς μέχρι να πας στην επιτροπή Εφεσεων και εκείνη θα αποφασίσει ποιος νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή αν θα υποβιβαστείς, αν θα σου αφαιρεθούν 7 βαθμοί ή αν θα σου αφαιρεθούν 10, αφού δικάσει από την αρχή στην ουσία, έχοντας στα χέρια της την με δάφνες CAS έγκυρη και σύννομη απόφαση της ΕΕΑ ως αποδεικτικό μέσο!

Ζητούσε:

6) Ζητούσε η αφαίρεση των βαθμών να γίνει φέτος και όχι από το επόμενο πρωτάθλημα.

Τι πήρε:

Ως γνωστόν, οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφεσεων δεν είναι προσωρινά εκτελεστές όπως οι αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της SuperLeague1. Άρα οποία απόφαση και αν βγάλει η Επιτροπή Εφέσεων- τώρα που έμαθαν τα κατατόπια στην Λωζάνη- σίγουρα οποίος δεν μείνει ικανοποιημένος από την απόφαση θα ξαναπάει στο CAS το οποίο μέχρι 3/8 δεν θα βγάλει απόφαση ….. άρα η οποία ποινή τυχόν επιβληθεί θα πάει από του χρόνου. Και καλά αν είναι ο υποβιβασμός.. αν είναι η αφαίρεση όμως;;;; Ο ΠΑΟΚ πάσχιζε να αφαιρεθούν φέτος οι βαθμοί που ούτως η άλλως είναι 17 (+7) βαθμούς πίσω από τον ήδη πρωταθλητή Ολυμπιακό. Τώρα αλλάζουν όμως τα πράγματα…. 2020/2021 και πάει για 46αρι ο θρύλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ