Ξάνθη, από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει και αν καεί;

Ξάνθη, από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει και αν καεί;

H αφαίρεση των βαθμών από την Ξάνθη είναι οριστική και αμετάκλητη και κανένα εθνικό ποδοσφαιρικό δικαστικό όργανο δεν μπορεί να τους επιστρέψει στην ομάδα της Θράκης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ η Ξάνθη απέστειλε επιστολή προς την Super League, με την οποία ζητάει να μην επικυρωθεί η βαθμολογία των play out έως ότου η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. αποφανθεί επί της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης, σε υλοποίηση σχετικής «εντολής» του CAS.

Αναφέρεται, μάλιστα, στα δημοσιεύματα, ότι η Ξάνθη επικαλείται τις διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΑΠ, που τιτλοφορείται «Βαθμολογική κατάταξη των ομάδων» και ρητώς τονίζεται σε αυτό ότι ο βαθμολογικός πίνακας δεν μπορεί να επικυρωθεί εάν υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των δικαστικών οργάνων της Ε.Π.Ο., όπως είναι η Επιτροπή Εφέσεων.

Ως «πολύτιμος σύμμαχος της Ξάνθης» περιγράφεται η διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 20 του ΚΑΠ.

Τα προβλήματα ( διότι υπάρχουν και αυτά) ξεκινάνε από την ώρα που άλλα λέει το άρθρο του ΚΑΠ και άλλα η Ξάνθη.

Τι εννοώ; Στο συγκεκριμένο άρθρο περιγράφονται ξεκάθαρα οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των δικαστικών οργάνων της Ε.Π.Ο., η εκδίκαση των οποίων αποτελεί εκ των ων ουκλμ άνευ προϋπόθεση για την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα.

Όλες, ανεξαιρέτως, αναφέρονται στις περιπτώσεις του άρθρου 23 του ΚΑΠ, δηλαδή στις ενστάσεις που κάθε εμπλεκόμενη ομάδα μπορεί να καταθέσει κατά αντιπάλου της. Σε αυτές τις ενστάσεις πουθενά δεν υπάρχει και δεν περιλαμβάνεται εκκρεμής δικαστική διαδικασία για υποθέσεις πολυιδιοκτησίας. Πουθενά!

Οι μονες ενστάσεις που εμποδίζουν την επικύρωση της βαθμολογίας είναι η αντικανονικότητα του γηπέδου, η πλαστοπροσωπία, ο κακός ορισμός διαιτητών, η αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή, αλλά όχι πολυιδιοκτησία ή αλλιώς « έλεγχος και κυριαρχική επιρροή».

Πολύ περισσότερο όταν η πολυιδιοκτησια έχει αφαιρεθεί από τους Κανονισμους της ΕΠΟ και δεν υπάρχει πουθενά ως παράβαση από το καλοκαίρι του 2019, Αυτά δεν έλεγε ο ΠΑΟΚ συνεχώς; Αυτά δεν έλεγε ο ΠΑΟΚ β- ΞΑΝΘΗ; Δεν τιμωρείται η πολυιδιοκτησια στο ποδόσφαιρο, άρα πως γίνεται εξ αιτίας της να μην επικυρώνεται η βαθμολογία;;;;

Συνεπώς, λυπάμαι, αλλά ούτε η Ξάνθη, ούτε κανείς άλλος ενδιαφερόμενος μπορεί να αιτηθεί την μη επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα για υποθέσεις που βρίσκονται εκτός του εύρους εφαρμογής του κανονισμού.

Ειδικά η Ξάνθη, όμως, αντιμετωπίζει ένα επιπρόσθετο άλυτο πρόβλημα. Το CAS στην απόφαση του με την οποία επέστρεψε τους 7 βαθμούς στον ΠΑΟΚ δεν έπραξε το ίδιο με την Ξάνθη. Το αντίθετο έκανε. Ρητά αναφέρει, ότι οι βαθμοί της Ξάνθης δεν επιστρέφονται και η ποινή παραμένει ισχυρή, καθώς η ομάδα της Θράκης δεν προσέφυγε ενώπιον του CAS κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Όπερ σημαίνει, ότι η αφαίρεση των βαθμών από την Ξάνθη είναι οριστική και αμετάκλητη και κανένα εθνικό ποδοσφαιρικό δικαστικό όργανο δεν μπορεί να τους επιστρέψει στην ομάδα της Θράκης.

Η αφαίρεση είναι αμετάκλητη και τίποτε και κανείς στον πλανήτη δεν μπορεί να την αντιστρέψει ή να την ακυρώσει.

Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Ξάνθη έχει αντιληφθεί πλήρως τι ακριβώς συνέβη στη Λωζάνη, αλλά δεν χάνει κάτι να κάνει ένα διευκρινιστικό ερώτημα στο CAS και να περιμένει για την απάντηση.

Επίσης, δεν μπορεί η Ξάνθη μετά την έκδοση της νέας απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων να ασκήσει προσφυγή στο CAS και να ζητήσει να επιληφθεί και της δικής της υπόθεσης, όταν δεν το έπραξε την πρώτη φορά κι έχασε όλες τις σχετικές προθεσμίες. Δεν θα είναι καν στην νέα διαδικασία της επιτροπής Εφεσεων η Ξάνθη.

Συνεπώς, ας μην ελπίζει στην Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. Η περίπτωση της είναι εκτός εμβέλειας της επανεκδίκασης της υπόθεσης κι αυτό δεν αλλάζει, ούτε με επιστολές στη Super League 1, ούτε με επικλήσεις άσχετων παραγράφων του Κανονισμού.

Εκτός, εάν λειτουργεί ως μπροστινή της «μαμάς» εταιρείας, του ΠΑΟΚ και βγαίνει μπροστά για να προετοιμάσει το έδαφος και να διευκολύνει τον Ιβάν Σαββίδη στους σχεδιασμούς του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ