ΠΑΟΚ : Ο Σαββίδης αντιγράφει τον Μαρινάκη και θέλει να κάνει… Μαρτίνς τον Αμπελ Φερέιρα!

ΠΑΟΚ : Ο Σαββίδης αντιγράφει τον Μαρινάκη και θέλει να κάνει… Μαρτίνς τον Αμπελ Φερέιρα!

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να διατηρήσει τον Αμπελ Φερέιρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ, παίρνοντας ως παράδειγμα τον... Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Πέδρο Μαρτίνς. To10.gr εξηγεί τις τεράστιες διαφορές των δύο περιπτώσεων.

«Η απόφαση και της διοίκησης είναι να μείνω για να κατακτήσουμε τίτλους και πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». Με αυτή τη δήλωση ο Αμπελ Φερέιρα εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Πως θα έχει ακόμη μία ευκαιρία να επαναφέρει τον Δικέφαλο του Βορρά σε υψηλές πτήσεις και θα δικαιώσει τον σύλλογο για τη μεγάλη δαπάνη που έκανε για να τον προσλάβει.

Είναι προφανές ότι Φερέιρα δεν είχε ποτέ πρόθεση να φύγει από τον ΠΑΟΚ από μόνος του. Είχε ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι έχει συμβόλαιο και ότι θα το τιμήσει. Επίσης, δεν είναι μυστικό ότι είχε μεταφέρει στη διοίκηση του ΠΑΟΚ όλα τα κακώς κείμενα που έβλεπε γύρω του, εντός ομάδας, και τα οποία επιβεβαιώθηκαν αποστομωτικά, μετά το μέγα φιάσκο με τα ληγμένα δελτία υγείας. Μια υπόθεση-ντροπή συνολικά για τον οργανισμό ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που μόλις πριν έναν χρόνο κατέκτησε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά έναν χρόνο μετά, δεν είχε τα αντανακλαστικά και την ικανότητα να ανανεώσει ληγμένα δελτία. Λάθος που δεν κάνουν ομάδες ερασιτεχνικού επιπέδου.

Η υπόθεση αυτή, λοιπόν, έδωσε πόντους στον Φερέιρα. Διότι, όπως προκύπτει από το περιβάλλον Σαββίδη, η διοίκηση πείστηκε ότι δεν φταίει μόνο ο προπονητής για την κακή φετινή εικόνα, αλλά συνολικά η δομή της ομάδας. Και για αυτόν τον λόγο ξηλώνονται όλοι. Με τον Ιβάν Σαββίδη να διώχνει όλο το ιατρικό επιτελείο, τους ανθρώπους που «τρέχουν» την ομάδα, αλλά και ποδοσφαιριστές, με σκοπό να μπορέσει να αλλάξει το κλίμα. Και να σώσει ό,τι σώζεται, ώστε η οργή του κόσμου του ΠΑΟΚ, που τώρα στρέφεται στον περίγυρο, να μην φτάσει και στο… αφεντικό.

Επιπλέον, ένας από τους λόγους που ο Φερέιρα δείχνει (προς το παρόν) να έχει ελπίδες να παραμείνει στον πάγκο του ΠΑΟΚ και τη νέα σεζόν, είναι ο… Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς. Διότι η απόφαση του ιδιοκτήτη των Πειραιωτών να διατηρήσει στον πάγκο τους τον Πορτογάλο τεχνικό, ήταν ένα από τα βασικά κλειδιά της σαρωτικής επικράτησής τους στη φετινή κούρσα τίτλου.

Η διαφορά, βεβαίως, έγκειται στο γεγονός ότι ο Μαρτίνς δούλεψε δύο χρόνια σχεδόν με το ίδιο ρόστερ και με ποιοτικές προσθήκες δημιούργησε τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Φερέιρα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα ρόστερ από την αρχή. Διότι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για πάνω από… 10 μεταγραφές. Και οι περισσότερες βασικών παικτών. Με τη διοίκηση να θέλει να αλλάξει πρόσωπα και να προχωρήσει σε πωλήσεις και αντικαταστάσεις…

Επίσης, ο Μαρτίνς από την πρώτη χρονιά έδειξε ότι η νοοτροπία του, η μενταλιτέ του, ο τρόπος δουλειάς του, αλλά και η ποδοσφαιρική του φιλοσοφία, ταιριάζουν με τον Ολυμπιακό. Κέρδισε ποδοσφαιριστές, κόσμο και διοίκηση και φέτος εξαργύρωσε την υπομονή. Αντίθετα, ο Φερέιρα είναι από την αρχή της χρονιάς σε μόνιμη αμφισβήτηση. Οχι μόνο από τον κόσμο, αλλά κυρίως από τον εσωτερικό οργανισμό του ΠΑΟΚ. Με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν διαρκώς παράπονα στη διοίκηση (!!!) για όχι καλή εκγύμναση και επιμονή στην τακτική από τον προπονητή. Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα έφτασε πολλάκις στη διοίκηση του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα ο… Καρυπίδης, να του ζητήσει να βάλει περισσότερη ένταση στο πρόγραμμα!

Ολα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο Φερέιρα είναι έτοιμος να πάρει μία δεύτερη ευκαιρία, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη άποψη για ποιον λόγο. Ακόμη και τώρα, ο εσωτερικός μηχανισμός του ΠΑΟΚ αντιδρά στην παραμονή του, έστω και χωρίς να το φωνάζει, καθώς κανείς δεν θέλει να πάει κόντρα στον Ιβάν, που αυτή την περίοδο τα έχει με όλους. Και δεν θέλει καν να σκέφτεται ότι μέσα σε όλα, θα πρέπει να αποζημιώσει τον προπονητή του με σχεδόν… 4.000.000 €, λόγω του κλειστού 3ετούς συμβολαίου του.

Την ίδια στιγμή, βεβαίως, η εναλλακτική λύση έχει βρεθεί και αυτό δεν είναι μυστικό. Ο Πάμπλο Γκαρσία δήλωσε έτοιμος να αναλάβει. Και πίσω του, έχει την κοινή γνώμη του Δικεφάλου. Αλλά και άλλους υποστηρικτές, πιο σημαντικούς για το σύστημα της ομάδας. Και θεωρείται ότι αργά ή γρήγορα, θα πάρει τα ηνία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ