Ας είναι καλά το δημόσιο χρήμα της ΕΡΤ

Ας είναι καλά το δημόσιο χρήμα της ΕΡΤ

Η επιδίωξη Αλαφούζου, Σαββίδη, Μπέου και λοιπών «4», απλή: Η ΕΡΤ να εισέλθει στην αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ποδοσφαίρου, ως η μόνη επιλογή απέναντι στη NOVA.

Αποφασισμένες να διεκδικήσουν με όλες τις δυνάμεις τους, με τον Γιάννη Αλαφούζο διαμεσολαβητή, το χρήμα «που δικαιούνται» από τον δημόσιο κορβανά εμφανίζονται στις διαρροές προς τρίτους οι «εφτά αδελφές» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στόχος τους, όπως των παλιότερων του πετρελαίου στη δεκαετία του εξήντα, να κυριαρχήσουν στον εσωτερικό ανταγωνισμό και να ελέγξουν τις εξελίξεις στηριγμένες στην ασφαλή, σταθερή και αδρή κρατική χρηματοδότηση μέσω της ΕΡΤ και με την επίκληση του «δημοσίου συμφέροντος» να έχει γίνει η καθημερινή καραμέλα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Εγγυητής του σχεδίου (και βασικός εμπνευστής του) ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, που διάγει την ευτυχέστερη περίοδο της εμπλοκής του με τους «πράσινους», από την ώρα που πέτυχε, κινητοποιώντας τις κατάλληλες δυνάμεις (πολιτικές και αυτοδιοικητικές) να «ξεκάνει» τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και να κυριαρχήσει στον οργανισμό του συλλόγου (πλην μπάσκετ).

Η επιδίωξη τους είναι απλή: η ΕΡΤ να εισέλθει στην αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ποδοσφαίρου, ως η μόνη επιλογή απέναντι στη NOVA ( η COSMOTE ενημέρωσε επισήμως ότι δεν ασχολείται), η οποία, όπως καταγγέλλεται, «στρεβλώνει τον υγιή ανταγωνισμό, ασκεί επιλεκτική πολιτική και επιχειρεί να διαμορφώσει όρους ηγεμονίας στο παιχνίδι».

Με απούσα, λοιπόν, κάθε άλλη ιδιωτικής φύσης δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η κυριαρχία της NOVA, η μοναδική επιλογή όσων δεν επιθυμούν να ενταχθούν στον σχεδιασμό της «αρνούμενοι να υποταχθούν» είναι το κρατικό πρυτανείο, άρα πρέπει να σιτίζονται από εκεί, ως δήθεν αντίσταση στην καταδυνάστευση του κ. Παπαδόπουλου. Το τέλειο κόλπο…

Μην γελιέστε, ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει το πρωτόλειο πλην υπαρκτό PAOK TV και το προβλεπόμενο Panathinaikos TV, ως κανάλια μετάδοσης απευθείας των αγώνων. Οι μεταδόσεις των αγώνων «ανήκουν» στην ΕΡΤ κι εκεί προβλέπεται  να ανατεθούν έναντι της επιδιωκόμενης αδράς αμοιβής από τα έσοδα της εταιρείας, δηλαδή από τους Έλληνες πολίτες.

Τα δύο συνδρομητικά των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα έχουν άλλο ρόλο, θα καλύψουν το πρόγραμμα τους με τα υπόλοιπα αθλήματα (βόλεϊ ανδρών και γυναικών , χάντμπολ, ποδόσφαιρο σάλας, ποδόσφαιρο γυναικών κ.λ.π.), με συνεντεύξεις, αφιερώματα στο ένδοξο παρελθόν και στο ενδοξότερο μέλλον και σε λιβάνισμα της διοίκησης που πληρώνει.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που η κυβέρνηση (περί αυτού ομιλούμε και όχι περί της δημόσιας τηλεόρασης) κωλύεται, μέχρι στιγμής, να ενταχθεί στο παιχνίδι και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των «εφτά ποπολάρων» εναντίον της NOVA αναλογιζόμενη εξαιρετικά δεσμευτικές ρήτρες από την νομοθεσία περί ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μία αρχική απόπειρα να προσεγγιστεί η εγχώρια Επιτροπή Ανταγωνισμού και να ανάψει το πράσινο φως μάλλον έπεσε σε τοίχο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν εισπράττουν έως σήμερα,  καθόλου θετικά την απαίτηση των «εφτά αδελφών» να επιβιώσουν στον ποδοσφαιρικό ανταγωνισμό εδραιωμένες με δημόσιο χρήμα. Αναλογίζονται (έγιναν οι κατάλληλες υπομνήσεις αρμοδίως) τη στάση τους όταν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε κάτι ανάλογο με τον ΠΑΟΚ το 2018/2019 και τρέμουν την προοπτική να εμφανιστούν ανακόλουθοι και να αναγκαστούν να απολογηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για «κρατικές παρεμβάσεις στον ελεύθερο ανταγωνισμό».

Δεν διασκεδάζονται οι ανησυχίες τους ούτε από το τυράκι που έριξαν οι «εφτά» περί «κεντρικής διαχείρισης των δικαιωμάτων από την περίοδο 2021/2022», καθώς γνωρίζουν άριστα πως δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη σε ανθρώπους –ανεμοδείκτες, που αλλάζουν άποψη στο πεντάλεπτο, πόσο μάλλον μετά από ένα χρόνο».

Αυτό το ιδιόμορφο και πολύ «ακριβό» για τον μέσο Έλληνα πινγκ – πονγκ που παίζεται τις τελευταίες μέρες επιβεβαιώνει πλήρως τον δραματικό και γενικευμένο διχασμό που κυριαρχεί στο άθλημα και το οδηγεί στην απόλυτη απαξίωση και στην ανυποληψία.

Το καταπληκτικότερο όλων είναι ότι, ενώ οι «εφτά» επιδιώκουν με κάθε μέσο και ασκώντας κάθε πίεση να εντάξουν την κυβέρνηση στη χορεία των βασικών χρηματοδοτών τους (δεν υπάρχουν κι άλλοι), την ίδια ώρα της αρνούνται, μέσω της FIFA και της UEFA  (και διά της ΕΠΟ), κάθε λόγο στη διαμόρφωση των όρων λειτουργίας του αθλήματος εξοβελίζοντας κάθε σκέψη για αλλαγές θεσμικού χαρακτήρα που θα λειτουργούσαν προωθητικά για την επιδιωκόμενη ακεραιότητα και αξιοπιστία των διοργανώσεων.

Η εικόνα, δηλαδή, να έχει απλωμένο το ένα χέρι στην ΕΡΤ για να εισπράξει το δημόσιο χρήμα ο Μπέος και να κουνάει το άλλο σχεδόν προκλητικά στο πρόσωπο του  Κυριάκου Μητσοτάκη αρνούμενος κάθε συνεργασία, όπως αρνήθηκε να χαιρετίσει ο Μέσι τον διαιτητή του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα.

Για να εξασφαλίσουν τα κρατικά συμβόλαια, που θα τους επιτρέψουν να συντηρήσουν την κυριαρχία τους «οι εφτά» δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να γλείψουν κατουρημένες δημόσιες ποδιές, αλλά όταν η κυβέρνηση ζητάει ανταλλάγματα, δηλαδή να γίνει μέρος της αναγκαίας και επιδιωκόμενης λύσης, τότε… ζήτω το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο, το οποίο υπηρετεί η ομάδα «Γραμμένου – Λασκαράκη – Δημητρίου» με την πολύτιμη στήριξη του Μπέου!.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ