Το ψέμα των «νεροπίστολων»: Η δήλωση της Ριζούπολης που την μετέτρεψαν σε… ορισμό

Το ψέμα των «νεροπίστολων»: Η δήλωση της Ριζούπολης που την μετέτρεψαν σε… ορισμό

Η UEFA ζήτησε από την Ελλάδα να προτείνει γήπεδα για τη διεξαγωγή αγώνων των προκριματικών του Αυγούστου σε Champions League και Europa League αν χρειαστεί. Και είναι αναγκασμένη να ελέγξει όποιο γήπεδο επιλεγεί. Αλλά τα... νεροπίστολα της ενημέρωσης πέταγαν ξανά αετό και αποφάσισαν να πουν ψέματα.

Έχουν αναγάγει προ πολλού το ψέμα σε επιστήμη. Έχουν αναγάγει προ πολλού την άγνοια έστω και των βασικών του ρεπορτάζ σε ψέμα. Έχουν καταφέρει να τους δείχνει όλη η «πιάτσα» με το δάχτυλο και να γελάει μαζί τους. Με τις πρακτικές τους.

Έφτασαν σε σημείο να πουν πως για την κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ranking φταίει ο Ολυμπιακός. Η ομάδα που ξεκινάει να παίζει στην Ευρώπη Ιούλιου μήνα και τελειώνει τον Αύγουστο της επόμενης. Μιλάμε για τέτοια σύγχυση. Και κυρίως ανυπαρξία ακόμα και από τα βασικά. Του ποδοσφαίρου, της δημοσιογραφίας, του ρεπορτάζ.

Τα «νεροπίστολα» του Ιβάν, οι… αποκαλυπτικοί στα ψέματα, έριξαν ακόμα μία «τζούφια» βολή. Στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως το γήπεδο της Ριζούπολης ήταν κατάλληλο για να διεξαχθεί ένας τελικός Κυπέλλου Ελλάδας και πως ο Ολυμπιακός κακώς φώναζε γι’ αυτό, ανακάλυψαν ότι το «Γεώργιος Καμάρας» ορίστηκε από την UEFA προκειμένου να γίνουν εκεί παιχνίδια των προκριματικών του Champions League και του Europa League. Ένα – ακόμα – τεράστιο ψέμα. Μία ακόμα θλιβερή προσπάθεια να πείσουν τους λίγους που έχουν απομείνει και τους διαβάζουν πως κάνουν ρεπορτάζ.

Μια προσπάθεια που διαψεύδεται από την ίδια τη λίστα των γηπέδων. Εκτός αν κάποιος πιστεύει πως η UEFA θα επέλεγε τη Ριζούπολη ως υποψήφια έδρα των προκριματικών και όχι την Τούμπα, που δε βρίσκεται καν σε αυτή τη λίστα. Ή το Παγκρήτιο. Ή το γήπεδο του Περιστερίου.

Ποια είναι η αλήθεια; Πως η UEFA δεν επιλέγει κανένα γήπεδο από μόνη της. Οι υπεύθυνοι του κάθε γηπέδου δηλώνουν αν θέλουν να είναι διαθέσιμα ή όχι. Και η συγκεκριμένη λίστα, που περιλαμβάνει το Καραϊσκάκη, το Κλέανθης Βικελίδης, Το AEL FC Arena, το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης της Τρίπολης, τα Πηγάδια της Ξάνθης, το Παμπελοπονησιακό και τη Ριζούπολη δεν είναι επιλογή της UEFA. Είναι επιλογή των ίδιων των γηπέδων να θέσουν υποψηφιότητα για να γίνουν οι αγώνες εκεί, αν το επιλέξει κάποια ομάδα. Κάτι που δεν σημαίνει πως είναι κατάλληλα, αφού αν βρεθεί ένας σύλλογος και πει πως θέλει να παίξει στην Ελλάδα και να χρησιμοποιήσει το τάδε γήπεδο, η UEFA είναι αναγκασμένη να το ελέγξει και να κρίνει αν είναι κατάλληλο ή όχι.

Αν και εφόσον θελήσει μια ομάδα να κάνει για παράδειγμα στη Ριζούπολη έναν αγώνα της, τότε η UEFA θα ελέγξει το γήπεδο. Αν το κρίνει κατάλληλο, η κληρωθείσα ως γηπεδούχος ομάδα θα πληρώσει και το κόστος, αφού η UEFA δεν πληρώνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τόσο απλό. Για τον κόσμο. Για όσους καταλαβαίνουν, για όσους γνωρίζουν τις διαδικασίες του ποδοσφαίρου, το πώς λειτουργεί η UEFA και το τι γίνεται στις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις. Όσοι δεν ξέρουν, διότι δεν είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ευρωπαϊκό παιχνίδι λόγω μη συμμετοχής των ομάδων που υποστηρίζουν, πέφτουν σε παγίδες που οι ίδιοι στήνουν στους εαυτούς τους για να στηρίξουν τα ψέματά τους. Για να ανακαλύψουν… αποκλειστικά. Και τελικά να βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να λογοδοτούν στα αφεντικά τους, που δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν τίποτα μέσω της βρώμικης προπαγάνδας τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ