Η «φτιάξη» είναι δεμένη…

Η «φτιάξη» είναι δεμένη…

Ο απόλυτος εξευτελισμός κάθε έννοιας κανονισμού και προκήρυξης στο ελληνικό ποδόσφαιρο που εξελίχθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, οι προσωπικές σχέσεις και η σύγκρουση που θα έρθει αν η «εξυγίανση» πρωτοτυπήσει παγκοσμίως με 15 ομάδες…

«Για να κάνουμε ταμείο» (όπως έλεγε, όσο ζούσε, ένας τεράστιος δημοσιογράφος παλιάς κοπής): Ό,τι εξελίχθηκε χθες το απόγευμα ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. με πρωταγωνιστές τον κ. Βασίλειο Γκαγκάτση (περιφερόμενο παράγοντα ή δικηγόρο ή διευθύνοντα σύμβουλο ή ό,τι νάναι) και την κα Ρίζου (έμμισθη δικηγόρο του κ. Μελισσανίδη, αλλά συνήγορο της Ξάνθης) είναι ο απόλυτος εξευτελισμός κάθε έννοιας κανονισμού και προκήρυξης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι ένα κοινό, κοινότατο νταβατζιλίκι της παρέας της εξυγίανσης, για την οποία οι υπόγειες εξυπηρετήσεις κι οι δουλειές είναι μακράν σημαντικότερες των κανονισμών ή των προκηρύξεων, ειδικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η παρανοϊκή απαίτηση αυτής της εν τοις πράγμασι συμμορίας να προκύψει, με το έτσι θέλω, μια Super League 1 με δεκαπέντε ομάδες (!!!), για να εξυπηρετηθεί η Ξάνθη του Καλπαζίδη (κι ας αγωνίζεται σκληρά ο Πανόπουλος να την εμφανίσει μεταβιβαζόμενη σε νέο ιδιοκτήτη) και ο Απόλλωνας Σμύρνης του Μονεμβασιώτη (άμεση επιρροή του Μελισσανίδη), δεν έχει ταίρι τα είκοσι (και βάλε) τελευταία χρόνια ούτε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πόσο μάλλον στις επαγγελματικές διοργανώσεις.

Για την απαραίτητη αξιοπιστία των προκηρύξεων και την ακεραιότητα των διοργανώσεων ούτε λόγος. Στον ίδιο κάλαθο των αχρήστων πετάχτηκαν και οι επιβεβαιωμένες αποφάσεις της Super League 1 να μην δεχθεί, επί ποινή μη έγκρισης προκήρυξης και μη έναρξης του νέου πρωταθλήματος, κάθε αναδιάρθρωση της κατηγορίας με οποιαδήποτε διαδικασία και αν επιχειρηθεί να επιβληθεί.

Τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν ήταν τόσο αστεία όσο και οι υπερασπιστές αυτής της πρωτοφανούς αβελτηρίας. Οι αναφορές στο Ρωμαιοβυζαντινό δίκαιο, η επίκληση προκηρύξεων που δεν έχουν συνταχθεί ακόμη και το κορυφαίο επιχείρημα (δια χειλέων Γκαγκάτση) « τι την ενδιαφέρει τη Super League 1 πόσες ομάδες θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της;» με την προσεπίκληση της εμπειρίας του μπάσκετ, όπου υπάρχει κατηγορία με μονό αριθμό ομάδων, απέδειξαν ότι η απαίτηση του Απόλλωνα και της Ξάνθης να κερδίσουν μια κατηγορία «έτσι, επειδή το γουστάρουν» δεν εδράζεται σε κανένα σοβαρό και υπαρκτό λόγο.

Είναι μια ιστορία του αέρα, μια υπόθεση κατασκευασμένη από τις εμπνεύσεις των αιώνια αγαπημένων και συνεργαζόμενων Θωμά και Βασίλη, άρα λογικά δεν θα έπρεπε καν να απασχολεί μια σοβαρή (λέμε τώρα και καμιά μ…..ία να περάσει η ώρα) Ομοσπονδία κι ένα ανάλογης σοβαρότητας Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου.

Το τελευταίο, καλείται, πλέον, από τα πράγματα να υπερασπιστεί τη γενικευμένη, χωρίς εκπτώσεις, επικυριαρχία των κανονισμών και των προκηρύξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να διασφαλίσει την ακεραιότητα των διοργανώσεων. Να προσφέρει, δηλαδή, την απαραίτητη σταθερότητα στην οργάνωση και στη λειτουργία της Super League 1, την οποία στηρίζει, υποτίθεται, το σύνολο των Π.Α.Ε. που τη συγκροτούν, ακόμη και η Ξάνθη, η οποία ψήφισε «με τα χέρια και τα πόδια» την απόφαση «να μην εγκριθεί προκήρυξη και να μην ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα αν προκύψει, με οποιαδήποτε διαδικασία, αναδιάρθρωση της κατηγορίας».

Οι πιθανότητες να αποκρουστεί, μέσω του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, το κόλπο που εξελίσσεται με την αμέριστη συνδρομή της Ε.Π.Ο. ( προεξάρχοντος ενός Διακοφώτη) και τις εμπνεύσεις του Θωμά και του Βασίλη (άλλωστε ο Θωμάς ήταν πάντα σε επαφή με τον «περίεργο», κατά κόσμο Χρήστο Πανόπουλο) από εκείνη την παλιά καλή εποχή που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, δεν είναι πολλές, είναι μάλλον λίγες.

«Η φτιάξη», όπως την αποκαλεί ο Θωμάς είναι τόσο δεμένη που δεν χαλάει με τίποτε. Ότι την δίκασε μια σύνθεση του Δικαστηρίου που καταγγέλθηκε δημόσια για εξαιρετικές κοινωνικές σχέσεις με την δικηγόρο της Ξάνθης (και του κ. Μελισσανίδη) κα Ρίζου είναι μια ακόμη πολύ σημαντική παράμετρος, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η προσφυγή θα κερδηθεί και ότι η κορυφαία Λίγκα θα έχει στην περίοδο 2020/2021 δεκαπέντε ομάδες και πρωτάθλημα με ρεπό!!! Ούτε στην Ανταρκτική δεν έχει υπάρξει τέτοιο πρωτάθλημα!!!!! Θα είναι το μοναδικό σε ολόκληρο τον πλανήτη!!!

Μετά από μια θετική για τον Απόλλωνα και την Ξάνθη απόφαση τι; Αυτό είναι το ερώτημα που έχει ήδη τεθεί και αφορά στη Super League 1, ως ενιαία κατηγορία, η οποία δεσμεύεται (υποτίθεται) από τις ομόφωνες αποφάσεις της να μην δεχθεί καμία αναδιάρθρωση, όπως και εάν επιβληθεί.

Η (πιθανή) απόφαση του Δικαστηρίου θα πρέπει (τυπικά) να εφαρμοστεί και (ουσιαστικά) να αποκρουστεί, αν η Λίγκα ουσιαστικά επιθυμεί ή έχει αποφασίσει να δείξει προς όλους τη σοβαρότητα και τη σταθερότητα στις αποφάσεις της. Αν, δηλαδή, έχει αποφασίσει να συγκρουστεί εφ’ όλης της ύλης με το μόρφωμα της Ε.Π.Ο. και των οργάνων της, μέσω των οποίων κάθε φορά επιβάλλει την πολιτική της.

Αυτή η σύγκρουση έρχεται, είναι ήδη καθ’ οδόν. Το κανονικό (αν η Λίγκα το επιβεβαιώσει) ποδόσφαιρο των κανονισμών και των προκηρύξεων θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει τους κατσαπλιάδες Διακοφώτηδες και Γραμμένους και την νέα παράγκα του Θωμά με τον αγαπημένο του Βασίλη ( υπό την εποπτεία Μελισσανίδη).

Πάρτε νερό μαζί σας, το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ