Η μάχη των… χαλίφιδων για τη στελέχωση της νέας ΚΕΔ

Η μάχη των… χαλίφιδων για τη στελέχωση της νέας ΚΕΔ

Ένας ακήρυχτος πόλεμος μαίνεται αυτές τις μέρες στο... παρασκήνιο της «εξυγίανσης»... Από... παράγοντες, νταλαβεριτζήδες και πολιτικούς, όλοι προσπαθούν να βάλουν τον εκλεκτό τους στο... ελληνικό τμήμα της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας... Με τον τελικό λόγο να ανήκει στους δύο... χαλίφιδες και συμμάχους...

«Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν» στις μάχες που διεξάγονται εκ του συστάδην μεταξύ των  «Ο.Δ.Ε.Δ.» (Οργανώσεις Διαχείρισης Ελληνικής Διαιτησίας) που δραστηριοποιούνται έντονα στο παρασκήνιο για την στελέχωση του «ελληνικού τμήματος» (κάτι σαν το παλιό «εσωτερικού») στην ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Οι παλιοί διαιτητές «υψηλού κύρους», που θα κληθούν από την Ε.Π.Ο. να υπογράψουν σύμβαση συνεργασίας μαζί της και να αναλάβουν «το βαρύ φορτίο» να λειτουργήσουν διαιτητικά τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές κατηγορίες της Γ΄ Εθνικής, του πρωταθλήματος Νέων της Super League 1 και της Super League 2 (όπου υπάρχει), του Ποδοσφαίρου Γυναικών και του Ποδοσφαίρου Σάλας, «σκοτώνονται» για να πάρουν την poll position στην κούρσα.

Ακόμη και βαριά πολιτικά χαρτιά (από υπουργός και πάνω) έπεσαν στη μάχη υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου κι εμφανίστηκαν υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη «να παρακαλάνε» τον Γραμμένο, την Ε.Π.Ο. και τους δύο χαλίφηδες του βορρά και του νότου «να προτιμήσουν τον δικό τους», κατακεραυνώνοντας, ταυτόχρονα, τον αντίπαλο. Στο παιχνίδι και κορυφαίος υπουργός, προβεβλημένος σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και με ειδικό ενδιαφέρον για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο!

Εννοείται, πως ο βασικός σκοτωμός γίνεται μεταξύ των δύο βασικών Ο.Δ.Ε.Δ., τις οποίες διευθύνουν οι κολλητοί των δύο χαλίφηδων για λογαριασμό των αφεντικών και με το βλέμμα στραμμένο όλο το χρόνο «σε καλά και βολικά αποτελέσματα, γιατί παιδάκια έχουμε κι εμείς και να ζήσουμε θέλουμε και για τη φουκαριάρα της μανούλα μας»…

Ο αριθμός των Ελλήνων συνεργατών του κ. Κλάτενμπεργκ ( κάτι σαν Έλληνες συνεργάτες των κατακτητών ακούγεται) παίζει ακόμη και δεν έχει οριστικοποιηθεί, επειδή οι ανάγκες είναι πολλές, οι υποσχέσεις περισσότερες και οι συναλλαγές σοβαρότατες.

Ξεκίνησαν από τον αριθμό δύο, πέρασαν στους τρεις και σήμερα είναι, αισίως, τέσσερις, χωρίς κανείς να αποκλείει να γίνουν και πέντε, αν πρέπει να βολευτούν όλοι οι καλοί, όπως γίνεται με τον Άγιο Παντελεήμονα.

Από τα ονόματα που διακινούνται ξεχωρίζουν αυτά των Θάνου, Σπυρόπουλου και Μάνταλου (για την οργάνωση του νότου) και των Δαγκλή, Μαυρόπουλου και Βλάχου για την αντίστοιχη του βορρά. Οι μεταξύ τους διασυνδέσεις δεν αποκλείονται. Ακούγεται ότι ο κ. Θάνος, άρτι επανακάμψας στην ΕΠΣ Ηπείρου από την ΕΠΣ Γρεβενών στην οποία είχε μετακινηθεί στο παρελθόν για να γλιτώσει από τον ίσκιο του Μήτσιου, είναι, περίπου, «κοινής αποδοχής», καθώς έχει την ευχέρεια να «μιλάει και με τις δύο πλευρές», συνεπώς προηγείται στις προτιμήσεις ως αξιοκρατική επιλογή!!! Κόλαση…

Όλα αυτά εξελίσσονται στο «εσωτερικό» της ελληνικής διαιτησίας, εκεί που παίζεται το παιχνίδι της εξυπηρέτησης των Ενώσεων, της «επακούμβησης» των αντιπάλων, της διευκόλυνσης του τάδε προέδρου και της επιβεβαίωσης των στοιχηματζήδικων προβλέψεων. Οι μεγάλες περιουσίες στις διοργανώσεις αυτές γίνονται, ακόμη  από τότε που πέρασε η μπογιά του «αγώνα μηδέν» Πανιώνιος – Ντιναμό Τιφλίδας κι η UEFA ξεκίνησε να καταλαβαίνει τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Όποιος είναι ξύπνιος αποφεύγει τις σοβαρές κατηγορίες, γιατί εκεί καιροφυλακτούν σοβαρές χειροπέδες αν κάτσει η στραβή…

Τι κάνει για όλα αυτά ο κ. Κλάτενμπεργκ; Τίποτε και δεν ασχολείται. Και πολύ ορθά πράττει. Είναι εκτός της σύμβασης που υπέγραψε με την Ε.Π.Ο., δεν τον αγγίζουν, δεν τα γνωρίζει καν και δεν τον ενδιαφέρουν.

Ο ίδιος, μαζί με τους δύο συνεργάτες του, έχει διατηρήσει στη δική του ευθύνη τις επαγγελματικές κατηγορίες (θα μάθει, όταν του πουν, πόσες είναι), τους παρατηρητές και το VAR.

Τα υπόλοιπα είναι «ειδικής φύσεως» ζητήματα, που απαιτούν βαθιά γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, τις «ειδικές» ικανότητες κάθε Βασιλάκη, Γιαννάκη, Κωστάκη, κάθε «περίεργου» και κάθε μαλαματένιου που έφαγε τα νιάτα του στην ίντριγκα για να έρθει μια στιγμή να εξαργυρώσει την πολύτιμη εμπειρία του υπέρ κάποιου αφεντικού…

Με τούτα και μ’ εκείνα η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα βρεθεί και πάλι με εφτά νοματαίους (ζωή να ‘χουν) να διαχειρίζονται την ελληνική διαιτησία που κάποτε, με τις ίδιες διοργανώσεις, διαχειρίζονταν τέσσερις (και πολλοί ήταν), θα πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για να βλέπει ο εγχώριος φίλαθλος ή οπαδός όλες αυτές τις ομορφιές στον αγωνιστικό χώρο και να τρελαίνεται…

Κάπως έτσι ή ακριβώς έτσι θα εξελιχθεί το παιχνίδι της στελέχωσης της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Οι προβλέψεις λένε πως «αν ο χαλίφης του νότου είναι σε καλή διάθεση τότε το επιμέρους σκορ θα είναι 2-2, αν όχι, τότε θα κερδίσει τον χαλίφη του βορρά με 3-1 ή και 4-0 ακόμη».

Πολύ σύντομα θα τα ξέρουμε όλα. Και τα πρόσωπα και τις ισορροπίες…

Υ.Γ. Αυτόν με τον κολαούζο υπουργό τον βλέπω μέσα στην τετράδα οπωσδήποτε. Αλλιώς, θα προκύψει «επακούμβηση» στην εκλογική του περιφέρεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ