Οι αστικοί μύθοι της Ξάνθης και ο Πανόπουλος…

Οι αστικοί μύθοι της Ξάνθης και ο Πανόπουλος…

Στην Ξάνθη και στα περίχωρα μέρες πριν τον αγώνα με τον Απόλλωνα, όλοι διακινούσαν με τρομακτική βεβαιότητα την πιθανότητα κρούσματος κορωνοϊού. Κάποιοι, δε, προέβλεπαν και το όνομα του «άτυχου»!

Βρίθει αστικών μύθων η ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, η διάδοση των οποίων γίνεται με μεγάλη ταχύτητα και η επαφή τους με την πραγματικότητα αποδεικνύεται εξαιρετική.

Από τότε, ακόμη, που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «γονυπετής» παρακαλούσε τον κ. Ιβάν Σαββίδη να αγοράσει, για εθνικούς λόγους, το ερείπιο της ΣΕΚΑΠ «για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων και την κλείσουν» η περιοχή είχε μια ειδική σχέση με «τους εθνικούς λόγους».

Κάθε τι που συνέβαινε υπάκουε ή διακινούνταν ότι υπακούει σε αυτούς ακριβώς τους «εθνικούς λόγους», για χάρη των οποίων ο εθνικός σερβιτόρος κ. Ιωάννης Καλπαζίδης (ακόμη αναζητείται) αγόρασε τις υποδομές της ΠΑΕ Ξάνθης (προπονητικό κέντρο και ξενοδοχείο) και η ευρύτερη οικογένεια Σαββίδη πήρε υπό την προστασία της την ομάδα και τις τύχες της στο πρωτάθλημα της SuperLeague.

Η επίκληση των εθνικών λόγων είναι και σήμερα, εν μέσω κορωνοϊού, η αποκλειστική, σχεδόν, αιτίαση όσων διακαώς επιθυμούν να παραμείνει η Ξάνθη στο δυναμικό της πρώτης, της μεγάλης  επαγγελματικής κατηγορίας, επειδή «δραστηριοποιείται σε μια ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή της χώρας»…

Στις υπηρεσίες της προοπτικής αυτής εντάχθηκε ακόμη και ο κορωνοϊός, ο οποίος προσέβαλε, προφανώς υπερασπιζόμενος και ο ίδιος τις ειδικές γεωπολιτικές συνθήκες της περιοχής, τον κ. «τάδε», συνεργάτη του κ. Πανόπουλου και βασικό «νταραβεριτζή» της ομάδας μια μέρα πριν τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα μπαράζ με τον Απόλλων Σμύρνης κι ενώ η ομάδα της Ριζούπολης ήταν καθ’ οδόν προς την Ξάνθη.

Σύμφωνα με τον τελευταίο αστικό μύθο η εξέλιξη είχε προαναγγελθεί στα δημοσιογραφικά γραφεία από δυο μέρες πριν και όλοι οι εμπλεκόμενοι γνώριζαν ή υπέθεταν βάσιμα, πως «όπου να ‘ναι θα εκδηλωθεί ένα κρούσμα στην Ξάνθη ενόψει του μπαράζ». Ήταν τέτοια και τόση η βεβαιότητα της πρόβλεψης που υπέθετε κανείς ότι κάποιοι είχαν ένα κρούσμα στην τσέπη τους και απλώς περίμεναν τον κατάλληλο χρόνο για να επενδύσουν σε αυτό και να το ανακοινώσουν.

Στην Ξάνθη και στα περίχωρα μέρες πριν τον αγώνα, δηλαδή αμέσως μετά την αρνητική εξέλιξη ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, όλοι διακινούσαν με τρομακτική βεβαιότητα την πιθανότητα αυτή, κάποιοι δε προέβλεπαν (έπεσαν μέσα στις προβλέψεις τους) και το όνομα του κρούσματος που θα εμφανιστεί. Για τέτοια πετυχησιά μιλάμε!

Η μεγάλη πλάκα είναι, πως οι ίδιοι «προφήτες» της περιοχής ισχυρίζονται, ως προϊόν ενόρασης, ότι άμεσα θα προκύψει και δεύτερο κρούσμα, χωρίς όμως να μπορούν αυτή τη φορά να προσδιορίσουν με σαφήνεια το πρόσωπο που θα προσβληθεί από τον covid 19 και θα νοσήσει. Μερικοί, πολύ προχωρημένοι, πιθανόν αιρετικοί της ξανθιώτικης ορθοδοξίας των προβλέψεων, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το κρούσμα αυτό να εκδηλωθεί αυτή τη φορά στη Ριζούπολη «εξ αντανακλάσεως», ώστε «το σκορ να γίνει 1-1 και να μην κατατρύχεται μόνο η Ξάνθη από την πανδημία».

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν, ήδη, και οι αναλύσεις των ειδικών μαζί με τις σχετικές εκτιμήσεις για τις εναλλακτικές που διαθέτει η ΕΠΟ να αντιμετωπίσει αυτά τα κρούσματα με τις σοβαρότερες από αυτές να καταλήγουν στην άποψη «να τροποποιηθεί η προκήρυξη και να γίνει ένας αγώνας μπαράζ σε ουδέτερη έδρα», εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει νέα προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου.

Η ομάδα διαχείρισης της κρίσης (αποτελούμενη από τους ειδικούς ποδοσφαιρικούς λοιμωξιολόγους Θωμά, Βασίλη, Χρηστάρα κ.λ.π.) κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αλλά αν δεν βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες είναι έτοιμη να διεκδικήσει από την ΕΠΟ του Γραμμένου με όχημα τον πολυτάλαντο Διακοφώτη «τοπικό lockdown» σε Ξάνθη και Ριζούπολη, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Η προοπτική αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα απόπειρα τροποποίησης της προκήρυξης της SuperLeague 1 (ας είναι καλά ο Αχιλλέας) για να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος με δεκαπέντε (15) ομάδες (ίσως και δεκαέξι) για να ικανοποιηθεί και η κυβέρνηση.

Το σενάριο και με την κυβέρνηση στο κάδρο να πιέζει, διακριτικά έως τώρα, για την αναδιάρθρωση της μεγάλης κατηγορίας στις δεκαέξι ομάδες (ώστε να χωρέσουν και τα Χανιά) κερδίζει έδαφος τις τελευταίες μέρες και πρέπει να το αντιμετωπίσει κανείς πολύ σοβαρά αν δεν θέλει να δει τα ραπανάκια ανάποδα.

Γενικώς, πάντως, εξαιτίας του κορωνοϊού οι εξελίξεις έχουν επιταχυνθεί, περισσότεροι παίκτες μπαίνουν στην εξίσωση, οι άγνωστοι «Χ» είναι περισσότεροι από το ζητούμενο και τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.

ΟΙ «προφήτες» της περιοχής της Ξάνθης πάντως διαρρηγνύουν το ιμάτια τους ότι θα δικαιωθούν και πάλι και αρνούνται να συζητήσουν καν την πιθανότητα να μην εξελιχθούν τα πράγμα όπως οι ίδιοι προβλέπουν ή προφητεύουν.

Ίδωμεν…

ΥΓ1. Τα λεφτά για την αγορά της Ξάνθης είναι ήδη στην Ελλάδα, έτοιμα να καταβληθούν μόλις ο κ. Πανόπουλος πει το μεγάλο «ναι»… Ο ίδιος δυσκολεύεται να το αποφασίσει επειδή άλλο θα είναι το ποσό με την ομάδα στη Λίγκα Νο 1 και άλλο με την ομάδα στη Λίγκα «τρία πουλάκια κάθονταν».

ΥΓ2. Λέγεται ότι το κρούσμα του κορωνοϊού «αποφάσισε» να επισκεφθεί την ομάδα της Ξάνθης μετά από ένα αγωνιστικό τεστ με τον Ορφέα Ξάνθης όπου γέλασε ο κάθε πικραμένος με το θέαμα και την εικόνα της ομάδας ενόψει του πρώτου αγώνα μπαράζ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ