Ο Διακοφώτης, τα τρία συμβόλαια του Ολυμπιακού και ο Τσιγκρίνσκι

Ο Διακοφώτης, τα τρία συμβόλαια του Ολυμπιακού και ο Τσιγκρίνσκι

Οι εργολάβοι της ενημέρωσης που ανέλαβαν να ξεπλύνουν τον «δικό μας Παναγιώτη» ανακάλυψαν «απίστευτη γκέλα του Ολυμπιακού». Τι συνέβη με τον Ουκρανό της ΑΕΚ;

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κατάσταση έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. «αποφάσισε την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020 έως την 31 Αυγούστου 2020 και την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που λήγουν στις 30 Ιουνίου 2020 δύναται να παραταθούν έως τις 31 Αυγούστου 2020. Η νέα μετεγγραφική περίοδος θα αρχίσει στις 3 Αυγούστου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2020» (αντιγραφή από το site epo,gr).

Η παράταση της αγωνιστικής περιόδου και της ισχύος των συμβολαίων αποφασίστηκε σε υλοποίηση σχετικών εγκυκλίων της FIFA (είναι στη διάθεση μας) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του covid 19.

Ο Ολυμπιακός στις αρχές Ιουνίου και μόλις έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες του Europa League συμφώνησε και προχώρησε, με όλους τους τύπους που οι διατάξεις των Κανονισμών επιβάλλουν, στην παράταση της ισχύος των συμβολαίων που έληγαν στις 30 Ιουνίου 2020 (μεταξύ αυτών ήταν και τα συμβόλαια του Χασάν, του Αβραάμ Παπαδόπουλου και του Βασίλη Τοροσίδη) έως τις 21 Αυγούστου 2020.

Γιατί έως τότε; Επειδή στις αρχές Ιούνη τότε έληγαν (στην καλύτερη περίπτωση για τους ερυθρόλευκους) οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για την περίοδο 2019/2020.

Ο αγώνας με τους «Λύκους» είχε οριστεί για τις 06 Αυγούστου 2020 και ο τελικός του Europa League (εάν οι ερυθρόλευκοι έφταναν μέχρι εκεί) στις 21 Αυγούστου 2020. Μέχρι τις 20 Ιουλίου ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος είχε οριστεί στις 26 Ιουλίου 2020.

Όλοι θυμόμαστε όλα τα τραγελαφικά που ακολούθησαν και η ΕΠΟ κόντρα στην UEFA , FIFA και την κοινή λογική άλλαξε την ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος στις 30 Αυγούστου 2020.

Εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, πριν τη λήξη της πρώτης παράτασης ισχύος των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών του, δηλαδή στις 17 Αυγούστου 2020, ο Ολυμπιακός προχώρησε, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, στη νέα παράταση ισχύος των συμβολαίων έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Τη νέα παράταση την κατέθεσε αρμοδίως στη Super League 1, η οποία, με τη σειρά της, την ενέκρινε, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της FIFA και τον ΚΙΜΠ και τη διαβίβασε στις 20 Αυγούστου 2020, όπως υποχρεούται, στην Ε.Π.Ο. (Τμήμα Μητρώου Δελτίων) για έλεγχο και επικύρωση για να ακολουθήσει η έκδοση των νέων δελτίων ολιγοήμερης ισχύος και να είναι νόμιμη η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στον Τελικό Αγώνα του Κυπέλλου.

Την παράταση της ισχύος του συμβολαίου του Χασάν μάλιστα την ενέκρινε (όπως είναι υποχρεωτικό από τους Κανονισμούς) η FIFA, καθώς πρόκειται για διεθνή δανεισμό (αφορά δύο ομοσπονδίες).

Στις 20 Αυγούστου 2020, μόλις έφτασαν στην Ε.Π.Ο. από τη Λίγκα οι εγκρίσεις της νέας παράτασης των συμβολαίων των «τριών» ο κ. Διακοφώτης έπαθε, εκεί που τριγυρνούσε στο Πάρκο Γουδή «μια αναρώτηση». Δεν του επέτρεπαν να ησυχάσει, να διασκεδάσει την αγωνία του η γνωστή εμμονή του με την αλήθεια, η ακραία εντιμότητα του , η πίστη στην ισονομία των ομάδων, το πάθος του για την εφαρμογή των κανονισμών, η αναμφισβήτητη προσήλωση του στις εντολές της FIFA, η βαθύτατη γνώση των σχετικών διατάξεων και … μια γραμματέας της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών που πολύ την εκτιμούσε… Βαθύτατα που λένε!

Τι έκανε λοιπόν; Για να ξεπεράσει την «αναρώτηση» πήγε και ρώτησε: «Βεβαίως και είναι νόμιμη η νέα παράταση της ισχύος των συμβολαίων που έκανε ο Ολυμπιακός. Μπορούσε να την κάνει όποια μέρα ήθελε μέχρι τις 31 Αυγούστου χωρίς κανένα πρόβλημα» ήταν η απάντηση που έλαβε, αλλά, ως μέγα γνώστη των κανονισμών, δεν τον ενθουσίασε.

Μάλιστα, η εμμονή του με το θέμα ήταν τέτοια που δεν έλαβε υπόψη του ούτε τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένου περί της νομιμότητας της νέας παράτασης των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών κι επέμενε, μόνος αυτός από ολόκληρη την Ε.Π.Ο., να βάζει εμπόδια σε μια απολύτως νόμιμη και κανονιστικά ορθή διαδικασία για λόγους που γνωρίζει ο ίδιος (και όλο το Πάρκο Γουδή έως τη Νέα Φιλαδέλφεια).

Τελικά, το θέμα λύθηκε, όπως συμβαίνει πάντα στις περιπτώσεις των ποδοσφαιρικών συμμοριών, «δια της τεθλασμέ νης». Το έλυσε η FIFA, στην οποία απευθύνθηκε η Ε.Π.Ο. με πρόταση του κ. Γραμμένου μετά τον «καυγά» με τον Διακοφώτη, ζητώντας ερμηνεία για ένα τόσο απλό, τόσο αστείο θέμα κανονισμών, όπως είναι η παράταση της ισχύος των συμβολαίων έως τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΙ Η ΟΜΑΔΑ, καθώς πρόκειται για ελεύθερη σύμβαση μεταξύ ιδιωτών που μπορεί να παρατείνεται και να ανανεώνεται ακόμη και κάθε μέρα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι εργολάβοι της ενημέρωσης που ανέλαβαν να ξεπλύνουν τον «δικό μας Παναγιώτη» ανακάλυψαν «απίστευτη γκέλα του Ολυμπιακού, παρά την οποία ο Χασάν ο Τόρο και ο Αβράαμ παίζουν στον Τελικό».

Άξιος ο μισθός τους, στην προσπάθεια τους να διασώσουν ένα κατ΄επάγγελμα «υπάλληλο», που έγινε νοματαίος καρφώνοντας δεξιά κι αριστερά ( στο Γιαννάκη και στον Μάκη) όσα μάθαινε ήδη από το 2016 και τις τότε εκλογές της Ε.Π.Ο. που δεν έγιναν ποτέ λόγω Κοντονή και UEFA, παριστάνοντας τον «νομιμόφρονα».

Μια μικρή λεπτομέρεια ,που αφορά όχι στον Ολυμπιακό, αλλά στην ΑΕΚ και στον Τσιγκρίνσκι τους χαλάει αυτή την υπέροχη ιστορία που θέλουν να πουλήσουν, αλλά έτσι είναι η ζωή. Άτιμη και μπορεί να σε ξεφτιλίσει χωρίς να το καταλάβεις.

Τι συνέβη με τον Ουκρανό αμυντικό της Ένωσης; Όπως δικαιούνταν η ΑΕΚ παράτεινε το συμβόλαιο του που έληγε στις 30 Ιουνίου 2020 έως τις 30 Ιουλίου 2020, προσβλέποντας στη λήξη των play off και στη διεξαγωγή και του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου έως τις 26 Ιουλίου 2020 (όπως ήταν ο αρχικός ορισμός).

Η μετάθεση του Τελικού για τις 30 Αυγούστου «ανάγκασε» την ΑΕΚ σε νέα παράταση ισχύος του συμβολαίου του Ουκρανού αμυντικού, ώστε να είναι παρών στον Τελικό και να βοηθήσει την ομάδα του.

Γιατί δεν χρειάστηκε για την νέα αυτή παράταση του συμβολαίου του Τσιγκρίνσκι, η ερμηνεία και η παρέμβαση της FIFA; Γιατί δεν έκανε τα ναζάκια του ο Διακοφώτης; Επειδή, πολύ απλά, ο Τσιγκρίνσκι δεν είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Αλλά της ΑΕΚ της εξυγίανσης.

Άειντε νούμερα, που έχετε και το θράσος να κάνετε υποδείξεις για τους κανονισμούς στον Ολυμπιακό!!!

Υ.Γ. Ετοιμάζουμε μια ειδική παρουσίαση για τον κ. Διακοφώτη, τα έργα και τις ημέρες του ως προέδρου της ΕΙΠ. Με πολύ αλλοδαπό χρώμα και κάτι δελτία ερασιτεχνών ξέμπαρκα… άλλωστε όλοι θυμόμαστε τις τελευταίες τοποθετήσεις και προτάσεις Διακοφώτη στην Εκτελεστική Επιτροπή της Έπο ποτε για 15 ομάδες για να ανεβεί ο εκ Ριζούπολης Απολλωνας και ποτε για συγχώνευση της SL2 με την FL. Υπηρέτης δυο αφεντάδων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ