Ο Μαρκ και το σύνδρομο του καθρέφτη

Ο Μαρκ και το σύνδρομο του καθρέφτη

Ο μεγαλύτερος εχθρός του Κλάτενμπεργκ είναι η κριτική. Όσο πιο σκληρή, τόσο πιο απεχθής.

Ο κ. Μάρκ Κλάτενμπεργκ γεννήθηκε ερωτευμένος. Με τον καθρέφτη. Είναι, πάντα ήταν, κλασσική περίπτωση νάρκισσσου, δηλαδή ανθρώπου που βιώνει μια έντονη διαφορετικότητα, η οποία προκύπτει από ένα ακραίο «εγώ», που με τη σειρά του παράγει απαιτήσεις απόλυτης υπακοής από τους γύρω του και θαυμασμού στις ιδιαίτερες (όπως ο ίδιος πιστεύει βαθύτατα) ικανότητες του.

Είναι βέβαιο πως ο κ. Κλάτενμπεργκ κάθε πρωί καλημερίζει το είδωλο του στον καθρέφτη και αρνείται να «ακούσει» την απάντηση που του δίνει, καθώς δεν είναι διόλου κολακευτική. Για όλους τους «Μάρκ» αυτού του πλανήτη δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως οι κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και οι ίδιοι «του κάνουν χάρη που ασχολούνται μαζί του».

Κλασσικές αντιδράσεις σε κλασσικές δράσεις μιας ψυχολογίας έντονα διαφορετικής από αυτή του μέσου ανθρώπου.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ αρέσκεται να «προκαλεί». Να εκπλήττει τον απέναντι του. Να κινεί το σύμπαν με τις δικές του εντολές και για τις δικές του προτεραιότητες. Ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι η κριτική. Όσο πιο σκληρή, τόσο πιο απεχθής.

Ο Ολυμπιακός έκανε, όταν απέσυρε την εμπιστοσύνη του στον νέο Πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ, ένα βασικό λάθος. Δεν του ζήτησε την άδεια. Κανείς, σε αυτό τον πλανήτη, σε αυτή τη χώρα (ακόμη και αν είναι ο Ολυμπιακός) δεν δικαιούται να αμφισβητεί ή να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από έναν «Μαρκ», χωρίς πρώτα να του ζητήσει την άδεια του κι ο «Μάρκ» σε μια εκδήλωση μεγαθυμίας ίσως του την παραχωρήσει.

Η ανακοίνωση – απάντηση του κ,. Κλάτενμπερτγκ στον Ολυμπιακό είναι η αναμενόμενη αντίδραση του κλασσικού ναρκισσιστή, όταν αισθάνεται πως δεν είναι το κέντρο του κόσμου, δεν κινείται το σύμπαν γύρω του, δεν ζουν οι άνθρωποι για να τον αποθεώνουν, δεν βιώνονται μακριά του συναισθήματα, δεν λειτουργούν αισθήσεις.

Τι είπε ο Ολυμπιακός; Ότι ο κ. Κλάτενμπεργκ αρνήθηκε να ξεκινήσει τη θητεία μου με βάση όσα συμφωνήθηκαν για τις τύχες του παλιού καθεστώτος της ΚΕΔ/ΕΠΟ, ότι η διατήρηση των «χιλιοτραγουδισμένων» της εξυγίανσης Κουκουλάκη και Τριτσώνη υποδηλοί μια απαράδεκτη συνέχεια, καθώς είναι βέβαιο πως θα επιδιώξουν (αν δεν το έχουν ήδη συμφωνήσει) να εμπλακούν και στις επιλογές των διαιτητών, όπως έκαναν με τον Περέϊρα.

Λίγα είπε. Έπρεπε να προχωρήσει παραπέρα και να συνδέσει τη συμμετοχή του Κουκουλάκη και του Τριτσώνη και στη «νέα»(!!!) ΚΕΔ/ΕΠΟ με τους πίνακες των διαιτητών που παραδόθηκαν από τον αμετροεπή Πορτογάλο και παραμένουν οι ίδιοι, ως επιβράβευση σε όλους τους Φωτιάδηδες, τους Διαμαντόπουλους, τους Παπαπέτρου, τους Σιδηρόπουλους και τους Τσιαμούρηδες, δηλαδή στα στηρίγματα της «εξυγίανσης», την οποία ο κ. Κλάτενμπεργκ επιλέχθηκε, υποτίθεται,, να ορθολογικοποιήσει για να μην καταντήσει κανονική συμμορία.

Τι απάντησε ο κ. Κλάτενμπεργκ; Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! «Απαίτησε» την άμεση απόσυρση κάθε κριτικής στις ενέργειες του, συνέκρινε τις αποφάσεις ενός ιδιοκτήτη ομάδας για τον προπονητή της και το έργο του με τις δικές του αποφάσεις στη θέση του Προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ (λες και έχουν την ίδια επίδραση στο ελληνικό ποδόσφαιρο), «απείλησε» πως δεν θα επιτρέψει (πως άραγε;) να εκδηλωθούν ανάλογες παρεμβάσεις στο μέλλον, δηλαδή περιέγραψε με απόλυτη ακρίβεια όλες τις παραμέτρους της ψυχολογικής διαφορετικότητας του κι ως κλασσικός νάρκισσος είπε «καληνύχτα» στο είδωλο του στον καθρέφτη.

Κι όμως ο ίδιος ο κ. Κλάτενμπεργκ στη συνεδρίαση της Ε.Ε./ΕΠΟ της Δευτέρας 31 Αυγούστου , στη διάρκεια της οποίας απέσυρε ο Ολυμπιακός την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του, επί δίωρο, περίπου, «παρακαλούσε γονατιστός» (και με τη συνδρομή του κ. Φούσεκ) την παλιοπαρέα των Διακοφώτηδων, των Βακάληδων και των Λασκαράκηδων να εγκρίνουν τις προτάσεις του για τη λίστα των «τεχνικών συμβούλων» και  να υπογραφεί σύμβαση ενός έτους κι εκείνοι (παρέα κι ο Παπαχρήστου) του απαντούσαν «έως τις 31 Οκτωβρίου και αν σου αρέσει». Και συνέχιζαν απτόητοι (δηλαδή αήττητοι) να του υπενθυμίζουν «μετά τις 31 Οκτωβρίου η νέα διοίκηση θα αποφασίσει για τα πρόσωπα και τις μηνιαίες αποδοχές τους».

Απέναντι σε αυτή «την ιερή, σαν την αγιά σοφιά ένα πράμα, συμμαχία των προθύμων υπαλλήλων» ο κ. Κλάτενμπεργκ έβαλε την ουρά στα σκέλια και δέχθηκε οι συμβάσεις με τους τεχνικούς συμβούλους να υπογραφούν με το νέο μισθολόγιο, να λήξουν στις 31 Οκτωβρίου και αμέσως μετά να αναθεωρηθούν τα πρόσωπα και οι αμοιβές.

Αυτός είναι ο κ. Κλάτενμπεργκ και ανάλογα είναι τα έργα  που περιμένουμε να δούμε όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Τι άλλο περιμένω, προσωπικά, με απόλυτη βεβαιότητα να προκύψει από τον «Μαρκ» και την παρέα του; Αποφάσεις, ενέργειες αντεκδίκησης.

Κανείς νάρκισσος που σέβεται τον εαυτό του δεν αφήνει αναπάντητες επιθέσεις σαν κι αυτή του Ολυμπιακού, όσο δικαιολογημένες και αν είναι. Θα βρει την ευκαιρία να πάρει το αίμα του πίσω και να αποδείξει στον δυστυχή θνητό τι κορυφαίο λάθος έκανε να αμφισβητήσει την αυθεντία του.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ