Νεροπίστολα σε απελπισία: Προπαγάνδα και με τον covid

Νεροπίστολα σε απελπισία: Προπαγάνδα και με τον covid

Τώρα τους πείραξε ότι Φορτούνης, Μασούρας και Μπουχαλάκης επέστρεψαν στον Ρέντη.

Είναι σίγουρα η ζέστη. Είναι πάντα εκείνη η ανάγκη να δημιουργούνται εντυπώσεις. Και το κυριότερο: Είναι η άγνοια, έστω για τα βασικά. Δημοσιογραφία απο τα lidl. Όχι μόνο δίχως οποιαδήποτε σχέση με το ρεπορτάζ. Αλλά ούτε καν συντονισμένη με τη κοινή λογική.

Εδώ και λίγη ώρα κυκλοφορεί μια ιστορία, αναφορικά με την «ανευθυνότητα» του Ολυμπιακού που επέτρεψε σε Φορτούνη, Μασούρα και Μπουχαλάκη να βρεθούν σήμερα στον Ρέντη. Βρήκαν πάτημα από μια φωτογραφία του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη με τους τρεις στον σημερινό αγιασμό και άρχισαν τα δικά τους: «Τυπικά όπως και οι παίκτες της ΑΕΚ, από την στιγμή που τα τεστ της Δευτέρας βγήκαν αρνητικά, δεν ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν μέτρα προστασίας. Ωστόσο κάθε ομάδα έχει όπως φαίνεται τον δικό της δείκτη ευαισθησίας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάμε. Η ΑΕΚ προτίμησε να μη ρισκάρει τίποτα για την υγεία όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος, στον Ολυμπιακό …αμόλησαν τους παίκτες στου Ρέντη σα να μη συμβαίνει τίποτε με τα δύο κρούσματα στην Εθνική. Στην ΑΕΚ προτιμούν να χάσουν οι παίκτες τους από δύο ως και τρεις προπονήσεις παρά το γεγονός πως υπάρχει ο τελικός, στον Ολυμπιακό το σκεπτικό δεν φαίνεται να είναι το ίδιο».

Ναι, τέτοιο μυθιστόρημα. Για μια ομάδα που έχει δαπανήσει από τον Μάρτη μόνο σε τεστ covid (25 τον αριθμό) όσα η ΑΕΚ έχει δώσει όλο το καλοκαίρι για μεταγραφές. Ανεύθυνος ο Ολυμπιακός, υπεύθυνη η Ένωση.

Και ποια ακριβώς είναι η ανευθυνότητα ρε παλικάρια; Ρωτήσατε κάποιο γιατρό; Έχει εσείς κάποιο δίπλωμα; Βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα θετικός ο Τσιμίκας στην εθνική πριν το ματς με τη Σλοβενία; Τι έκανε η εθνική; Δεν έπαιξε; Έβαλε τους παίκτες σε καραντίνα; Δεν ταξίδεψε στο Κόσοβο για το επόμενο ματς; Δεν έπαιξε και εκεί;

Τεστ έκαναν στους παίκτες. Βγήκαν αρνητικά και συνέχισαν. Όπως τεστ έγιναν και μετά, εκεί που διαπιστώθηκε πως είναι θετικός και ο Δημήτρης Λημνιός.

Οι υπόλοιποι ήταν αρνητικοί. Ποιο ακριβώς λοιπόν το πρόβλημα; Ποια η ανευθυνότητα για την οποία μιλούν άνθρωποι που δυστυχώς δεν είναι σε θέση να καταλάβουν το αυτονόητο: Ότι το τελευταίο οχυρό της λογικής, επιτάσσει να μην προπαγανδίζεις σε θέματα υγείας. Αλλά τι να περιμένει κανείς από «νεροπίστολα»; Το να είσαι κακός δημοσιογράφος σε τελική ανάλυση αφορά τον εαυτό σου. Το να είσαι εμπαθής όμως, αφορά το σύνολο. Σε μια συγκυρία που αν μη τι άλλο η σοβαρότητα μοιάζει με προαπαιτούμενο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ