Το μέλλον είναι εδώ : Δεν είναι Τζόλης, είναι Τζολάκης

Το μέλλον είναι εδώ : Δεν είναι Τζόλης, είναι Τζολάκης

Ο μικρός του ΠΑΟΚ (Τζόλης) και ο ακόμη μικρότερος του Ολυμπιακού (Τζολάκης) έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στη φετινή αυλαία της ποδοσφαιρικής σεζόν.

Κωνσταντίνος Τζολάκης και Χρήστος Τζόλης. Δύο νεαρά παιδιά που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και έχουν ήδη δώσει μέχρι στιγμής τα διαπιστευτήριά τους. Και οι δύο παίκτες θα μας απασχολήσουν αρκετά τα τελευταία χρόνια, με τα πρώτα δείγματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Ο μεν Τζόλης είναι το next best thing του ΠΑΟΚ. Ο δε Τζολάκης είναι ο επόμενος μεγάλος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Δυο νεαροί, που είναι και συμπαίκτες στις μικρές εθνικές ομάδες δηλώνουν δυναμικά παρών. Αμφότεροι, είναι τα πρόσωπα των ημερών για τις ομάδες τους. Ο καθένας για διαφορετικό λόγο.

Τζόλης… λαμπρός τον οδηγεί

Ηταν 30 Ιανουαρίου του 2002, όταν ερχόταν στον κόσμο ο Χρήστος Τζόλης. 30 μέρες μετά την είσοδο της χώρας μας στο ευρώ, ένα παιδί γεννιόταν στην Θεσσαλονίκη. Και 18 χρόνια μετά, δείχνει πως θα αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μόλις στα 18 του χρόνια, 0 νεαρός επιθετικός κουβαλάει στις πλάτες του τον οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ. Αυτός είναι η… αιτία, που οι «ασπρόμαυροι» έχουν ήδη εξασφαλίσει ευρωπαϊκό όμιλο και έχουν στα πόδια τους δυο… ζαριές για τους ομίλους του Champions League. Ο μικρός έκανε πάρτι κόντρα στην Μπεσίκτας, σημειώνοντας δύο γκολ, ενώ είχε και μια ασίστ. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τον πρώτο στόχο του, με τον Τζόλη στην πρώτη γραμμή.

Βεβαίως, ο Τζόλης ήταν και πάλι αυτός που έδωσε τη λύση στην ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος. Πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα κόντρα στην ΑΕΛ, με τον κόσμο να παραμιλάει. Ο 18χρονος είναι ένας ποδοσφαιριστής ταχυδυναμικός, με χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ είναι και γρήγορος με την μπάλα στα πόδια. Είναι το πουλέν του Φερέιρα, με τον ΠΑΟΚ να έχει στα χέρια του ένα αστέρι που μπορεί να κάνει θαύματα. Και άπαντες, αναμένουν να δουν ποιο θα είναι το ταβάνι του μικρού.

Χρήστος Τζόλης : Το παραμυθένιο ντεμπούτο και ένα λαμπρό μέλλον | to10.gr

Ο Τζολάκης είναι το μέλλον!

Πάμε και στον άνθρωπο που κατέβασε… ρολά στον Βόλο! Η μοίρα έπαιξε το δικό της παιχνίδι και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης χρειάστηκε να υπερασπιστεί την εστία του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Αυτή η εξέλιξη ήταν σημαντική και καθοριστική για να καταλάβουμε τι έρχεται. Ο Τζολάκης δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε το 18ο έτος της ηλικίας του. Γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου του 2002, ο νεαρός ζει το όνειρό του, όντας μέλος των νταμπλούχων Ελλάδας. Και φυσικά, το Κύπελλο κατέληξε στον Πειραιά, με τον Έλληνα γκολκίπερ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στον Βόλο, ο Τζολάκης κατέγραψε μόλις την τρίτη του συμμετοχή με τη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε αγωνιστεί στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και στην αναμέτρηση των playoffs με τον Άρη.

Κόντρα στην ΑΕΚ, είχε στα… χέρια του τη μεγαλύτερη πρόκληση της σύντομης καριέρα του, καταφέρνοντας να ανταποκριθεί στο 100%. Σαν έτοιμος από καιρό, άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Αποφασιστικός, σταθερός και πάνω από όλα ήρεμος, κράτησε το μηδέν στην «ερυθρόλευκη» εστία, χαρίζοντας το Κύπελλο στην αρμάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Και είναι εντυπωσιακό το πως ανταποκρίθηκε στην πίεση ενός τελικού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την τύχη να διαθέτει τον επόμενο μεγάλο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Ο νεαρός γκολκίπερ είναι το μέλλον των Νταμπλούχων και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και είναι δεδομένο, πως ανάλογες εμφανίσεις θα έρθουν σύντομα. Άλλωστε, έχει όλο τον καιρό μπροστά του. Είναι μόλις 17 χρονών, μην το ξεχνάμε αυτό.

Ολυμπιακός: Η μεγάλη ώρα του Τζολάκη

Η χώρας μας έχει και παρόν και μέλλον, με τις μεγάλες ελληνικές ομάδες να καθιερώνουν σιγά σιγά τα «μικρά αστεράκια». Τζόλης και Τζολάκης είναι μόνο δύο παραδείγματα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τυχερό που διαθέτει τόσο τον άσο του ΠΑΟΚ όσο και τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ