Εκλογές στην ΕΠΟ όπως πρέπει και όταν πρέπει…

Εκλογές στην ΕΠΟ όπως πρέπει και όταν πρέπει…

Ο Αυγενάκης έγινε ο πρώτος Υφυπουργός Αθλητισμού που δεν έκανε βήμα πίσω στο αθλητικό του νομοσχέδιο και δικαιώθηκε λίγες ώρες μετά από αυτό. Η ολιστική μελέτη της ΟΥΕΦΑ και η ΕΠΟ που κατατροπώθηκε!

Θα μπορούσε το κείμενο να έχει τίτλο… «πως τους πετσόκοψες έτσι Αυγενάκη», αλλά το ζητούμενο σε αυτά τα θέματα δεν είναι αν έγινε το αυτονόητο και το νόμιμο. Είναι η ουσία του θέματος. Και ποια είναι η ουσία μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου Αυγενάκη που οδήγησε σε άτακτη υποχώρηση την ΕΠΟ της… εξυγίανσης εγκαταλείποντας τα πλάνα της και τις εξαγγελίες για εκλογές τον Οκτώβριο;

Πρώτα από όλα, για πρώτη φορά Υφυπουργός Αθλητισμού δεν… τρομάζει από απειλές τύπου Grexit και προχωρά στο νομοσχέδιο χωρίς αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Ο Λευτέρης Αυγενάκης μάλιστα το είπε και χθες στην Βουλή πως οι σχέσεις της Κυβέρνησης με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ είναι πολύ καλές, η συνεργασία τους εξαιρετική.

Και λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου έρχεται η ΕΠΟ του Γραμμένου, από εκεί που… απειλούσε για εκλογές όποτε γούσταρε, εν προκειμένω στις 9 Οκτωβρίου, και σύρεται στην νομιμότητα. Πηγαίνοντας τις εκλογές για τις 23 Νοεμβρίου. Συντριβή για την ΕΠΟ σε όλα τα επίπεδα από τον Αυγενάκη.

Σημαντικό επίσης, πολύ σημαντικό για την ακρίβεια πως με τη νέα ημερομηνία υπάρχει χρόνος για την ολιστική μελέτη της ΟΥΕΦΑ που αναμένεται να φτάσει στην Ελληνική Κυβέρνηση τέλη του μήνα, αρχές Οκτωβρίου. Άρα μέχρι τις 23 Νοεμβρίου που προγραμματίστηκαν, νόμιμα πια, οι εκλογές της ΕΠΟ πολλά μπορούν να αλλάξουν! Και για να μην το κουράζουμε, είναι σίγουρο πως δεν θα αρέσουν στους… εξυγιαντές, για αυτό και πάσχισαν να κάνουν άμεσα τις εκλογές.

Η ΟΕΥΦΑ γνωρίζει τις πρακτικές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ξέρει πως πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Στην ολιστική της μελέτη θα ζητά αλλαγές που θα πρέπει να νομοθετήσει η Κυβέρνηση αλλά και να υιοθετήσει η ΕΠΟ στους κανονισμούς της. Και κάπου εδώ έρχονται τα ζόρια για τους… εξυγιαντές.

Στα προσεχώς λοιπόν τα νεότερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ