Το τρολάρισμα του Φαν Σιπ με τον Φορτούνη και αυτό που ο Ολλανδός (κάνει πως) δεν καταλαβαίνει

Το τρολάρισμα του Φαν Σιπ με τον Φορτούνη και αυτό που ο Ολλανδός (κάνει πως) δεν καταλαβαίνει

Αν νομίζει ο Τζον Φαν Σιπ ότι όσα κάνει δεν συνδέονται στα μάτια της «κοινής γνώμης» με την εποχή που διανύουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε μάλλον δεν έχει καταλάβει τίποτα.

Στο 175 του fifa ranking. Η πέμπτη χειρότερη της Ευρώπης, μετά από Σαν Μαρίνο, Γιβραλτάρ, Λιχτενστάιν και Μάλτα. Αυτός ήταν ο αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας την Κυριακή. Οι φτωχοί πλην τίμιοι Μολδαβοί που αν δεν τους προέκυπτε το πέναλτι δώρο του «ψαρωμένου» Λάζαρου Ρότα μάλλον θα έκλεισαν τη βραδιά δίχως «τελική» στην εστία του Βλαχοδήμου: 21-1 τελικές, 76%-24% κατοχή μπάλας. Νύχτα μοναξιάς…

Νύχτα από εκείνες που εκτιμάς το φιλότιμο του Ζέκα να πατά κάθε εκατοστό του αγωνιστικού χώρου. Και που απορείς πιο θα ήταν το τελικό σκορ αν ο Φαν Σιπ δεν συνέχιζε να μας τρολάρει με την Φορτούνης<Μπακασέτας, Φορτούνης<Μάνταλος μαθηματική σκέψη του.

Με όλο το σεβασμό στους δύο διεθνείς, αλλά δεν γίνεται σε αυτή την ομάδα να έχουν εκείνοι θέσεις βασικών και ο Φορτούνης να έρχεται από τον πάγκο στο 70΄. Δεν είναι θέμα γούστου. Είναι απλή κατανόηση της πραγματικότητας για όλους τους άλλους. Ο Φόρτου είναι σε καλή κατάσταση. Το επιβεβαιώνει το ξεκίνημα του στον Ολυμπιακό. Αν είναι μια φορά παράξενο να μην ξεκινά στην ερυθρόλευκη εντεκάδα κόντρα σε αντιπάλους σαν τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννενα, με το εθνόσημο κόντρα στη Μολδαβία η απορία πολλαπλασιάζει επί «10»: Σαν αυτό που δικαιωματικά φορά στη πλάτη του.

Ο Φαν Σιπ έχει πάρει τις αποφάσεις του για αυτή την ομάδα. Θέλει τον Μπακασέτα κοντά στον σέντερ φορ ποντάροντας στην ικανότητα του στο γκολ. Θέλει τον Μάνταλο αριστερά για να συγκλίνει και να ανοίγει τον διάδρομο στον Γιαννούλη που επί της ουσίας είναι ο σημαντικότερος δημιουργός αυτού του «συγκροτήματος». Οι εκλέκτορες που έχουν το δικαίωμα να συναντιούνται μια φορά στο τόσο με το ρόστερ τους, είναι λογικό να μην αλλάζουν εύκολα την ιεραρχία που σχηματίζουν. Να θέλουν να καρπωθούν μια ομοιογένεια. Όταν μοίραζε τους ρόλους ο Ολλανδός, Φορτούνης δεν ήταν εκεί. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς. Όπως βεβαίως δεν μπορεί να αγνοήσει ότι ο Φορτούνης ήταν τραυματίας. Άρα λογικά κάποια στιγμή θα επέστρεφε. Για να διεκδικήσει ότι του αντιστοιχεί.

Τώρα λοιπόν που είναι όλοι εδώ: Αν αυτή η ομάδα έχει έναν ποδοσφαιριστή για ποδόσφαιρο «κατοχής» όπως προβλέπεται με αντιπάλους Μολδαβίες και Κόσοβο σε αυτό το Nations League, αυτός δεν είναι άλλος από τον Κώστα Φορτούνη. Και αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να δηλώνεις ομοσπονδιακός τεχνικός για να το καταλάβεις. Δεν χρειάζεται καν να είσαι προπονητής.

Ο Φαν Σιπ βρίσκεται στην εθνική ομάδα, υπάλληλος μιας ΕΠΟ που έχει πολλά θέματα με τον Ολυμπιακό και όχι μόνο. Στην ίδια ΕΠΟ που κάποιοι νιώθουν… αφεντικά της και ας είναι τα γραφεία τους χιλιόμετρα μακριά από το πάρκο Γουδή. Αν πιστεύει ότι κατοχυρώνοντας ως παίκτη εντεκάδας τον Σβάρνα και την ίδια στιγμή αγνοεί τον Φορτούνη δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που κάνει μόνο τη δουλειά του δίχως να επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα κάνει λάθος.

Αν νομίζει πως η «κοινή γνώμη» τέτοιες ιστορίες δεν τις συνδέει, πάλι κάνει λάθος και καλό θα ήταν να του τα εξηγήσουν οι άνθρωποι που είναι γύρω του. Αν ενδιαφέρονται για εκείνον και το καλό της εθνικής ομάδας, και όχι μόνο για το μεροκάματο τους.

Αν ο Ολλανδός νομίζει ότι οι παίκτες που μπαίνουν μαζί του στα ίδια αποδυτήρια νιώθουν καλά ξέροντας πως εκδιώχθηκε από την εθνική ομάδα ο Σιόβας απλά λέγοντας την άποψη του, κάνει επίσης λάθος. Πολλώ δε μάλλον όταν όλοι μαζί το μαθαίνουν από έναν τηλεοπτικό σταθμό συγκεκριμένης ιδιοκτησίας.

Έχει μια δικαιολογία ο Φαν Σιπ. Δεν είναι από εδώ. Δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει και να συντονίζεται με τη τρέλα μας. Ψάχνει όμως κάποιος για δικαιολογίες ή συζητάμε για ποδόσφαιρο.

Και σε τελική ανάλυση: Είναι ο στόχος του ομοσπονδιακού μας τεχνικού να κρατήσει τη θέση του με παρονομαστή τη δουλειά του; Αυτή φαντάζει ως μια πολύ ενδιαφέρουσα απορία αυτή την εποχή. «Αύριο το πρωί θα αποφασίσω για την ενδεκάδα. Δεν έχω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο» είπε το μεσημέρι όταν ρωτήθηκε για τους παίκτες που θα επιλέξει κόντρα στο Κόσοβο. Άραγε το εννοεί; Ή απλά δεν ήθελε σε κανέναν να παραδεχθεί πως έχει αποφασίσει από προχθές: Τότε που επί της ουσίας μας είπε ότι ο Φορτούνης δεν παίρνει φανέλα βασικού γιατί δεν είναι βασικός και στον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ