Όταν χάνεις από… 862 εκατ. ευρώ!

Όταν χάνεις από… 862 εκατ. ευρώ!

Ο Ολυμπιακός δεν είχε να αντιμετωπίσει ένα απλό και... τυπικό παιχνίδι Champions League. Έπαιζε απέναντι στην πιο ακριβή ομάδα του πλανήτη. Και η χρηματιστηριακή αξία των παικτών της Σίτι που αγωνίστηκαν το βράδυ της Τρίτης; Προκαλεί ίλιγγο.

Τι αναλύσεις μπορεί να γίνουν γύρω από ένα παιχνίδι που μια ελληνική ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει ένα μεγαθήριο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου; Πόσα… μείον μπορείς να βρεις σε ένα παιχνίδι που έχεις απέναντι σου έναν – όχι μόνο ποδοσφαιρικό, αλλά – οικονομικό κολοσσό; Ερωτήματα ρητορικά. Από εκείνα που όσοι έχουν… μυρωδιά από ποδόσφαιρο, μπορούν να τα απαντήσουν δίχως να τα σκεφτούν ιδιαίτερα.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η ακριβότερη ομάδα στον πλανήτη. Είναι ένας σύλλογος που έχει σπαταλήσει δισεκατομμύρια για να διεκδικήσει τους στόχους της. Εχει τον καλύτερο και πιο ακριβό προπονητή στην Ευρώπη. Και ένα ρόστερ που σε πιάνει ίλιγγος διαβάζοντας την χρηματιστηριακή του αξία.

Το βράδυ της Τρίτης η Σίτι είχε απουσίες. Όπως τον Αγουέρο, έναν από τους καλύτερους και πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές της. Τον Λαπόρτ και τον Ντίας. Τον Μεντί και τον Φερναντίνιο. Παίκτες πανάκριβους.

Κι όμως, η αξία σε χρήματα όσων αγωνίστηκαν χθες; Πλησίαζε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αξιόπιστη ιστοσελίδα transfermarkt, η οποία καταγράφει εκτός από στατιστική και την αξία του κάθε παίκτη στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ο Πεπ Γκουαρντιόλα χρησιμοποίησε χθες παίκτες συνολικής αξίας 862 εκατομμυρίων ευρώ.

Με λίγα λόγια; 862 εκ. ευρώ vs Ολυμπιακός 3-0. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αν υπήρχαν και όσοι έλειπαν; Θα μιλούσαμε για πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Ίλιγγος.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πόσο κοστίζει ο κάθε ποδοσφαιριστής που χρησιμοποίησε χθες το βράδυ ο Γκουαρντιόλα:

Έντερσον 56 εκ.

Γουόκερ 40 εκ.

Στόουνς 25 εκ.

Άκε 40 εκ.

Ζιντσένκο 20 εκ

Γκιντογκάν 40 εκ.

Φεράν Τόρες 45 εκ.

Ντε Μπρόινε 120 εκ.

Φοντέν 60 εκ.

Μαχρέζ 48 εκ.

Στέρλινγκ 128 εκ.

Ζεσούς 60 εκ.

Κανσέλο 36 εκ.

Ροντρι  64 εκατ.

Μπερνάντο Σίλβα 80 εκατ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ