«Ριζούπολη – ΕΠΟ Gate»: Ξεφτιλιστείτε ελεύθερα…

«Ριζούπολη – ΕΠΟ Gate»: Ξεφτιλιστείτε ελεύθερα…

Η ΕΠΟ, αυτή η ΕΠΟ, κατάφερε να μετατρέψει και τις εθνικές ομάδες σε παρία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ξεφτίλα είναι ανυπολόγιστη!

Σας το έχω ξαναπεί σε όλους τους τόνους! Το ποδόσφαιρο έχει μια απίστευτη εσωτερική δικαιοσύνη και είναι ικανό, σε κάθε στιγμή, να σε ξεφτιλίσει χωρίς καν να υπολογίσει το κόστος που θα κληθείς να πληρώσεις εσύ που επεδίωξες να κάνεις παιχνίδια με τους όρους διοργάνωσης των αγώνων.

Θεούς και δαίμονες επικαλέστηκε όλο το καλοκαίρι η ΕΠΟ του «Ολυμπιακάκια» Ψαρρόπουλου (είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων) για να πετύχει, όπως ακριβώς της ζητήθηκε, τη διοργάνωση του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου στη Ριζούπολη.

Για την επιτυχία του σχεδίου να οδηγηθεί ο Ολυμπιακός να παίξει τον κορυφαίο αγώνα της χρονιάς (αυτό είναι ο Τελικός Αγώνας του Κυπέλλου) σε ένα γήπεδο πρακτικά ακατάλληλο, με μειωμένης κατηγορίας αδειοδότηση, με ελεγχόμενη άδεια λειτουργίας από την οικεία Περιφέρεια και με γνωστές τις τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές του, ειδικά σε περίοδο πανδημίας.

Ένα γήπεδο, που επιλέχθηκε με βάση ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό για να διευκολυνθεί στην περίοδο εκείνη η ΑΕΚ που απειλούνταν ευθέως «με νέα τριάρα» (εφόσον ο αγώνας διεξάγονταν σε ένα κανονικό γήπεδο) να ξεφύγει από τη μοίρα της και από τις επιπτώσεις που θα προέκυπταν.

Οι παραδοχές του Παναγιώτη Δημητρίου ότι το γήπεδο δεν ελέγχθηκε πριν επιλεγεί ως έδρα του Τελικού, η απαράδεκτη εμπλοκή στην υπόθεση της κόρης του κας Λώρας Δημητρίου (ό ίδιος την επέλεξε) δεν έφταναν για να αλλάξουν γνώμη οι «ολυμπιακάκες» της ΕΠΟ που επέμεναν εμμονικά στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Αντίθετα, σε κάποια φάση εμφανίστηκε να μετέχει των αντιπαραθέσεων και η ίδια η UEFA, η οποία, άκουσον, άκουσον, επέλεξε, δήθεν, το γήπεδο της Ριζούπολης για να διεξαχθούν σε αυτό αγώνες των προκριματικών φάσεων των διασυλλογικών της διοργανώσεων και των εθνικών ομάδων!!! Η «επιλογή» αυτή ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες, τα παπαγαλάκια και οι εργολάβοι της ενημέρωσης ξεσπάθωσαν, τα κατά παραγγελία άρθρα έπεφταν σαν βροχή …

Τι αποδείχθηκε; Ότι καμία UEFA δεν επέλεξε καμία Ριζούπολη, η ίδια η ΕΠΟ είχε προτείνει (όπως της ζητήθηκε σχετικά ) κάποια γήπεδα μεταξύ των οποίων και αυτό της Ριζούπολης, ώστε αν επιθυμεί η UEFA να το επιλέξει (μεταξύ μας, ούτε που το κοίταξε καν η UEFA το συγκεκριμένο απομεινάρι της δεκαετίας του εξήντα), δηλαδή πιάσε τ’ αυγό και κούρευτο!!!

Τρεις (και κάτι ψιλά) μήνες μετά η Ριζούπολη πρωταγωνιστεί και πάλι σε μια νέα, εθνικών διαστάσεων, ξεφτίλα με όχημα την εθνική ομάδα και τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Nation”s League, ειδικά το κορυφαίο, όπως ήρθαν τα πράγματα, με αντίπαλο τη Σλοβενία.

Τι συνέβη; Αυτή η καταπληκτική, η σύγχρονη, η πανέμορφη, η με αγωνιστικό χώρο χαλί και υποδομές ευρωπαϊκού επιπέδου γηπεδάρα αποδείχθηκε μια κορυφαία φούσκα, με την UEFA να την «κόβει» χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις από πιθανή έδρα διεξαγωγής του αγώνα για τον απλούστατο λόγο πως δεν καλύπτει τις απαιτήσεις των αγώνων των εθνικών ομάδων στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Μεταξύ μας, αυτό το γήπεδο στην καλύτερη του προοπτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγώνες των εθνικών ομάδων Ελπίδων, τίποτε περισσότερο.

Η Τούμπα, μετά από αυτό το ρεζιλίκι ήταν μονόδρομος, καθώς και το Χαριλάου είναι σε φάση βελτίωσης του χλοοτάπητα, το ΟΑΚΑ είναι χωράφι για πατάτες, το Καραϊσκάκη είναι πολιτικά «κομμένο» (και σε φάση αντικατάστασης του χλοοτάπητα) και άλλο γήπεδο στη χώρα δεν υπάρχει.

Μπροστά στην πιθανότητα να δηλωθεί έδρα για τον αγώνα της εθνικής ομάδας εκτός της χώρας (Αλβανία ή Βουλγαρία) οι Σαββίδηδες έκαναν την καρδιά τους πέτρα και δέχθηκαν να αγωνιστεί η ομάδα, για ένα ματς και μόνο, στην Τούμπα (και αφού συμφώνησε το οπαδικό κίνημα του «Δικεφάλου»).

Τώρα, πως συνέβη και στο διάλειμμα των εθνικών ομάδων Νοέμβριο μήνα η ΕΠΟ δεν είχε φροντίσει από πριν να διασφαλίσει ένα γήπεδο με την κατάλληλη αδιεοδότηση, ώστε να μην τρέχει την τελευταία ώρα να ψάχνει τον Ιβάν Σαββίδη στο τηλέφωνο στη στέπα της Ρωσίας, η απάντηση είναι απλή: Κανένας, εντελώς κανένας σε αυτό το καφενείο στο Πάρκου Γουδή δεν έλεγξε τις γηπεδικές προϋποθέσεις διεξαγωγής του αγώνα, όλοι έμειναν «στην καταλληλότητα της Ριζούπολης» από το καλοκαίρι, ούτε πέρασε από το μυαλό τους να πληροφορηθούν επίσημα την κατηγορία UEFA που πραγματικά ανήκει το γήπεδο.

Το χειρότερο από όλα; Κανένας σε αυτό το ποδόσφαιρο δεν υπολογίζει την ΕΠΟ και τις εθνικές ομάδες. Κανένας δεν σκέφτεται ότι θα έρθει η ώρα των δικών τους αγώνων και θα χρειαστούν τα κατάλληλα γήπεδα κι όχι οι νεοελληνικές μπαγαποντιές των έγκλειστων του Πάρκου Γουδή.

Η ΕΠΟ, αυτή η ΕΠΟ κατάφερε να μετατρέψει και τις εθνικές ομάδες σε παρία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ξεφτίλα είναι ανυπολόγιστη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ