Οι αποκαλυπτικοί από τα Lidl δεν άκουσαν για το μεγάλο φαγοπότι της ΕΠΟ;

Οι αποκαλυπτικοί από τα Lidl δεν άκουσαν για το μεγάλο φαγοπότι της ΕΠΟ;

Προκαλεί αίσθηση και απορίες το ότι οι αποκαλυπτικοί από τα Lidl, που τόσο διατρανώνουν την καθαρότητα του ποδοσφαίρου επί εποχής... εξυγίανσης ούτε είδαν, ούτε άκουσαν για το δημοσίευμα της Αυγής που αφορά την ΕΠΟ

Και τι περίμενες φίλε αναγνώστη; Να ασχοληθουν οι δημοσιογράφοι (;) της… εξυγίανσης με τέτοια ασήμαντα θεματάκια; Να κάτσουν να σκάσουν για το που πάνε τα λεφτά της ΕΠΟ και για το μεγάλο πανηγύρι που γίνεται από την Ομοσπονδία, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα ΑΥΓΗ, δημοσιεύοντας την απόρρητη έκθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με τίτλο «Διαγνωστική αξιολόγηση των λειτουργιών του οικονομικού τμήματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας – Οκτώβριος 2020».

Να ασχοληθούν οι Λαλάκηδες και οι κάθε μορφής υπάλληλοι, που αποκαλύπτουν στις 15:30 όλα όσα αναφέρει μια ανακοίνωση και 32 σάιτ από τη 1 το μεσημέρι με τα σοκαριστικά στοιχεία για… εισαγγελέα που ήρθαν στην επιφάνεια μέσω της συγκεκριμένης εφημερίδας και αφορούν το πάρτι με τα λεφτά άλλων που κάνουν στο Πάρτι Γουδή; Και γιατί να ασχοληθούν; Εδώ προσπαθούν να μας πείσουν πως ο Γραμμένος έχει πάρει προπονητή κράμα Ρεχάγκελ – Σάντος και η Εθνική παίζει το ποδόσφαιρο που έπαιζε η Μπαρτσελόνα του Πεπ.

Το γιατί η Εθνική, βέβαια, βγήκε δεύτερη σε όμιλο με τη Σλοβενία, τη Μολδαβία και το Κόσοβο, μικρή σημασία έχει για τους γραφιάδες της συμφοράς. Αρκεί που κάνει ευκαιρίες (και τις χάνει), που παίζει… στρωτό ποδόσφαιρο (τι άλλο θα ακούσουμε) και που δείχνει μια προοπτική πως του χρόνου μπορεί να καταφέρει να κερδίσει τα Νησιά Φερόε και τη Λευκορωσία.

Ποια Εθνική όμως; Μήπως ενδιαφέρει κανέναν στην ΕΠΟ η Εθνική ομάδα; Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τα σοκαριστικά στοιχεία της έκθεσης που αφορούν την Ομοσπονδία, θα διαπιστώσει πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το όσα φάμε, όσα πιούμε κι όσα αρπάξει ο… πισινός μας (sic).

Και φυσικά, όταν έρχεται η ώρα για το ταμείο και υπάρχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αποκαλύψεις και όχι απ’ αυτές τις ιμιτασιόν των γραφικών, το τηλέφωνο χτυπάει και δίνεται η εντολή: «Θάψτε το. Δεν υπάρχει το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ. Οφθαλμαπάτη είναι». Σαν τους αρνητές του κορωνοϊού έχουν καταντήσει. Το ίδιο επικίνδυνοι. Μόνο που οι αρνητές του κορωνοϊού είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Αυτοί της… εξυγίανσης, οι Λαλάκηδες και οι αποκαλυπτικοί φίλοι τους, προσφέρουν στην υγεία μας. Διότι, ως γνωστόν, το γέλιο κάνει καλό στην υγεία. Και οι μπαγάσηδες μας κάνουν να γελάμε.

Προκαλεί αίσθηση και απορίες λοιπόν το ότι οι αποκαλυπτικοί από τα Lidl, που τόσο διατρανώνουν την καθαρότητα του ποδοσφαίρου επί εποχής… εξυγίανσης και πανηγυρίζουν με κάθε φαιδρότητα αυτής, ξαφνικά ούτε είδαν (λέμε τώρα), ούτε άκουσαν (ξανά λέμε τώρα), ούτε τους ενημέρωσε κάποιος για το δημοσίευμα της Αυγής.

Τι παρουσιάζει, όμως, η συγκεκριέμενη έκθεση που κανείς απ’ αυτούς δεν είδε; Παρουσιάζει αναλυτικά τα έσοδα του 2019 σε διάφορους τομείς και συγκριτικά με το 2018. Στα συγκεκριμένα στοιχεία, υπάρχουν τουλάχιστον επτά κωδικοί στους οποίους εύκολα διαπιστώνει κανείς μια τεράστια απόκλιση της περσινής χρονιάς σε σχέση με την προπέρσινη. Κωδικοί που αφορούν τα έξοδα μετακίνησης (διαιτητών και μη) αλλά και «διάφορα έξοδα» ή «έξοδα τρίτων», στα οποία παρατηρείται αύξηση μέχρι και… 547%. «Παρά την προσπάθεια μείωσης των δαπανών, παρατηρούμε σημαντική αύξηση των ποσών που αφορούν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας των τηλεπικοινωνιών, των ενοικίων (αύξηση κατά 33%) και των διαφόρων δαπανών (αύξηση κατά 54%», αναφέρει συγκεκριμένα η αξιολόγηση.

Στην κατηγορία «Σύγκριση Δαπανών», διαπιστώνεται πως υπήρξε αύξηση κατά 39% στα έξοδα ταξιδιών και συγκεκριμένα αύξηση κατά 52% στα έξοδα μετακίνηση στο εξωτερικό, κατά… 171% στα έξοδα μετακίνησης διαιτητών για την Football League και το Κύπελλο Ελλάδας και κατά… 547% στα έξοδα μετακίνηση των διαιτητών της Superleague. Και αν κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι αυξήθηκαν οι δαπάνες μετακίνησης των διαιτητών καθώς έχουμε πλέον ξένους διαιτητές στη Superleague, δεν μπορεί να πει το ίδιο και για τον υπό-κωδικό 64.98.05 «Εξοδα Τρίτων», καθώς το ποσό αυξήθηκε κατά 175% και συγκεκριμένα δαπανήθηκαν 2.428.944 ευρώ, έναντι του ποσού των 881.873 που δαπανήθηκε το 2018.

Μάλιστα υπάρχει και σημείωση του ελεγκτή που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι παρ’ όλη την προσπάθεια μείωσης των δαπανών, υπάρχει σημαντική αύξηση στα έξοδα μετακίνησης απαιτεί παρακολούθηση, ώστε να τεκμηριωθεί ότι οι ενέργειες εφαρμόζονται όπως πρέπει». Εδώ, φυσικά, καμία ενέργεια δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει.

Επίσης, ένα σημαντικό τμήμα έρευνας αφορά προμήθειες, όπως και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι πληρωμές, καθώς, όπως σημειώνεται στην έκθεση, η μη ενεργοποίηση των εργαλείων της τεχνολογίας δημιουργεί «τυφλές» συναλλαγές. Οσον αφορά τον προϋπολογισμό, στην έκθεση σημειώνεται χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει διαδικασία παρακολούθησης του προϋπολογισμού (συστημική ή μη αυτόματη) και καμία τυποποιημένη αναφορά προϋπολογισμού έναντι πραγματικών δεδομένων καθ’ όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους», σημείωση που ακολουθείται από οδηγίες και συστάσεις για βελτίωση.

Τι έγινε ρε παιδιά; Έπεσε η μπαταρία στο κινητό; Δεν βρήκατε περίπτερο ανοιχτό να αγοράσετε την εφημερίδα; Μήπως είχε πρόβλημα το ίντερνετ; Ή ήσασταν απασχολημένοι με το να αποκαλύψετε πότε θα μπει ο Παναθηναϊκός στο νέο του γήπεδο και ποιος προπονητής θα φύγει από την Basket League, ενώ είχαν βγει ανακοινώσεις τρεις ώρες;

Για απαντήστε μας και σε κάτι τελευταίο. Αληθεύει πως έχετε βάλει… διπλοβάρδιες για να σβήνουν μηνύματα που έρχονται κατά δεκάδες και σας ρωτάνε αν είδατε ή ακούσατε κάτι για το μεγάλο φαγοπότι της ΕΠΟ; Εμείς δεν τα πιστεύουμε αυτά. Ξέρουμε πως σε όλα κρατάτε ίσες αποστάσεις. Και βάζετε τη γροθιά στο μαχαίρι αν χρειαστεί για το καλό της ενημέρωσης. Για την αλήθεια γίνεστε χαλί να σας πατήσουν. Απλά μερικές φορές είναι βρώμικο ετούτο το χαλί. Γεμάτο λάσπη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ