Δεν ιδρώνει το αυτί της ΕΠΟ

Δεν ιδρώνει το αυτί της ΕΠΟ

Η επιβεβαίωση του σημερινού συστήματος διοίκησης, η διαιώνιση της εξουσίας του, η συνέχιση του έργου της «εξυγίανσης» και ο ασφυκτικός έλεγχος των κρίσιμων τομέων (διαιτησία κ.λ.π.) είναι η ύψιστη προτεραιότητα.

«Πέρασε πάνω της (σ.σ. από την Ε.Π.Ο.) και κύλησε σαν τη βροχή στον τσίγκο» (κατά τη ρήση του αξέχαστου Λάμπρου Κωνσταντάρα) η Ολιστική Μελέτη των FIFA/UEFA! Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ήδη απορρίψει σχεδόν στο σύνολο τους όλες τις προτεινόμενες αλλαγές (συστάσεις απλές είναι) στην οργάνωση και στη λειτουργία της και, σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να συζητήσει καν εκείνες που αφορούν στο μέγα θέμα της συγκρότησης της Γενικής Συνέλευσης των μελών της.

Στη λογική αυτή η ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας ξεκίνησε, ήδη, να σπεκουλάρει πάνω στις συστάσεις των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών και να διαμορφώνει στις Ενώσεις (με την αμέριστη συνδρομή των Π.Α.Ε. της εξυγίανσης) ένα κλίμα συνολικής απόρριψης των αλλαγών, ώστε από θέση ισχύος και πλήρως νομιμοποιημένη στο σώμα των Ενώσεων, ισχυρή και αποτελεσματική να απαντήσει, όταν έρθει η ώρα, στην Ε.Π.Ο.

Στη διαδικασία αυτή κρίσιμη (ίσως η κρισιμότερη) παράμετρος θεωρείται (και είναι) η άμεση, η ταχύτατη αν είναι δυνατόν διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας, που θα κληθεί να διαχειριστεί για την επόμενη τετραετία τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου με όλες τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις προς τα αφεντικά που συνοδεύουν κάθε εκλογή.

Είναι τέτοια και τόση η υπεροψία με την οποία η Ε.Π.Ο. αντιμετωπίζει αυτό το γονατογράφημα της δήθεν Ολιστικής Μελέτης, ώστε δεν δίστασε ούτε για μια στιγμή να απαντήσει δημοσίως με ακραία απαξία σε ένα, ακόμη, κείμενο της FIFA που την αφορά άμεσα, στην περιβόητη «Έκθεση», που είδε το φως της δημοσιότητας από τις στήλες της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και αφορά ευθέως στην εφαρμογή από την Ε.Π.Ο. των αρχών του Good Finance Government.

Πως απάντησε στην έκθεση με τίτλο «Διαγνωστική αξιολόγηση των λειτουργιών του οικονομικού τμήματος της Ε.Π.Ο. – Οκτώβριος 2020», μέρος της οποίας δημοσιοποίησε « Η ΑΥΓΗ»; Με τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών κύριοι!!!

Για την Ε.Π.Ο., αυτή τη γνωστή Ε.Π.Ο. με Πρόεδρο τον Γραμμένο, τον οποίο πρόκειται να διαδεχθεί ο Ψαρρόπουλος, οι εκθέσεις και οι έλεγχοι των ορκωτών λογιστών, που κάθε χρόνο πιστοποιούν την «καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού της Ε.Π.Ο.», είναι σημαντικότερες ή ισοδύναμες μιας έκθεσης την οποία συνέταξε για λογαριασμό της FIFA η διεθνής εταιρεία ελέγχων PricewaterhouseCoopers και η οποία σε πενήντα εφτά (57) σελίδες αποτυπώνει το απόλυτο χάος στην Οικονομική Διεύθυνση της Ε.Π.Ο.

Ένα χάος, που σύμφωνα με την Έκθεση, έχει ήδη επισημάνει και ο κ Φούσεκ, προφανώς στις μηνιαίες ενημερώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τις οποίες είχε υποχρέωση να αποστέλλει.

Εννοείται, ότι ο κ. Φούσεκ, ως εμπλεκόμενος στην έκθεση της FIFA και ως εκπρόσωπος της στο Πάρκο Γουδή, θα ενημερώσει την Διεθνή Ομοσπονδία για το ύφος και το περιεχόμενο της απάντησης της Ε.Π.Ο. στην Έκθεση που η FIFA υιοθέτησε πλήρως. Θα μάθει, δηλαδή, η FIFA ότι η Έκθεση της υπολείπεται σε αξιοπιστία των αντίστοιχων εκθέσεων των ορκωτών λογιστών, ότι τα στοιχεία που περιέχει και οι λειτουργίες στις οποίες αναφέρεται, συνεπώς και τα σχετικά συμπεράσματα, είναι ψευδή και παραπλανητικά, ότι η Ε.Π.Ο. έχει απαντήσεις για όλα και ότι, στο τέλος – τέλος, «Αιδώς Αργείοι» προς όλους όσοι δημοσίευσαν ή αναδημοσίευσαν το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ.

Εξαιρούνται τα πληρωμένα τομάρια της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης, τα επίσημα παπαγαλάκια της εξυγίανσης, οι εργολάβοι της αποσιώπησης, οι οποίοι δημοσίευσαν, όπως «οφείλουν» να κάνουν, την απάντηση της Ε.Π.Ο. χωρίς να δημοσιεύσουν την Έκθεση, δηλαδή το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ!!! Άξιος ο μισθός τους των δημοσιογραφικών τομαριών!!!

Οι εξελίξεις που σημειώθηκαν με επίκεντρο την ηγετική ομάδα της Ε.Π.Ο. είναι αποκαλυπτικές των προθέσεων των αφεντικών της Ομοσπονδίας και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για τις επόμενες κινήσεις.

Τίποτε και κανένας, όσο σημαντικός κι αν είναι, από όπου και αν έλκει την εξουσία του, δεν μπορεί να απομακρύνει την ηγετική ομάδα της Ομοσπονδίας από την απόφαση της να διεξάγει εκλογές πάση θυσία, χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος και να διασφαλίσει, μέσω της εκλογής του γνωστού και ως «ολυμπιακάκια»(κατά δήλωση του) κ. Ψαρρόπουλου, την συνέχιση της κυριαρχικής παρουσίας της στο ανώτερο διοικητικό όργανο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η επιβεβαίωση του σημερινού συστήματος διοίκησης, η διαιώνιση της εξουσίας του, η συνέχιση του έργου της «εξυγίανσης» και ο ασφυκτικός έλεγχος των κρίσιμων τομέων (διαιτησία κ.λ.π.) είναι η ύψιστη προτεραιότητα. Στο βωμό της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού τους τα αφεντικά δεν πρόκειται να υπολογίσουν τίποτε και κανένα. Ούτε την ίδια τη FIFA, πολύ δε περισσότερο τον Αυγενάκη, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό ή αυτή την αστειότητα που αποκλήθηκε Ολιστική Μελέτη!!!

Alea jacta est ( ο κύβος ερρίφθη)!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ