Ενας δισχιλιετής οίκος ανοχής

Ενας δισχιλιετής οίκος ανοχής

Το χρονικό μιας κατάστασης για γέλια και για κλάματα...

Σωτήριο έτος δύο χιλιάδες είκοσι (2020), μήνας Ιανουάριος! Δηλαδή, δύο χιλιάδες είκοσι χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια από την ώρα που ο άνθρωπος στάθηκε στα δύο πόδια και χρησιμοποίησε τον αντίχειρα για να ξεχωρίσει από τον πίθηκο!! Χώρα: Ελλάδα.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) μιας χώρας που μετέχει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κορυφαίας στον πλανήτη ένωσης χωρών που ασπάζονται, λειτουργούν και υπερασπίζονται τις αξίες της αστικής δημοκρατίας δυτικού τύπου, συνέρχεται σε διάσκεψη για να λάβει αποφάσεις επί μιας καταγγελίας πολυιδιοκτησίας μεταξύ δύο Π.Α.Ε. της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας και αφού ολοκληρώθηκε η προβλεπόμενη ενώπιον της διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης με ακροαματική διαδικασία, καταθέσεις, μάρτυρες, έγγραφα κ.λ.π.

Είναι Δευτέρα απόβραδο και η ανεξάρτητη (επαναλαμβάνω) επιτροπή, που συγκροτείται σύμφωνα με τον σχετικό Κανονισμό της Βουλής με αυξημένες πλειοψηφίες κ.λ.π., συνεδριάζει, όπως έχει προαναγγείλει, και καταλήγει σε μια (καλή ή κακή είναι άλλη υπόθεση) απόφαση, την οποία, ως έχει θεσμική υποχρέωση, δημοσιοποιεί, όπως συμβαίνει με όλες τις ανάλογες αποφάσεις.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης μιας ανεξάρτητης επιτροπής, δηλαδή ενός κρατικού διοικητικού οργάνου που συγκροτείται με βάση τον ισχύοντα αθλητικό νόμο και οι εξουσίες της περιγράφονται αναλυτικά στις σχετικές διατάξεις, κοινοποιείται σε όλη τη χώρα, άρα φτάνει και έως την πόλη – έδρα της μιας εκ των εμπλεκομένων ομάδων.

Ειδική συνθήκη: Την ώρα της δημοσιοποίησης της απόφασης η εμπλεκόμενη ομάδα αγωνίζεται στο γήπεδο της με παρόντες τους οπαδούς της. Η είδηση, όπως είναι φυσικό, προκαλεί μια ορισμένη αναστάτωση, επειδή, σύμφωνα με αυτή, η απόφαση της ανεξάρτητης επιτροπής είναι καταδικαστική για την ομάδα και την ιδιοκτησία της, εξέλιξη η οποία, σύμφωνα με τους κανονισμούς, προοιωνίζεται για την εμπλεκόμενη ομάδα την ποινή του υποβιβασμού στην κατώτερη κατηγορία, καθώς αποδείχθηκε η εμπλοκή της σε μια προδήλως παράνομη και αντικανονιστική σχέση με την έτερη ομάδα.

Η αντίδραση της εμπλεκόμενης ομάδας είναι η φυσιολογική σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις για τη χώρα: ανακοινώσεις σκληρές και πολεμικές, κατακραυγή κατά της επιτροπής και της υπεύθυνης κυβέρνησης, αναθέματα κατά του αρμόδιου υπουργού, φωνές και αντιδράσεις κατά πάντων σε ένα πολύ καλά κατασκευασμένο σενάριο για κλασσικούς σανοφάγους που υπονοεί προσχεδιασμένες διαδικασίες εναντίον της εμπλεκόμενης ομάδας και του ιδιοκτήτη της – σωτήρα.

Σημειολογική παρατήρηση: Πριν την δημοσιοποίηση της απόφασης τίποτε από όλα όσα προέκυψαν ως αντιδράσεις δεν υπήρχε. Ούτε η «στημένη» επιτροπή, ούτε ο «υπάλληλος υπουργός», ούτε η προσχεδιασμένη απόφαση, ούτε οι απειλές για το διαχωρισμό της χώρας στα δύο από κάτι τσουτσέκια της κακιάς ώρας. Όλοι πίστευαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με τη γνωστή διαδικασία του κουκουλώματος.

Σωτήριο έτος 2020, μήνας Νοέμβριος: Για τα μέλη της ανεξάρτητης επιτροπής και τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού ξεκινάει προκαταρκτική διαδικασία με εισαγγελική παραγγελία «για παράβαση των άρθρων 184 και 189 του Ποινικού Κώδικα και 41ΣΤ του ν. 2725/1999». Τι περιγράφουν όλα αυτά τα άρθρα; Με διαφορετικά λόγια και βεβαίως διαφορετική βαρύτητα παραβάσεις που έχουν σχέση με την διέγερση για τη διάπραξη πλημμελημάτων ή κακουργημάτων ή διέγερση που οδηγεί τους πολίτες σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια, τη διατάραξη κοινής ειρήνης και άλλα ανάλογα προβλεπόμενα αδικήματα. Σε περίπτωση, μάλιστα, καταδικαστικής απόφασης η ποινή που επιβάλλεται είναι φυλάκιση (με το χρόνο να ποικίλλει) ή χρηματικό πρόστιμο.

Επαναλαμβάνω: τον Νοέμβριο μήνα του σωτηρίου έτους 2020 η δικαιοσύνη μιας χώρας διερευνά μια κρατική επιτροπή για το αν η δημοσιοποίηση μιας απόφασης της διέγειρε τους πολίτες ή διατάραξε την κοινή ειρήνη. Η δημοσιοποίηση της απόφασης μιας ανεξάρτητης επιτροπής, ενός κρατικού διοικητικού οργάνου, που συγκροτείται με βάση τον κανονισμό της βουλής με αρμοδιότητα την εφαρμογή του νόμου διερευνάται από την δικαιοσύνη για διέγερση και διατάραξη κοινής ειρήνης και έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση εναντίον των μελών της επιτροπής και του προϊσταμένου αρμόδιου υπουργού!!!!!!!!!!!

Δηλαδή, η εφαρμογή του νόμου, στην οποία περιλαμβάνεται και η δημοσιοποίηση των αποφάσεων των κάθε είδους κρατικών οργάνων και των ανεξάρτητων επιτροπών όταν ολοκληρώνονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες, θα πρέπει να εξελίσσεται ανάλογα με τις διαθέσεις των διάφορων ομάδων πίεσης και συμφερόντων, να προβλέπει αν εκείνη την ώρα θα εξελιχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας, άρα θα υπάρχει συνάθροιση πολιτών, οι οποίοι θα διεγερθούν ή θα οδηγηθούν στην διάπραξη διάφορων αδικημάτων ή θα διαταραχθεί η κοινή ειρήνη ή θα αντιταχθούν στην απόφαση κ.λ.π.

Δηλαδή, ο νόμος, η εφαρμογή του και η δημοσιοποίηση των αποφάσεων των κρατικών οργάνων πρέπει να γνωρίζουν το πρόγραμμα και τις ώρες των αγώνων των πρωταθλημάτων και να παραμένουν σιωπηλοί έως ότου λήξουν οι αγώνες και το συγκεντρωμένο πλήθος διαλυθεί, ώστε να μην διεγερθεί. Κι αν δεν συμβεί αυτό, καλούνται σε προκαταρκτική εξέταση ενώπιον της δικαιοσύνης!!!!

Κύριε Γεραπετρίτη, επ’αυτού του καίριου θέματος, που απασχολεί τη δικαιοσύνη ενός κράτους – δισχιλιετούς οίκου ανοχής, δεν έχετε, εσείς ο ξερόλας του Μαξίμου, πρόχειρη κάποια από τις γνωστές εξυπνάδες σας να βγείτε να την αμολήσετε να λυθεί το ζήτημα, όπως κάνατε τον Ιανουάριο του 2020;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ