Ο Αχιλλέας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, κυβέρνηση και UEFA ακούν;

Ο Αχιλλέας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, κυβέρνηση και UEFA ακούν;

Κάθε καθυστέρηση για να παρέμβουν αποφασιστικά για να βάλουν τέλος στην αιχμαλωσία της Ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επιχειρηματικά συμφέροντα είναι συνέργεια σε έγκλημα.

Η αποκάλυψη του κ. Αχιλλέα Μπέου για τη συμφωνία Σαββίδη – Μελισσανίδη σχετικά με τον έλεγχο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ( το 16 πρόεδρο ο Π.Α.Ο.Κ., το 20 η ΑΕΚ) έχει μια ιστορική, σχεδόν, αξία: επιβεβαιώνει με θεαματικό τρόπο σε ολόκληρη την ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια τις υπόγειες, παρά- ποδοσφαιρικές διαδρομές και συμφωνίες συμφερόντων, μέσα από τις οποίες (με την πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ και του Κοντονή) «κυριεύθηκε» η Ε.Π.Ο. με αποκλειστικό σκοπό να ελεγχθεί προς όφελος των γνωστών «συμμάχων».

Ταυτόχρονα, γνωστοποιεί και στην εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση, που περί άλλα τυρβάζει σχετικά με το ποδόσφαιρο, ότι στο Πάρκο Γουδή και στην ισχυρότερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας κυριαρχούν περίεργες συμφωνίες μεταξύ επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου, οι οποίοι ελέγχουν τις διαδικασίες εκλογής, προωθούν προς εκλογή άτομα υποταγμένα στους ίδιους με αντάλλαγμα δικά τους ποδοσφαιρικά και επιχειρηματικά οφέλη.
Περί αυτού πρόκειται και την εικόνα αυτή τίποτε και κανένας δεν μπορεί να την αλλάξει ή να περιορίσει την ένταση και την έκταση της επίδρασής της στις εξελίξεις.

ΟΙ λόγοι, για τους οποίους ο κ Μπέος προχώρησε στην αποκάλυψη αυτή, δηλαδή στην επιβεβαίωση όσων όλο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, είτε γνώριζε από πρώτο χέρι, είτε βάσιμα υποψιάζονταν, είναι δική του υπόθεση. Εκτιμήσεις, ότι έχουν άμεση σχέση με την αποτυχία του να διασώσει τον εκλεκτό του κ. Περικλή Λασκαράκη, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είναι στις προτεραιότητες Μελισσανίδη ο συναγελασμός με τον κ. Μπέο ( τον τοποθετεί στους σκληρούς υπέρ του Σαββίδη), είναι προς διερεύνηση, χωρίς τίποτε να αποκλείεται.

Αντικειμενικά κρίνοντας, ο κ. Μπέος επανατοποθέτησε στη σωστή βάση αυτή τη φορά το καθεστώς, το οποίο από το 2016 ( επί «Επιτροπής Εξομάλυνσης» του αλήστου μνήμης Γιάννη Δρόσου) με τη συνεργασία Σαββίδη – Μελισσανίδη και την υψηλή πολιτική εποπτεία και αμέριστή βοήθεια από την παραεξουσία του ΣΥΡΙΖΑ ( Παππάς, Φλαμπουράρης, Κοντονής) μέχρι και σήμερα ελέγχει, μέσω των γνωστών ενεργούμενων που προώθησε, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δηλαδή το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αποκάλυψη αφιερώνεται και σε εκείνους από την UEFA (κυρίως) και τη FIFA ( σε δεύτερο ρόλο) που ευλόγησαν ( πίεσαν σκληρά για να την πετύχουν) την πραξικοπηματική ανατροπή της εκλεγμένης διοίκησης τον Οκτώβριο του 2016 με την εργαλειοποίηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και τη γνωστή απόφαση για τη μη διεξαγωγή των εκλογών και συνέχισαν όλα αυτά τα χρόνια να στηρίζουν αποφασιστικά, ακόμη και με ψέματα και παραπλανητικές υποσχέσεις, μια Ε.Π.Ο. ελεγχόμενη, υπονομευμένη, υποταγμένη σε συμφέροντα επιχειρηματιών, έρμαιο παρά – ποδοσφαιρικών δυνάμεων.

Η Ε.Π.Ο., όπως την περιγράφει ο κ. Μπέος ( εκ των βασικών συνεργατών της «συμμαχίας» και με ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Ιβάν Σαββίδη), είναι ένα «προϊόν εγκλήματος», όσο και αν ο όρος μπορεί να ξενίζει. Προέκυψε (επιβεβαιωμένα, πλέον, από ένα αυτήκοο και αυτόπτη μάρτυρα) από υπόγειες, παράνομες στην ουσία, συμφωνίες μεταξύ ιδιοκτητών ομάδων, οι οποίοι συνέργησαν στον έλεγχο του εκλογικού σώματος με διαδικασίες εκτός του δικτύου νομιμότητας με μοναδικό σκοπό τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας της ανώτατης ποδοσφαιρικής αρχής στη χώρα για την εξυπηρέτηση κοινών τους σκοπών και σε βάρος άλλων ομάδων.

Πλέον, όλα όσα αφορούν στη διοίκηση και στη λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι στο τραπέζι, τίποτε δεν έμεινε κρυφό. Η αποκάλυψη επιβεβαιώνει «τον δικό μας Γραμμένο» του Σαββίδη και τινάζει στον αέρα, μεταξύ άλλων, και τις γελοιότητες του νυν υποψήφιου προέδρου κ. Ψαρρόπουλου, που τόλμησε, ο αστείος, να δηλώσει δημοσίως, εκτός από «Ολυμπιακάκιας», ότι «η υποψηφιότητα του είναι προϊόν «πιέσεων» από τις Ενώσεις» και ότι «αν οι Ενώσεις δεν θέλουν κανένας Σαββίδης και κανένας Μελισσανίδης δεν μπορούν να επιβάλλουν την άποψη τους». Γελάει κι ο κορωνοϊός με όσα υποστηρίζει ο εκλεκτός της συμμαχίας για την τετραετία 2020/2024!

Με ανοιχτά όλα τα χαρτιά είναι σαφές πως η Ε.Π.Ο. δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση να σταθεί, να νομιμοποιηθεί ή να λειτουργήσει ως προϊόν παρα-ποδοσφαιρικών συμφωνιών, οι οποίες διαμορφώνονται και επικυρώνονται έξω και πέρα από την ποδοσφαιρική οικογένεια και διαστρεβλώνουν βάναυσα τη βούληση και τις απαντήσεις στις τεράστιες ανάγκες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αποδεικνύεται, ότι οι επικείμενες (όποτε και να διεξαχθούν) εκλογές δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα και πως όσοι και όποιοι και αν εκλεγούν θα προκύψουν από διαδικασίες παράνομες, συνεπώς θα είναι και οι ίδιοι (όπως και οι σημερινοί) απλοί, υπάκουοι υπάλληλοι των γνωστών αφεντικών.

Ο κ. Μπέος (άθελα του;) έθεσε τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων. Μετά από την αποκαλυπτική τοποθέτηση του κανένας δεν μπορεί να δηλώνει άγνοια, ούτε να επικαλείται τη νόμιμη αμφιβολία για να εξακολουθεί να στηρίζει ένα διοικητικό καθεστώς υποταγμένων στην εξυγιαντική συμμαχία.

Ο λόγος, πλέον, ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές. Κάθε καθυστέρηση για να παρέμβουν αποφασιστικά για να βάλουν τέλος στην αιχμαλωσία της Ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επιχειρηματικά συμφέροντα είναι συνέργεια σε έγκλημα.

Για πόσο καιρό ακόμη θα δέχονται αδιαμαρτύρητα και θα διευκολύνουν όλα τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες τους;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ