Αρης – ΠΑΟΚ : Αν είχε αποβάλει και τον Ντάγκλας θα είχε δώσει ρεσιτάλ ο Ολλανδός διαιτητής

Αρης – ΠΑΟΚ : Αν είχε αποβάλει και τον Ντάγκλας θα είχε δώσει ρεσιτάλ ο Ολλανδός διαιτητής

Στο ντέρμπι-φωτιά του «Βικελίδης» ο Νάιουχαους άγγιξε το άριστο. Θα το «έπιανε» αν είχε αποβάλλει τον Ντάγκλας Αουγκούστο.

Τρομερό ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη. Ματς από τα παλιά. Με ένταση, τσαμπουκάδες, σκληρά μαρκαρίσματα. Με φάσεις μέσα στις δύο περιοχές κλπ. Με ντου στο καμαράκι του ρέφερι από τον Γκαγκάτση και τον Καρυπίδη του ΠΑΟΚ στο ημίχρονο. Αναμέτρηση που Έλληνας διαιτητής πιθανότατα θα την «ανατίναζε» για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Ο Ολλανδός όμως που επέλεξε ο Κλάτενμπεργκ αποδείχθηκε πρώτος μάγκας. Και προφανώς θα πρέπει να του πιστώσουμε αυτή την επιλογή. Διότι ο τύπος δεν καταλάβαινε τίποτα. Έβγαλε αυτόν τον «πόλεμο» με άνεση. Αν είχε αποβάλλει και τον Ντάγκλας Αουγκούστο στα δύο εγκληματικά του «μαρκαρίσματα» στο πρώτο ημίχρονο θα μιλούσαμε για ρεσιτάλ. Μόνο αυτό «έχασε». Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς σε τέτοιο ματς «δυναμίτης» θα ήταν σχεδόν απίθανο να έχει ποσοστό ευστοχίας 100%. Ο Μπας Νάιχαους έδειξε στους διαιτητές πως «παίζονται» αυτά τα ματς.

Ο διαιτητής πρέπει να έχει προσωπικότητα κύριοι. Πρέπει να μην καταλαβαίνει ούτε από… ντου στα αποδυτήρια, ούτε από «πληροφορίες» για το ποιος είναι ο ισχυρός και ποιος ο ανίσχυρος στο παρασκήνιο. Ο Ολλανδός έδειξε πραγματικά τέτοιος τύπος. Και μπράβο του. Ότι είδε το σφύριξε.

Ήταν πέναλτι του Άρη: Το έδωσε. Δεν ήταν πέναλτι του ΠΑΟΚ: Το πήρε πίσω. Είδε το ξύλο να πηγαίνει… γόνα από τις δύο ομάδες; Προσπάθησε με έναν τρόπο να ισορροπήσει ώστε να μην αδικήσει κανέναν. Παντελονάτος.

Και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι τα… ουρλιαχτά του ΠΑΟΚ. Που αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο για τις γελοιότητες της ανάπαυλας, κουνά και το δάχτυλο μιλώντας για πάραγκες. Ποιος; Ο ΠΑΟΚ που φέτος έχει 4 βαθμούς παραπάνω από το κανονικό (το πέναλτι στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ με το σκορ 1-0, και το… αβαβά γκολ νίκης με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο 91΄) με λάθη που ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ. Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ