Το μεγάλο στριπτίζ της Εξυγίανσης : Απειλές, «στησίματα», ποινικοί της νύχτας

Το μεγάλο στριπτίζ της Εξυγίανσης : Απειλές, «στησίματα», ποινικοί της νύχτας

Η καταγγελία του Κώστα Καραπαπά ταρακουνά συθέμελα το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έφταναν τελικά μερικές ώρες και ένα «ντέρμπι» του Βορρά για να έρθουν στην επιφάνεια όλα τα πιθανά και απίθανα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από το «ντου» του Μάκη Γκαγκάτση και του Χρήστου Καρυπίδη στα αποδυτήρια του Ολλανδού διαιτητή στο «Βικελίδης» μέχρι την καταγγελία του Κώστα Καραπαπά για την απόπειρα δωροδοκίας του ΠΑΟΚ σε ποδοσφαιριστές του Αρη, ούτε πέντε ώρες. Όλες τους όμως «μια» και «μία». Σαν τις σελίδες της αποκάλυψης!

«Καταγγέλω λοιπόν επίσημα και ελπίζω να ασχοληθεί σοβαρά η Δικαιοσύνη με όλα τα παρακάτω. Και είμαι στη διάθεση της κάθε στιγμή όπως κι εσύ κε Γκαγκάτση» ανέφερε στη δήλωση του ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Και κάθε λέξη που ακολούθησε έφερνε στην επιφάνεια πράγματα που νομίζεις ότι συμβαίνουν μόνο στις ταινίες.

«Πήγε ο πρώην υπάλληλος σας και συνεργάτης σας πλέον σε άλλα… έργα, ο Νώντας (Ν.Π) με μια σακούλα γεμάτη λεφτά στον τερματοφύλακα του Άρη Σιαμπάνη και αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει με μεγάλο ποσό που είχε σε σακούλα ναι η όχι;»

«Είχε μαζί του σκληρό ποινικό- μπράβο ο οποίος ήταν στο συγκεκριμένο ραντεβού ναι ή όχι;»

«Είναι αλήθεια ότι ο Σιαμπάνης απειλήθηκε, τρομοκρατήθηκε, εν τέλει δεν αγωνίστηκε ή όχι;»

«Πες μας λοιπόν, γιατί εμείς σας ξέρουμε βρωμιάρηδες, ποιός τους έστειλε στον Σιαμπάνη και ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άλλους δυο παίκτες του Άρη;» ήταν λέξη-λέξη η δήλωση του Κώστα Καραπαπά.

«Να ανοίξουν οι τηλεφωνικές γραμμές άμεσα και θα φτάσουμε στους εντολείς. Έφτασε η ώρα. Η ώρα να δουν όλοι πόση βρωμιά κρύβεται πίσω απο αυτό που με θράσος ονομάσατε εξυγίανση! Πάμε λοιπόν στους εισαγγελείς για τα υπόλοιπα!».

Την ίδια στιγμή ο αρχηγός του ΑΡΗ, ο Δεληζήσης, ένας ποδοσφαιριστής με πολλά χιλιόμετρά στην πλάτη του έκανε και εκείνος μια «δήλωση»: «Ισχύουν σε μεγάλο βαθμό όσα ακούστηκαν».

Δεν είναι λοιπόν μόνο η καταγγελία του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού που προφανώς δεν του ήρθε απλά να ρίξει… βόμβες μια νύχτα του Δεκέμβρη. Είναι και η δήλωση του αρχηγού του ΑΡΗ ο οποίος εμμέσως επιβεβαιώνει.

Άρα λοιπόν το μόνο που μένει πια είναι σε λίγες ώρες ο Εισαγγελέας να πάρει στα χέρια του την υπόθεση. Υπάρχουν διευθύνσεις και ονόματα.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του απειλεί με μηνύσεις. Και δηλώνει πως δέχεται να ανοίξουν τα τηλέφωνα. Ο Δικέφαλος του Βορρά που λίγες ημέρες μετά το εκ νέου «άνοιγμα» της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας βρίσκεται για δεύτερη φορά στο «μάτι» ολόκληρης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Σημειωτέο ότι εκκρεμεί και μια άλλη δίκη: Εκείνη της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Πάνε τόσα χρόνια πια και ακόμη η διαδικασία βρίσκεται από αναβολή σε… αναβολή.

Οι Θεσσαλονικείς είναι πρωταγωνιστές της σύγχρονης εποχής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η δική τους συμμαχία με την ΑΕΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλαν την «Εξυγίανση». Το κίνημα που ήρθε να φέρει πίσω τις Κυριακές μας. Με τον πρόεδρο Βαγγέλη Γραμμένο να είναι «δικός μας». Και με μια σειρά από ακατανόητες πράξεις να υποβαθμίζουν το ποδόσφαιρο σε επίπεδα… μπανανίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σήμερα η Εθνική ομάδα είναι στις χαμηλότερες θέσεις της Ιστορίας της. Ότι η βαθμολογία μας στην UEFA σε επίπεδο συλλόγων είναι στα χαμηλότερα της Ιστορίας μας.

Όταν σε τέσσερα χρόνια όμως έχεις μια εισβολή με πιστόλι σε αγωνιστικό χώρο. Όταν υπάρχει ένα σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας που το έχουν επιβεβαιώσει ήδη τρία δικαστήρια και που αν δεν άλλαζε φωτογραφικά ο νόμος από τη ΝΔ θα ήταν ήδη και υποβιβασμός. Όταν το θέμα τριτώνει πια με μια απόπειρα δωροδοκίας σε ντέρμπι με την εμπλοκή «ποινικών της νύχτας» πραγματικά νιώθεις ότι δεν πρέπει να έχει πιο κάτω.

ΥΓ. Λίγες ώρες πριν στο ντέρμπι το ρεπορτάζ καταγράφει πως ο Μάκης Γκαγκάτσης και ο Χρήστος Καρυπίδης εισέβαλαν στο «καμαράκι» των διαιτητών με ύβρεις και απειλές προς τον Ολλανδό διαιτητή της αναμέτρησης με τον ΑΡΗ. Για αυτό σίγουρα δεν «τοποθετήθηκε» κανείς. Όπως δεν τοποθετήθηκε κανείς για ένα άλλο «ντέρμπι» του ΑΡΗ με την ΑΕΚ. Τότε που ο ιδιοκτήτης της Ένωσης πήγε και εκείνος στο «καμαράκι» των διαιτητών και έπιασε έναν από αυτούς από τα… αχαμνά του. Πραγματικά όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν ταίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ