Η ιστορία μιας κόκκινης κάρτας (vid)

Η ιστορία μιας κόκκινης κάρτας (vid)

Η κόκκινη κάρτα που γλίτωσε ο μετέπειτα σκόρερ της ισοφάρισης της ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες στο 36ο λεπτό του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν άλλαξε μόνο το αποτέλεσμα του ματς, αλλά και τον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 στο ΟΑΚΑ στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της Superleague. Σε ένα παιχνίδι όπου οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να κερδίσουν και να ξεφύγουν από τους διώκτες τους, ο Αντρέ Σιμόες σκόραρε για την Ένωση και ουσιαστικά την κράτησε στη «μάχη» του πρωταθλήματος, αφού έμεινε στο -6 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Πόσο διαφορετική όμως θα ήταν η βαθμολογία, αλλά και το αποτέλεσμα του ντέρμπι αν ο διαιτητής της αναμέτρησης, Άντρις Τρεϊμάνις και το VAR δεν έκλειναν τα μάτια στην πεντακάθαρη κόκκινη κάρτα που γλίτωσε ο Σιμόες στο 36ο λεπτό του ματς και με το σκορ στο 0-0; Στη φάση που ίσως να έκρινε και το αποτέλεσμα του ντέρμπι, η ΑΕΚ εκτέλεσε εκπληκτικά ένα κόρνερ με τον Λιβάι, ο Εμβιλά έδιωξε πάνω από τη γραμμή και ένα πανέμορφο κοντρόλ ο Ελ Αραμπί ξεκίνησε μια «κόντρα» επίθεση του Ολυμπιακού.

Την ώρα λοιπόν που ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού είχε πάρει τον αριστερό διάδρομο, ο Τιάγκο Σίλβα ξεκίνησε από τον άξονα μια κούρσα για να βρεθεί σε θέση βολής, όμως αυτή δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο Σιμόες προσπαθώντας να τον προλάβει του έριξε «σουτ». Χωρίς καμία υπερβολή ο Πορτογάλος μέσος της ΑΕΚ προέβη σε ένα αντιαθλητικό χτύπημα που προφανώς έπρεπε να τιμωρηθεί απευθείας με κόκκινη κάρτα για να ανακόψει τον συμπατριώτη του.

Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα, το VAR προσπέρασε τη φάση με… τρόπο κι εκείνη απλά ξεχάστηκε, με τον Σιμόες όχι μόνο να μένει χαριστικά στο ματς, αλλά να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο και το τέρμα της ισοφάρισης για την Ένωση (ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 1-0 χάρη σε τέρμα του Βρουσάι). Φυσικά δεν έγινε ντόρος και ουδεμία συζήτηση για την απόφαση του Τρεϊμάνις να μην τιμωρήσει με κόκκινη κάρτα τον μέσο της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα αυτή η λάθος απόφαση να παίξει τον ρόλο της στο ντέρμπι, αφού η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να το κρίνει με γκολ του εκείνος που έπρεπε από το 36′ να είναι στα αποδυτήρια και να κάνει ντουζ.

Φυσικά εκτός από το αποτέλεσμα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ έμελλε να παίξει ρόλο και στην διαφορά που υπάρχει στο βαθμολογικό πίνακα. Κι αυτό γιατί αν ο Ολυμπιακός είχε πάρει το διπλό κόντρα στην ΑΕΚ που του στέρησε ο Σιμόες θα είχε φύγει ήδη 9 βαθμούς από τους κιτρινόμαυρους (31 ο Ολυμπιακός, 22 η ΑΕΚ), ενώ θα ήταν στο +5 και στο +7 από Άρη και ΠΑΟΚ. Τελικά με τα τωρινά δεδομένα οι ερυθρόλευκοι είναι οι χαμένοι του ντέρμπι, καθώς παρότι έμειναν στην κορυφή είναι στο +3 από τον δεύτερο Άρη (29 – 26) με τον ΠΑΟΚ στους 24 και την ΑΕΚ να είναι στους 23. Αναμφίβολα η ιστορία με την μαρς κόκκινη που γλίτωσε ο Σιμόες δεν αποκλείεται να παίξει κομβικό ρόλο στην οικονομία του βαθμολογικού πίνακα…

Το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Σιμόες στον Τιάγκο Σίλβα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ