ΑΕΚ : Τα ίδια και τους… ίδιους

ΑΕΚ : Τα ίδια και τους… ίδιους

Η ενδεχόμενη επιστροφή του Χιμένεθ επιβεβαιώνει πως ο Δικέφαλος έχει ξεμείνει από ποδοσφαιρικές ιδέες.

Ο συμπαθής Μανόλο Χιμένεθ λοιπόν. Και πιθανότατα και ο Όγκνιεν Βράνιες. Δύο ιστορικά στελέχη της ΑΕΚ που τους έχουν φάει τα… αεροπλάνα από το πήγαινε-έλα. Μια μέσα, μια έξω. Σε μια υπόθεση που πλέον κρατάει χρόνια.
Κάθε φορά που η ΑΕΚ ψάχνει για προπονητή, ο Χιμένεθ είναι πρώτη επιλογή. Κάθε φορά που η Ένωση δέχεται ένα γκολ, άπαντες επικαλούνται τον Βόσνιο αμυντικό που εν το μεταξύ πέρα από τα Κιτρινόμαυρα δεν έχει καταφέρει να παίξει ποδόσφαιρο πουθενά από το 2017 και πέρα.

Γιατί αυτή η «λησμονιά» για τους συγκεκριμένους; Προφανώς διότι ήταν πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του 2018 τίτλου. Και βέβαια γιατί είναι μονίμως διαθέσιμοι. Όταν όμως τους θες και τους πιστεύεις, τότε για ποιο λόγο ακριβώς τους «διώχνεις» με τη πρώτη ευκαιρία; Ο Χιμένεθ έφυγε το καλοκαίρι του ΄18 μαζί με τον Βράνιες (Άντερλεχτ). Ο Ισπανός γύρισε τον Φλεβάρη του ΄19 για να ξαναφύγει τον Μάη. Και όπως φαίνεται ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο εκ νέου Δεκέμβρη του ΄20.

Ο Βράνιες πάλι στο Βέλγιο παρότι ήταν μια σημαντική μεταγραφή, δεν έγινε ποτέ αληθινό μέλος της Άντερλεχτ. Δεν έγινε καλά-καλά αποδεκτός στα αποδυτήρια της. Και κάπως έτσι κάθε φορά περιμένει «σφύριγμα» από την Αθήνα. Τώρα λογικά θα έρθει σαν ελεύθερος.

Βεβαίως ότι με Χιμένεθ και Βράνιες μετά την επιτυχία του ΄18 ακολούθησαν αποτυχίες δεν το λέει κανείς. Το ξεπερνά μάλλον εύκολα. Όπως ξεπερνά και την πιο απλή αλλά και σύνθετη ερώτηση της ιστορίας: Δηλαδή ρε παιδία σε όλο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας προπονητής (Χιμένεθ) και ένας στόπερ (Βράνιες) που κάθε φορά είναι η πρώτη επιλογή ενός κλαμπ που επιβάλλεται να προχωρήσει μπροστά;

Ήδη όπως to10.gr έγραψε από το μεσημέρι ο Μανόλο ήταν ξεκάθαρος: Για έξι μήνες δεν έχει όπως το ΄19. Συμβόλαιο για 1,5 χρόνο. Θέλει λοιπόν η ΑΕΚ του χρόνου που θεωρητικά θα μπει κάποια στιγμή στο νέο της γήπεδο να το κάνει με τον Ισπανό προπονητή. Θέλει ένα ποδόσφαιρο που θα πηγάζει από τις ιδέες του; Ή υποχρεώνεται τώρα να πάει σε εκείνον απλά και μόνο για λόγους επικοινωνιακούς μιας και ο κόσμος τα έχει πάρει στο κρανίο με τη διοίκηση;

Αντίστοιχα και με τον Βράνιες; Δηλαδή μόνο αν ο Βόσνιος μείνει ελεύθερος θα λύσει η ΑΕΚ αυτό τον γρίφο που εξελίσσεται σε κωμωδία. Έχει δεχθεί γκολ σε 12 συνεχόμενα ματς. Έχει στόπερ που δεν κόβουν ούτε με… βαλέ, μπακ που όλοι μαζί δεν συνθέτουν έναν κανονικό. Και έναν τερματοφύλακα που το παλικάρι δεν δείχνει να μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Θα λυθούν όλα αυτά λοιπόν με τον Βράνιες; Και με τον Χιμένεθ που θα πει του Παουλίνιο να γίνει… Ντάνι Άλβες;

Δεν είναι κακό να νιώθεις εμπιστοσύνη σε κάποιους ανθρώπους. Δεν είναι και φυσιολογικό όμως κάθε τρεις και λίγο Χιμένεθ και Βράνιες. Και αν το πρόβλημα ήταν επιθετικό, ο Αραούχο.

Τι ακριβώς κάνει ο Ίβιτς; Ποιος είναι ο ρόλος του στην Ένωση. Και αν τον έχουν ακινητοποιήσει τον Σέρβο, ποιοι τελικά παίρνουν τις ποδοσφαιρικές αποφάσεις; Για να ξέρει και ο κόσμος που πρέπει να αναζητά ευθύνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ