Αντόνιο Τσόλακ: Ο «killer» του 1 γκολ/693 λεπτά που… στοίχισε το Champions League στον ΠΑΟΚ!

Αντόνιο Τσόλακ: Ο «killer» του 1 γκολ/693 λεπτά που… στοίχισε το Champions League στον ΠΑΟΚ!

ΠΑΟΚ και Ιβάν πούλησαν τον βασικό επιθετικό (Ακπομ) πριν τα πιο κρίσιμα ματς της ιστορίας του συλλόγου (Κράσνονταρ), έφεραν ως «φονιά» τον Τσόλακ και τον διώχνουν κλοτσηδόν!

20 Σεπτεμβρίου 2020. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Μπενφίκα στην Τούμπα, για τον 3ο προκριματικό του Champions League. Με μια σπουδαία εμφάνιση, επικρατεί 2-1 και προκρίνεται στα πλέι οφς, με τον δρόμο της πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ορθάνοιχτο, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το πρωί της επόμενης ημέρας και ενώ η Κράσνονταρ περίμενε, ο ΠΑΟΚ αποφασίζει να πουλήσει στη Μίντλεσμπρο τον Τσούμπα Ακπομ. Τον βασικό σέντερ φορ. Τον παίκτη που με δύο ασίστ και συνολικά καταπληκτικές εμφανίσεις, τόσο κόντρα στην Μπενφίκα, όσο και στον 2ο προκριματικό με την Μπεσίκτας, είχε παίξει κομβικό ρόλο στις δύο προκρίσεις.

Στη θέση του ο ΠΑΟΚ αποκτά έναν επιθετικό από το πρωτάθλημα Κροατίας και τη Ριέκα. Τον πρώτο σκόρερ της χώρας, με 51 γκολ και 15 ασίστ σε 90 παιχνίδια με την κροατική ομάδα. Αλλά με αποτυχημένη πορεία στο γερμανικό ποδόσφαιρο, σε δεύτερες ομάδες και σε μικρές κατηγορίες (Χόφενχαϊμ, Νυρεμβέργη, Καϊζερσλάουτερν, Ινγκολσταντ).

Ο ΠΑΟΚ πήρε 3.000.000 € για να δώσει στη Μίντλεσμπρο τον Ακπομ. Τα χρήματα αυτά τα έδωσε στη Ριέκα, για να αποκτήσει τον υψηλόσωμο σέντερ φορ που προόριζε για τον επόμενο μεγάλο γκολτζή του. Αλλά η επένδυση αποδεικνύεται η χειρότερη και πιο άστοχη έμπνευση των τελευταίων ετών για τους Θεσσαλονικείς. Μια έμπνευση πανάκριβη, καθώς ο Τσόλακ αποτελεί μία από τις πιο δαπανηρές μεταγραφές του ΠΑΟΚ, σε όλη την ιστορία του.

Μια μεταγραφή που ουσιαστικά έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ από την Κράσνονταρ και να χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας του για πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ακόμη και ο ίδιος ο Αμπελ Φερέιρα, αποχωρώντας υποστήριξε ότι ίσως εάν ο Ακπομ δεν είχε αποχωρήσει σε αυτό το τόσο κακό τάιμινγκ, ίσως ο ΠΑΟΚ να ήταν διαφορετικός κόντρα στους Ρώσους. Και να θύμιζε την ομάδα που απέκλεισε Μπενφίκα και Μπεσίκτας.

Μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες, ο Τσόλακ όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ και κυρίως τον τεχνικό διευθυντή, Ολαφ Ρέμπε, για τη μεταγραφή του, αλλά επί της ουσίας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Δικέφαλο του Βορρά και τον Πάμπλο Γκαρσία. Καθώς ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, μια πανάκριβη μεταγραφή, κάθεται στην εξέδρα. Και ετοιμάζεται να φύγει.

Ηδη ο Κρμέντσικ ήρθε για να αντικαταστήσει τον Τσόλακ. Μια μεταγραφή που επίσης δείχνει την ανάγκη του ΠΑΟΚ να αποκτήσει «όπως όπως» έναν ποδοσφαιριστή για την επίθεσή του. Ακόμη και δανεικό για έξι μήνες, χωρίς οψιόν. Όπως ήρθε ο Τσέχος «γίγαντας» στην Ελλάδα. Συνδυάζοντας το ντεμπούτο του με την ήττα από τον Ατρόμητο. Χωρίς, βεβαίως, να φταίει.

Οσο για τον Τσόλακ; Ο Κροάτης ετοιμάζεται να αποχωρήσει. Αφήνοντας πίσω του 16 συμμετοχές γεμάτες κακές παρουσίες. Με μόλις ένα γκολ, και αυτό με πέναλτι, κόντρα στον Παναιτωλικό και τίποτε άλλο. Ισως τα πιο ανούσια και… ακριβά 693 αγωνιστικά λεπτά στην πρόσφατη ιστορία του ΠΑΟΚ.

Αντί επιλόγου: Οι αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΟΚ στον Ολαφ Ρέμπε είναι λογικές, καθώς οι έως τώρα επιλογές του είναι και ακριβές, αλλά και αποτυχημένες (τουλάχιστον μέχρι στιγμής), εκτός του Ζίφκοβιτς. Αλλά άλλος ήταν αυτός που έδωσε το «ΟΚ» για την πώληση του Ακπομ παραμονές των πιο κρίσιμων αγώνων της ευρωπαϊκής ιστορίας του Δικεφάλου. Ο Ιβάν είπε τα «ναι». Και ο Μάκης ήταν αυτός που τον έπεισε ότι πρέπει να το κάνει. Γιατί η θηλιά του FFP είναι μια δικιά του «αμαρτία». Και όχι μόνο αυτό… Αλλά είπαμε, ο Μάκης δεν φταίει ποτέ. Φταίει ο πρόεδρος. Και όλοι οι άλλοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ