Ο «εδράκιας» Κλάτενμπεργκ παρατηρητής στην Τούμπα

Ο «εδράκιας» Κλάτενμπεργκ παρατηρητής στην Τούμπα

Η πρώτη επίσκεψη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην έδρα του ΠΑΟΚ μετά το ανελέητο «μπούλινγκ».

Μεγαλεία στο αυριανό ντέρμπι. Κοτζάμ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ παρατηρητής διαιτησίας. Και αυτό είναι σίγουρα ένα νέο που σηκώνει μπόλικη συζήτηση.

Διότι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής μόλις πριν από μερικές εβδομάδες «χόρευε» σε ρυθμούς ΠΑΟΚ. Στα μανταλάκια τον κρέμασαν.

Τον… πετσόκοψε η μηχανή του κιμά, που διατηρείται στα media του συστήματος Σαββίδη. Και όχι μόνο μιας και ο ρυθμός επιβλήθηκε από την ΠΑΕ με πάσα επισημότητα.

Κοτζάμ ανακοίνωση εξέδωσε ο Δικέφαλος μετά το Άρης-ΠΑΟΚ. Ένας κανονικός λίβελος όπου η διοίκηση Σαββίδη κατηγορούσε τον Άγγλο πως ήρθε να φτιάξει… παράγκα στα μέρη μας.  Μέχρι ότι φιλοδοξεί μελλοντικά να εργαστεί στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ιδιοκτησίας Μαρινάκη, του πέταξαν στα μούτρα. Τι μήπως τα ξεχάσατε;

Έφαγε κανονικό «μπούλινγκ». Και προσωπικά δεν αποκλείω να έπιασε τόπο.

Σκέψου μόνο αυτό και ίσως συμφωνήσεις μαζί μου: Την Κυριακή στο ΠΑΟΚ-Βόλος υπάρχει ένα πέναλτι για γέλια από τον μετρ του είδους Τζήλο. Και μια φάση μαρς-αποβολή του Βιεϊρίνια που δεν δόθηκε ποτέ με αποτέλεσμα ο αρχηγός να είναι διαθέσιμος για το αυριανό ματς. Ματς που θα άλλαζε και άλλο τη βαθμολογική διαφορά από την κορυφή. Και που θα στερούσε δικαίως έναν παίκτη-κλειδί από το πλάνο του Γκαρσία.

Ο Κλάτενμπεργκ λοιπόν παρότι συνηθίζει έπειτα από τις αγωνιστικές να σχολιάζει σε βίντεο τις αποφάσεις των διαιτητών αυτή τη φορά το απέφυγε. Λες και δεν ήθελε να πάρει θέση για όσα έγιναν στη Τούμπα.

Τώρα που μαθαίνω ότι πάει παρατηρητής στο ντέρμπι; Όλα μου φαίνονται πιο λογικά. Πως να τον κακοκαρδίσεις τον Μάκη τον Γκαγκάτση; Εκείνον που συνέταξε το περίφημο «κάναμε αρκετή υπομονή με τις αλλοπρόσαλλες κρίσεις του, που με την πάροδο του χρόνου υποτιμούν ολοένα και πιο εμφατικά τη νοημοσύνη μας, πράγμα μάλιστα για το οποίο πρόσφατα τον προειδοποιήσαμε». Τον ίδιο που την Κυριακή σηκώνονταν από τον πάγκο και έκανε νταηλίκια δίχως κανείς από τη διαιτητική ομάδα να τον επαναφέρει στην τάξη. Θα είναι και αύριο στον πάγκο;

«Είμαστε υποχρεωμένοι να άρουμε την εμπιστοσύνη μας στον κ. Κλάτενμπεργκ, ο οποίος από σήμερα θα πρέπει να μας πείσει οτι δεν ονειρεύεται μια θέση στην άκρη του πάγκου της Νότιγχαμ Φόρεστ. Μέχρι τότε, μπορεί να συνεχίσει το αγροτικό του στην Ελλάδα, στήνοντας την νέα παράγκα» έλεγε η περίφημη ανακοίνωση της 13ης Δεκεμβρίου.

Πόσο έχει ο μήνας αύριο; 13. Ναι, στρογγυλός μήνας. Και ο Άγγλος ανηφορίζει στη Τούμπα. Για να έχει τον έλεγχο μιας διαιτησίας που προφανώς και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικά από τη στιγμή που επιλέχθηκε ένας Ιταλός Β΄διαλογής.

Δεν θέλω να είστε αφελής. Το ντέρμπι είναι… δίχως αύριο μόνο για τον ΠΑΟΚ. Αν η ομάδα του Μαρτίνς σουλατσάρει στη Θεσσαλονίκη οι αλυσιδωτές αντιδράσεις στον μηχανισμό του Δικεφάλου θα πάνε το ρεπορτάζ σε άλλα μονοπάτια. Το «μπούλινγκ» ίσως έπιασε ήδη, και δεν το έχουμε αντιληφθεί.

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ πρέπει να νιώθει καλά με τούτη την εξέλιξη. Ο Κλάτενμπεργκ ως εδώ είναι φουλ «εδράκιας» στις αναμετρήσεις που έχει παρευρεθεί ως παρατηρητής. Δεν χάνουν οι γηπεδούχοι με τίποτα. Μια φορά έχει συμβεί μόνο προφανώς για να αποδείξει πως κάθε κανόνας έχει εξαίρεση.

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ