Μπαμ Γενάρη. Από τον Άρη…

Μπαμ Γενάρη. Από τον Άρη…

Ο Μήτρογλου ψάχνει απεγνωσμένα μια ευκαιρία να ξαναβρεί τον εαυτό του. Ο Άρης ψάχνει έναν σπουδαίο σέντερ φορ. Συμφωνία win-win στα σκαριά.

Οι φίλοι του Άρη ακόμη και τώρα που πλησιάζουν οι… υπογραφές, ίσως ακόμη δεν το πιστεύουν. Πολύ λογικό. Πάνε χρόνια από την εποχή που το κλαμπ τους μπορούσε να δελεάσει έναν κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Να τον κάνει να νιώσει πως οι στόχοι τους μπορούν να συμβαδίσουν. Ότι το ποδοσφαιρικό τους σχέδιο μπορεί να καλύψει τις φιλοδοξίες του. Ότι μπορεί να προσφέρει συμφωνίες win-win σαν αυτή που ετοιμάζεται να βάλει (τη Δευτέρα) στο αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη, τον Κώστα Μήτρογλου. Τον σημαντικότερο Έλληνα σέντερ φορ της τελευταίας 10ετίας.

Τον Μήτρογλου που σάρωσε τα πάντα με τον Ολυμπιακό. Που άνοιξε φτερά και έκανε κανονική καριέρα σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη για πολλά χρόνια. Τον ίδιο Μήτρογλου που αυτή τη στιγμή θέλει να βρει ένα «καταφύγιο». Για να νιώσει ξανά την ίδια δύναμη. Και γιατί όχι; Για να ανοίξει τον επόμενο κύκλο της σταδιοδρομίας του.

Είναι στην ίδια ηλικία με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Εκλεκτό τέκνο και εκείνο της περίφημης τάξης του ΄88 που χάρισε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μια φουρνιά ευλογημένη. Ο Σωκράτης, ο Μητρογκολ, ο Σιόβας, ο Νίνης, ο Λαμπρόπουλος. Εκείνη η παρέα που έφτασε στον τελικό του Euro το καλοκαίρι του ΄07 στην Αυστρία. Το καλοκαίρι που ο Τάκης Λεμονής υποδέχτηκε απευθείας στο Ζέεφελντ εκείνο τον πιτσιρικά ομογενή από τη Γερμανία που «να μου το θυμηθείτε αυτός θα περάσει και τον Κωνσταντίνου, θα περάσει και τον Κοβάσεβιτς».

Ακριβώς 227 γκολ καριέρας, σε 476 συμ. Με Ολυμπιακό, Φούλαμ, Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Αιντφόχεν, Γαλατά Σαράι μεταξύ άλλων. Και 65 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα (17 γκολ). Πόσοι έλληνες παίκτες μπορούν να συγκρίνουν την καριέρα τους με εκείνη του Μήτρογλου; Μετρημένοι στα δάχτυλα. Αν υπάρχουν κάποιοι. Και αυτό ισχύει ακόμη, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο ο χαρισματικός φορ έμεινε να κοιτάζει. Δεν τον είχε στη «καρδιά του» ο Αντρές Βίλας Μπόας. Δεν θέλησε να του δώσει μια ευκαιρία. Δικαίωμα του. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο.

Δικαίωμα και του Μήτρογλου όμως να πιστεύει πως έχει μπροστά του χρόνια μπάλας. Και πως φτάνει να βρει την κατάλληλη ομάδα να το αποδείξει. Ο Άρης ήταν εκεί, όπως έπρεπε. Διακριτικά. Περιμένοντας τον διεθνή άσο να λύσει το συμβόλαιο του με τους Γάλλους. Άπλωσε το χέρι την κατάλληλη στιγμή. Και όλα δείχνουν πως θα κάνει πράξη το «μπαμ» του Γενάρη. Μπαμ… ιστορίας. Μπαμ όμως και ουσίας. Γιατί αν αυτή η αγωνιστική εκδοχή των Κιτρινόμαυρων προσθέσει στη μηχανή της κάποιον που μπορεί να βάλει γκολ ακόμη και στον… ύπνο του; Τότε η διαδρομή της σεζόν θα έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε ότι ο Άρης ήταν εκεί και για τον Γιάννη Φετφατζίδη. Κέρδισαν και οι δύο τους. Γιατί να μην πιστέψει λοιπόν κάποιος πως «το αυτό» μπορεί κάλλιστα να ξανασυμβεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ