Στήστε και τα σημαιάκια του κόρνερ. Τα ξεχάσατε…

Στήστε και τα σημαιάκια του κόρνερ. Τα ξεχάσατε…

Το κληρονομικό χάρισμα του Καραπαπά για τα ζευγάρια της κλήρωσης, η προβλέψιμη ΕΠΟ του Γραμμένου και το άγχος του Γαβριηλίδη με τα... μπαλάκια!

Βγαίνει το βράδυ ο Κώστας Καραπαπάς και κάνει την πρόβλεψή του για την κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου. Ωσάν σύγχρονο Νοστράδαμος, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού προβλέπει τα ζευγάρια Ολυμπιακός-Αρης, ΠΑΟΚ-Βόλος, ΑΕΚ-Λαμία και Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα. Ενας χρησμός που δεν πέρασαν 12 ώρες έως ότου επιβεβαιωθεί. Σχεδόν στο ακέραιο.

Ο Καραπαπάς πέτυχε σχεδόν στον απόλυτο βαθμό την κλήρωση-παρωδία της ΕΠΟ για του «8» του Κυπέλλου. Μια κλήρωση χωρίς παρουσία εκπροσώπων των ομάδων. Μια αναχρονιστική κατάσταση, που βιάζει την αισθητική. Αλλά και τη λογική. Διότι η… προφητεία του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού ήταν επιτυχημένη 100% στην ουσία της. Πέτυχε το Ολυμπιακός-Αρης. Πέτυχε το Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα. Πέτυχε και τις κληρώσεις ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Με τη μόνη διαφορά ότι έγινε «τράμπα» στους αντιπάλους τους. Τράμπα άνευ σημασίας. Ο ΠΑΟΚ με τη Λαμία, η ΑΕΚ με τον Βόλο.

Η ουσία δεν άλλαξε. Πλην του Ολυμπιακού, που πήρε τον «δύσκολο» αντίπαλο, όλοι οι υπόλοιποι και ειδικά οι δύο «σύμμαχοι», πήραν τις ομάδες που ήθελαν. Με την ΕΠΟ να αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά εξαιρετικά προβλέψιμη. Εκτός κι αν πιστέψουμε ότι ο Καραπαπάς απέκτησε το κληρονομικό χάρισμα και ως ποδοσφαιρική «Πυθία» μάντεψε σωστά την κλήρωση.

Πέρα, όμως, από τα… μεταφυσικά, εδώ υπάρχει μια κατάσταση πολύ συγκεκριμένη. Προβλέψιμη. Ξέρεις από πριν τι θα γίνει, όταν υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα στο «παιχνίδι». Όταν υπάρχει ο Ολυμπιακός θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν, για να τον δυσκολέψουν. Ο,τι και να γίνει. Το ότι εκτίθενται και ξεφτιλίζονται δημόσια, δεν είναι πρόβλημα. Σημασία έχει να γίνει η «δουλειά».

Όπως έγινε το καλοκαίρι, με την ντροπιαστική για την ΕΠΟ και τα μέλη της, ιστορία του τελικού του Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ενας τελικός που διασύρθηκε στα χέρια μις υπο-ταγμένης ομοσπονδίας, ξεφτιλίστηκε κάνε έννοια ισονομίας. Και το ίδιο γίνεται και τώρα. Με φαρδιά πλατιά της σφραγίδα της ΕΠΟ και προσωπικά του Γραμμένου. Ενός «δικού τους» προέδρου, που επιτρέπει τα «δικά τους» παιχνίδια.

Πιο εντυπωσιακή και ενδεικτική της κατάστασης εικόνα, ωστόσο, δεν ήταν άλλη από εκείνη του Δημήτρη Γαβριηλίδη. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, ο κύριος που κάθισε μπροστά στην κάμερα, για να ανοίξει τα μπαλάκια, είχε άγχος. Περίσσιο άγχος. Βαριανάσαινε. Τα χέρια του έτρεμαν. Η αμηχανία και η… αγωνία ήταν έκδηλες σε κάθε του κίνηση. Και πριν βιαστείς να πεις ότι είχε… άγχος από τον φακό, να σε ενημερώσω ότι ο εν λόγω είναι συνηθισμένος. Ο ίδιος κάνει τις κληρώσεις εδώ και… αιώνες. Τώρα, τι τον έπιασε.

Τώρα, πιθανότατα χάλασε η «μαγιά». Το spoiler της κλήρωσης από τον Καραπαπά, προκάλεσε μια κάποια αγωνία. Είναι λογικό. Όταν σε… πιάνουν, πριν ακόμη κάνεις την «πατατιά», είναι λογικό ο οργανισμός να αντιδρά με ιδιαίτερο τρόπο. Ενας τρόπος που επιβεβαιώνει, πως μάλλον τελικά ο Καραπαπάς δεν είναι «Πυθία» του ποδοσφαίρου, που μαντεύει τις κληρώσεις. Απλά το στοιχείο του απρόβλεπτου δεν υφίσταται, πλέον, στην ΕΠΟ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ