Το παιχνίδι με τις… κάρτες συνεχίζεται, το VAR κοιτάζει

Το παιχνίδι με τις… κάρτες συνεχίζεται, το VAR κοιτάζει

Δύο φορές έπρεπε να αποβληθεί απόψε ο Μολό στο Περιστέρι. Αλλά…

Σας τα είπα και προ ημερών. Και όσοι είστε «γάτοι» πιθανότατα το είδατε να συμβαίνει και απόψε στο Περιστέρι. Έχει ανοίξει νέο κανάλι η «Εξυγίανση» και έχει βρει τον τρόπο να «τρυπάει» ακόμη και το VAR. Να κάνει τα δικά της, εκεί που η video τεχνολογία δεν μπορεί να παρέμβει. Στις κάρτες που μην τις υποτιμάς καθόλου αναγνώστη μου, γιατί αλλάζουν την ιστορία αγώνων. Και των νυν και των… επόμενων.

Καταπίνουν τις αποβολές σαν φιστίκια τα καμάρια της Ελληνικής διαιτησίας. Και πάντα με συγκεκριμένη μέθοδο. Απόψε στο Περιστέρι είναι 2-2 ως το 84΄. Θα γίνονταν άραγε 2-3 αν ο Παναθηναϊκός έμενε με δέκα παίκτες όπως έπρεπε να μείνει, από το 71΄-72΄. Και από τα δύο δώρα του Σιδηρόπουλου στον Γιοάν Μολό; Να μια ενδιαφέρουσα απορία.

Την χάρισαν δύο φορές, στον Γάλλο την δεύτερη κίτρινη (την πρώτη την είδε στο 36΄) . Στο 71′- 72′ ο πλάγιος του Παναθηναϊκού, κάνει δύο συνεχόμενα φάουλ. Αρχικά κτυπά με τα χέρια του στην κοιλιά τον αντίπαλο, γι’ αυτό προέκυψε και μια αψιμαχία για το φάουλ αυτό. Και στη συνέχεια με την επανέναρξη του παιχνιδιού σηκώνει το πόδι του ψηλά και με τις τάπες του βρίσκει τον αντίπαλο στο γόνατο. Και οι δύο περιπτώσεις είναι κάρτα που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν δεύτερη (κόκκινη).

Ο διαιτητής όμως δεν έκανε ούτε σύσταση στον Μολό ούτε στο πρώτο αλλά ούτε και στο δεύτερο φάουλ. Και ο Γάλλος τη γλίτωσε μια χαρά. O Παναθηναϊκός συνέχισε με έντεκα και παίκτες και η συνέχεια είναι γνωστή.

Γιατί δεν παρενέβη το VAR; Διότι δεν μπορεί. Επεμβαίνει βάση κανονισμών μόνο σε περίπτωση απευθείας κόκκινης κάρτας. Αν δηλαδή ένας παίκτης έχει ήδη μία κίτρινη και κάνει κάποιο μαρκάρισμα που είναι για δεύτερη, αλλά ο διαιτητής δεν τη δώσει, τότε ο VAR δεν μπορεί να επέμβει και να του πει να τσεκάρει τη φάση.

Και μιας και τα λέγαμε και προ ημερών για αυτή την ιστορία; Μια απορία. Ο Κλάτενμπεργκ άραγε πόσο καιρό θα χρειαστεί για να πάρει χαμπάρι αυτή τη «μηχανή»;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ