Έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας : Μοίραζαν «χαρτάκι» για τους δικαστές της Επιτροπή Εφέσεων οι δυνάμεις της εξυγίανσης!

Έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας : Μοίραζαν «χαρτάκι» για τους δικαστές της Επιτροπή Εφέσεων οι δυνάμεις της εξυγίανσης!

Με δωροδοκίες και ξύλο όλα στην Εξυγίανση. Μήπως τελικά και η Δικαιοσύνη;

Φωτιές άναψε ο Αλέξης Κούγιας στην κυριακάτικη συνέντευξη του στο Mega Channel. Ο γνωστός ποινικολόγος που κατονόμασε την διοίκηση της ΕΠΟ ως «εγκληματική οργάνωση» και έφερε στην επιφάνεια μια εισαγγελική έρευνα αλλά και έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας αναφορικά με τα συγκοινωνούντα δοχεία ΕΠΣ και Ομοσπονδίας, και με την επιρροή αυτή της σχέσης συνολικά στην λειτουργία του ποδοσφαίρου. Ακόμη και σε πράγματα που… δεν πηγαίνει ο νους.

Για παράδειγμα; Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας θύμισε πως υπάρχει ένα «συνεργείο» της Εξυγίανσης που σε κάθε εκλογική διαδικασία πάει… πόρτα-πόρτα για να ορίσει το αποτέλεσμα. Άλλοτε δωροδοκώντας τα σωματεία, και άλλοτε με «πάνω χέρι-κάτω χέρι». Σίγουρα πάντως με μια «πειστική πατέντα» που κάποια στιγμή έπρεπε να φτάσει και στα χέρια της Δικαιοσύνης, τόσο της ποινικής (Εισαγγελέα) όσο και της ποδοσφαιρικής (Επιτροπή Δεοντολογίας).

Κάπως έτσι έχει σχηματιστεί ένα ολόκληρο τραστ το οποίο το διαβάζεις στα ρεπορτάζ ως το πλέον φυσιολογικό πράγμα. Γράφουν δηλαδή οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, τα συνεταιράκια της Εξυγίανσης ότι οι ομάδες τους ελέγχουν σαράντα πέντε και πλέον Ενώσεις (ΕΠΣ), άρα συνολικά και την ΕΠΟ.

Με δωροδοκίες και «πάνω χέρι- κάτω χέρι» ο έλεγχος αυτός. Προφανώς ο ένας βάζει τα λεφτά και ο άλλος τα μπράτσα. Το ποιος είναι ποιος δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία.

Σχηματίζεται λοιπόν ένα ντόμινο. Με δωροδοκίες και «πάνω χέρι – κάτω χέρι» η διοίκηση της ΕΠΟ. Με τον ίδιο τρόπο και οι περίφημες Επιτροπές της. Και στο τέλος; Ίσως τελικά και μέχρι την πόρτα της Δικαιοσύνης.

Διότι ακολουθώντας αυτό το μονοπάτι εύλογα σκέφτεσαι πως με δωροδοκίες και «πάνω χέρι –κάτω χέρι» και οι αποφάσεις στις Γενικές Συνελεύσεις, όπως εκείνης της 9ης Οκτωβρίου 2020. Της Συνέλευσης που μεταξύ άλλων εξέλεξε τη σύνθεση της νέας Επιτροπής Εφέσεων έπειτα από την διάλυση (με μπούλινγκ) της προηγούμενης.

«Η σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, στη Θεσσαλονίκη, εξέλεξε τους δικαστές που θα συνθέσουν την Επιτροπή Εφέσεων. Αυτοί είναι οι Χρήστος Παπακώστας (46 ψήφοι), Δήμητρα Μπάτρη (45), Ιωάννα Κοσίνα (43), Μαργαρίτα Στενώτη (42) και Άλκηστη Σιάννου (40)» ανακοινώθηκε εκείνο το μεσημέρι.

Και οι αριθμοί πλάι στα ονόματα των δικαστών είναι οι ψήφοι που έλαβαν. Σχεδόν όλοι στον ίδιο αριθμό του λεγόμενου μπλοκ της ΑΕΚ- ΠΑΟΚ. Συμπτωματικά. Ή και όχι.

Αυτό ερευνά η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, πως όλο το μπλοκ ΑΕΚ- ΠΑΟΚ είχε την ίδια ενόραση και οι βλαχοπρόεδροι των ΕΠΣ διάλεγαν όλοι τους ίδιους δικαστές… με το χαρτάκι που φέρεται να πήραν σύμφωνα με τις καταγγελίες. Γιατί αυτούς και όχι τους άλλους; Ποιος τους διάλεξε; Ποια ήταν άραγε η προξενήτρα;

Και μιας και απάντηση σε όλα αυτά θα δώσει η δικαιοσύνη τόσο η επιτροπή δεοντολογίας όσο και ο εισαγγελέας, εμείς απλά να θυμίσουμε ότι η κα Στενιώτη αναγκάστηκε να παραιτηθεί γιατί έγινε γνωστό ότι ήταν φίλα προσκείμενη στην ΑΕΚ και εν συνέχεια παραιτήθηκε και η κα Σιάννου.

Οι κύριες αντικαταστάθηκαν από τους κ.κ. Μελισσινο και Γιαρενη που δεν ήταν στο «χαρτακι» του μπλοκ … αφού είχαν λάβει μόλις 10 και 9 ψήφους αντίστοιχα.

Βέβαια γιατί τόση πρεμούρα από το μπλοκ των ΕΠΣ για την Επιτροπή Εφέσεων; Έλα τώρα βρε παιδιά….

Τι έχει η Επιτροπή Εφέσεων στα χέρια της εδώ και δύο μήνες; Μα φυσικά την καυτή πατάτα της πολυιδιοκτησίας. Όπως βεβαίως και μια σειρά από υποθέσεις που αφορούν άμεσα στην οικογένεια Γκαγκάτση (μπαμπά κ γιο). Την οικογένεια του Μάκη που θα χώριζε την Ελλάδα στα δύο έπειτα από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η επιτροπή δεοντολογίας τρέχει πάντως όπως φαίνεται την έρευνα με γοργούς ρυθμούς και έχει παρελάσει μέχρι τώρα διψήφιος αριθμός μαρτύρων που φέρεται να έχουν επιβεβαιώσει τα παραπάνω… για να δούμε λοιπόν!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ