Αντί για το όγδοο θαύμα, ο όγδοος δικηγόρος (στην ΕΠΟ)!

Αντί για το όγδοο θαύμα, ο όγδοος δικηγόρος (στην ΕΠΟ)!

Απίστευτο κι όμως... εξυγιαντικό: Η ΕΠΟ με πρόταση Δέδε προσλαμβάνει και 8ο δικηγόρο στο νομικό επιτελείο της, ειδικό στις συμβάσεις που να ξέρει και «καλά αγγλικά»!

Απτόητο από κάθε αίσθηση ευθύνης και νομιμότητας, με την ΕΠΟ σε αναστολή λειτουργίας, με τα γραφεία αραχνιασμένα λόγω της απουσίας των υπαλλήλων ελέω κορωνοϊού και με τις Ενώσεις – μέλη της να παρακαλάνε για μια επιχορήγηση της πλάκας για να βγάλουν το μήνα, το παρεάκι που διαχειρίζεται από το 2016 με διάφορες μορφές ως πολεμικό λάφυρο την Ομοσπονδία αποφάσισε νέες προσλήψεις!

Αυτή τη φορά δεν κατατέθηκε πρόσληψη για γραμματέα ή διοικητικό υπάλληλο, αλλά για … δικηγόρο!!! Οι άνθρωποι δεν έχουν το Θεό τους! Η ΕΠΟ διαθέτει, σε συνθήκες εξυγίανσης, Νομική Υπηρεσία με εφτά (!!!!) δικηγόρους , που τους πληρώνει αδρά κάθε μήνα και αυτοί προχωρούν ακάθεκτοι, με εισήγηση Αλέξη Δέδε και τη σύμφωνη γνώμη όλης της παλιοπαρέας, στην πρόσληψη και όγδοου (!!!) δικηγόρου! Πιθανόν και ένατου στο άμεσο μέλλον γιατί κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα μερικές συμβάσεις να απαιτούν άλλο δικηγόρο με καλύτερα, ακόμη, αγγλικά…

Αυτή τη φορά το κόλπο δεν είναι οι αστικές υποθέσεις της Ομοσπονδίας, κάποιες cult εμφανίσεις τους σε δικαστήρια με τις οποίες γελάει ο πλανήτης, ούτε οι ποινικές εκκρεμότητες. Είναι οι επιχορηγήσεις από τη FIFA και την UEFA, που, σύμφωνα με την εισήγηση Δέδε, είναι έτοιμες να έρθουν στα ταμεία της Ομοσπονδίας, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπογραφούν κάποιες συμβάσεις μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών (ΕΠΟ και FIFA/UEFA).

Κι επειδή οι διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες δεν μιλάνε ελληνικά (κακώς, να κάνει μια ανάλογη επιστολή ο Γραμμένος να το απαιτήσει) κι οι συμβάσεις θα είναι στην αγγλική γλώσσα τι χρειάζεται οπωσδήποτε «εδώ και τώρα» η ΕΠΟ; Ένα δικηγόρο ειδικό στις συμβάσεις που να ξέρει και «καλά αγγλικά».

Ποιος είναι αυτός που γνωρίζει ήδη «δυο – τρεις δικηγόρους που ξέρουν και από συμβάσεις και από καλά αγγλικά;». Μα ο Αλέξης Δέδες, που «έχει ήδη τα ονόματα στη διάθεση του και θα τα παρουσιάσει στον Πρόεδρο, τον δικό μας Γραμμένο για να αποφασίσει». Η απόλυτη τρέλα. Θα αποφασίσει ο Γραμμένος ποιος δικηγόρος είναι ειδικός στις συμβάσεις και γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά, όταν ο Βαγγέλας του Σαββίδη δεν ξέρει ούτε από συμβάσεις, ούτε καταλαβαίνει γρι αγγλικά!!! Δεν είναι απίθανο;

Κι όμως συνέβη. Η ΕΠΟ, με πρόταση του Εκτελεστικού Γραματέα, πέταξε στην άκρη εφτά δικηγόρους που έχει και αποζημιώνει πλουσιοπάροχα και απόδειξε στην πρεμούρα της να προσλάβει ένα έτοιμο, όγδοο δικηγόρο, ότι όσοι σήμερα στελεχώνουν τη Νομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας είναι, ούτε λίγο, ούτε πολύ, άχρηστοι για να επιμεληθούν μια σύμβαση στην αγγλική γλώσσα!!!

Εφτά, ζωή να έχουν, δικηγόροι σιτίζονται στο ποδοσφαιρικό πρυτανείο στο Πάρκο Γουδή κι η ΕΠΟ αναζητεί έναν άλλο, ικανό στις συμβάσεις και με πολύ καλή γνώση αγγλικής … Μήπως είναι φωτογραφία κάποιου που ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ΠΑΕ που εργάζονταν και δεν επιθυμεί να μείνει άνεργος;

Μήπως, όλο το κόλπο, είναι να βολευτεί ο κ. Λυσάνδρου, τώρα που ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ΠΑΕ ΑΕΚ και ένα τελευταίο δώρο από «τη μητέρα Ομοσπονδία» θα ήταν καλοδεχούμενο, ειδικά αν προέρχεται από την ΕΠΟ που μισθοδοτεί εφτά δικηγόρους που ούτε κανονισμό δεν ξέρουν να γράφουν;

Βεβαίως, η ίδια ΕΠΟ αγνόησε παντελώς την πρόταση του κ. Αγραφιώτη «να απευθυνθεί με δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και να επιλέξει από το δυναμικό του ένα δικηγόρο». Ούτε που την άκουσαν οι βλαχοπρόεδροι και βεβαίως την καταψήφισαν, όπως και πολλές προηγούμενες, πιστοί στη γραμμή, όπως την παρουσίασε ο εκλεκτός της παρέας και «ειδικός σε ονόματα δικηγόρων με γνώσεις σε συμβάσεις και πολύ καλά αγγλικά».

Δεν έχει καμία πιθανότητα σωτηρίας αυτό το ερείπιο στο Πάρκο Γουδή. Τίποτε και κανένας δεν μπορεί να διασώσει αυτό το σαπισμένο κουφάρι που ψάχνει καθημερινά με μανία τρόπους για να επιβραβεύσει διάφορους οικονομισάριους και ανακαλύπτει νέςς προλήψεις σε υπηρεσίες που ήδη στελεχώνονται από εφτά «επιστήμονες της νομικής σκέψης».

Οι τύποι αποφάσισαν να διεξάγουν εκλογές τις 27 Μαρτίου 2021 για την ανάδειξη νέας διοίκησης και στην ίδια συνεδρίαση, με το θέμα να έρχεται (όπως υποστηρίζεται) την τελευταία ώρα και χωρίς να είναι εγγεγραμμένο σε καμία ημερήσια διάταξη, μόνο με μια προφορική εισήγηση του Δέδε, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πρόσληψη δικηγόρου και κανένας δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τους εφτά που χρυσοπληρώνουν μέχρι τώρα κάθε μήνα βρέξει – χιονίσει.

Μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό το ρουσφετολογικό όργιο της εξυγίανσης, που όμοιο του δεν έχει ξαναζήσει ο ελληνικός αθλητισμός, κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ