Πού πας ρε Καραμήτρο

Πού πας ρε Καραμήτρο

Η περσινή σφαλιάρα πονάει ακόμα. Του τελικού. Όταν η ρωσική αρκούδα έκανε μία χαψιά τον αίλουρο που δεν τα παρατάει εύκολα και ονειρεύεται τίτλο. Το παλεύει με όλες του τις δυνάμεις. Με επικοινωνιακά τρικ και άλλα ...κόλπα.

Το θηρίο έπεσε. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό. Όταν ξανασηκωθεί θα πέσει κλάμα αλλά αυτή είναι μία άλλη ιστορία. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Οι δικέφαλοι θα γίνουν μαλλιά κουβάρια. Να είστε σίγουροι. Αλλά του Βορρά είναι σε θέση ισχύος.

Ο Μελισσανίδης πήγε στην ΚΕΔ. Ανατριχίλα στο πανελλήνιο. Οι ΑΕΚτζήδες αναθάρρησαν. «Αυτός είναι ηγέτης» σκέφτηκαν. «Ας τολμήσουν τώρα οι διαιτητές να μας κάνουν καμιά λαδιά» ξανασκέφτηκαν. Ο Τίγρης όμως ζήτησε ισονομία. Όλα και όλα. Έτσι… έβγαλαν προς τα έξω. Δεν θέλει σφυρίγματα υπέρ της ομάδας του μέχρι το τέλος της σεζόν. Όχι. Απολύτως κανένα.

Ο Μελισσανίδης δεν ήθελε ο Βάτσιος να μετατρέψει το φάουλ έξω από την περιοχή σε πέναλτι στον αγώνα Λαμία-ΑΕΚ. Ούτε ο Στυλιαράς να αρνηθεί την εσχάτη των ποινών στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο. Δεν πρέπει να κοιμήθηκε από την στενοχώρια εκείνο το βράδυ.

Ο Μελισσανίδης σίγουρα δεν ήθελε να κλείσει ο Παπαπέτρου τα μάτια στο πέναλτι που έκανε ο Βράνιες στον Μποτία στο ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Δεν πρέπει να του άρεσε όταν ο βοηθός Σίπκας δεν υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Βράνιες που ισοφάρισε την Ξάνθη στα Πηγάδια. Προφανώς είχε αντιρρήσεις.

Ο Μελισσανίδης μάλλον πανηγύρισε όταν ο Σκουλάς δεν έδωσε το πέναλτι που ζήτησε ο Λιβάια στη Λάρισα και τον είδε να ορίζεται ξανά την μεθεπόμενη αγωνιστική! Τότε ήταν που πρέπει να πάγωσε το χαμόγελο.

Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου ο ΠΑΟΚ δεν είχε πάρει σφύριγμα. Ούτε μισό. Εκείνο το μεσημέρι παρέθεσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, ως εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Γραμμένος. Από το Μακεδονία Παλλάς του Ιβάν. Το ίδιο βράδυ στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ατρόμητος ο διακόπτης γύρισε απότομα.

Η δικέφαλος του Βορρά έχει ευνοηθεί από τότε σε όλα τα ματς. Σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Δεν μπορεί. Θα το πρόσεξε ο Τίγρης της ισονομίας. Όμως και η ΑΕΚ έχει πάρει πολλά σφυρίγματα. Στον βωμό της εξυγίανσης. Πιο πολλά στον δεύτερο γύρο από τον πρώτο. Μόνο στη Λάρισα είχε πρόβλημα με τον Σκουλά που άλλαξε… διάθεση στο ημίχρονο. Το φιλικό με την Λαμία δεν πιάνεται.

Γιατί πήγε ο Μελισσανίδης στην ΚΕΔ; Αποκλείεται για να διαμαρτυρηθεί. Όχι μόνο δεν έχει αδικηθεί αλλά εξακολουθεί να διεκδικεί το πρωτάθλημα με την βοήθεια των κοράκων. Πήγε γιατί βλέπει ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται τουλάχιστον ένα επίπεδο πιο πάνω στην διαιτητική εύνοια. Από το Μακεδονία Παλλάς και ύστερα.

Βλέπει να έρχεται η δική του σειρά. Είναι νωπές οι μνήμες από τον Βόλο. Ο ΠΑΟΚ τον περιμένει με ανοικτά… φτερά στην Τούμπα. Μετά τον Ολυμπιακό. Μία επίσκεψη στην ΚΕΔ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. «Πουλάει» στους οπαδούς και συντηρεί την φήμη του μάγκα του βαρύ και ασήκωτου που δεν καταλαβαίνει τίποτα και από κανέναν.

Ο Ιβάν όμως κατσικώθηκε στην πρώτη θέση. Ότι και να κάνουν ο Θωμάς, ο Γιαννάκης, ο Αλέξης και τα άλλα παιδιά, τα φιλαράκια του αίλουρου, δεν κουνιέται. Η κυβερνητική οδηγία είναι ξεκάθαρη. Η επίσκεψη στην ΚΕΔ δεν φανερώνει δύναμη. Μοιάζει με την απέλπιδα κίνηση εντυπωσιασμού πριν από την ήττα. Πριν από το μακελειό που θα γίνει.

Στο φινάλε της ιστορίας ένα από τα δύο θα ισχύσει. Ο Τίγρης θα διατηρήσει τη φήμη του ή θα γίνει… Καραμήτρος. Άντε μετά να ξαναπάει στην ΚΕΔ. Θα ασχοληθεί με το γήπεδο και πως θα πληρώσουν οι οπαδοί της ομάδας για να φτιαχτεί. Γιατί εκεί πάει η δουλειά με στόχο τα έσοδα να μπαίνουν στη δική του τσέπη. Αλλά και αυτή είναι μία άλλη ιστορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ