Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων, στα μέρη του Θωμά και του Τίγρη (vid)

Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων, στα μέρη του Θωμά και του Τίγρη (vid)

Επίδειξη δύναμης από το Χαλιφάτο στη Νίκαια. Αλλά ο Εργοτέλης τους χάλασε τη… μανέστρα.

Ο θάνατος της αλεπούς: Έκφραση ταβλαδόρικη ως επί το πλείστον. Την ίδια στιγμή όμως, και το «σήμα κατατεθέν» μιας ολόκληρης εποχής στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν δεν την έχεις ακούσει; Σε ενημερώνω ότι προφανώς αποτελεί παρομοίωση προς το στρίμωγμα του συμπαθούς –πλην πονηρού– ζώου στην φωλίτσα του.

Αν δεν την έχεις δει; Ρίξε μια ματιά στη φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο. Και μαζί στις «καλύτερες φάσεις» της σημερινής αναμέτρησης Ιωνικός-Εργοτέλης 2-3. Του ντέρμπι της αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ 2, όπου ελάχιστοι ασχολούνται και σχεδόν κανείς δεν προβάλει τα «μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων» που το συνοδεύουν.

Για να σε βάλω λίγο στο «κόλπο» αν τέλος πάντων… δεν: Σου θυμίζω ότι ανεβαίνει απευθείας μόνο ένας στη κατηγορία των μεγάλων. Και ότι ο δεύτερος θα παίξει μπαράζ με τον προτελευταίο της Σούπερ Λιγκ 1. Όλα αυτά μετά την κανονική διάρκεια εξπρές (παίζουν ασταμάτητα, κάθε τρεις μέρες) και τα πλει-οφ που αντί για 10 αγωνιστικές θα ολοκληρωθούν σε 5. Πόλεμος για «πεζοναύτες»…

Ειδικά για τα 5-6 σωματεία που έχουν βλέψεις και αξιώσεις. Τον Λεβαδειακό και τα Χανιά που έχουν τις καλύτερες ομάδες. Την Ξάνθη που ξαφνικά βρέθηκε με μπάτζετ 2 εκατ ευρώ (α ρε δεν γινόμουν σερβιτόρος). Τον Εργοτέλη που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο από όλους ως εδώ. Και τα «παιδία» του συστήματος. Τον Διαγόρα του Διακοφώτη. Την Παναχαϊκή της ισχυρής ΕΠΣ. Και βεβαίως τον Ιωνικό που κυκλοφορεί σαν «σερίφης» στην κατηγορία.

Ναι, οι περισσότεροι πίστευαν εξ αρχής ότι και ο Ιωνικός θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές. Και δεν είναι μόνο η καλή ομάδα που έχει φτιάξει. Είναι κυρίως το περίφημο… βενζινάδικο. Ο τόπος συγκέντρωσης μιας καλής παρέας που έχει βάλει στόχο να επαναφέρει την ιστορική ομάδα στην κατηγορία των μεγάλων.

Φροντιστήριο αριθμός 2:

Ο Ιωνικός αποτελεί τις ποδοσφαιρικές ρίζες του Τίγρη, ο οποίος έχει πάντα για καλό και πιστό φίλο των Θωμά.

Τον Θωμά που έστω και αν έχει δώσει το «δαχτυλίδι» στον Γιαννάκη, είναι και εκείνος πάντα εκεί. Για την… επιτήρηση. Και όχι μόνο.
Και είναι και το σόι του Θωμά καμιά φορά εκεί. Όπως για παράδειγμα σήμερα.

Πρώτος επόπτης στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη, ο Πριόνας. Της γνωστής οικογενείας. Και –κυρίως- κουμπάρος του Θωμά.

Είχε λιακάδα το μεσημέρι. Τον χτύπησε στο πρόσωπο όπως φαίνεται στη φάση του 3΄. Εκεί όπου ο Νιάσε όντας δύο-τρία μέτρα οφσάιντ πήρε τη μπάλα από τον Πλατέλα, για το 1-0 των γηπεδούχων (Ρόλε). Γέλασαν και τα τσιμέντα της Νίκαιας. Και ως γνωστόν στη Σούπερ Λιγκ 2 δεν υπάρχει VAR. Ότι… γράψει το κοντέρ μόνο. Έγραψε λοιπόν γκολ από τα αποδυτήρια. Αφιερωμένο εξαιρετικά.

Παραδόξως ο Εργοτέλης κατάφερε και το γύρισε (2-3). Νίκησε και σκαρφάλωσε μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Μεταξύ μας όμως; Ήταν τέτοια η επίδειξη δύναμης σήμερα, που δεν χρειάζεται μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κάποιος τι θα ακολουθήσει. Μην κοιτάς που ο Τίγρης και οι συνεργάτες του τα έχουν κάνει μαντάρα με την ΑΕΚ στον σχεδιασμό της ομάδας. Σε αυτό το επίπεδο δεν παίζονται. Θωμάς, Γιαννάκης, Λεουτσάκος: Μιλάμε για dream team. Και άσε τους άλλους να νομίζουν ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει τον επόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ. Νύχτα βαθιά…

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ