Τα «πιστόλια» της ενημέρωσης, η επένδυση στην «παύλα», η κωλοτούμπα και τα αλλοιωμένα πρωταθλήματα

Τα «πιστόλια» της ενημέρωσης, η επένδυση στην «παύλα», η κωλοτούμπα και τα αλλοιωμένα πρωταθλήματα

Πώς το λένε όταν ισχύει το «με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω» στον αθλητισμό για τους θιασώτες της παύλας... «όπου δεν μας συμφέρει»;

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που ταλανίζουν τον δύσμοιρο ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμα κωλοτούμπας από το σάιτ των… λαλάκηδων.

Ενδοιασμοί για την αλλαγή της στάσης πάνω σε συγκεκριμένα θέματα δεν υπάρχουν άλλωστε για τα «πιστόλια» του σάιτ του ανιψιού του Ιβάν και των ειδικών αποστολών.

Άλλωστε ποιος έχασε την ντροπή σε αυτή τη χώρα, για να την βρουν οι… συντάκτες ενός μέσου με ειδίκευση στην προπαγάνδα;

Τι εννοούμε θα το πληροφορηθείς αμέσως φίλε αναγνώστη…

Το μέσο που πέρσι «δημιούργησε» και υπεραμύνθηκε την… έννοια της παύλας στα πρωταθλήματα με αφορμή την πρώτη καραντίνα, προφανώς για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των… εντολέων του και υπερασπιστών της,  φέτος το… γύρισε το «μπιφτέκι».

Στροφή 360 μοιρών! Κωλοτούμπα που θα ζήλευε και η μετρ του είδους Νάντια Κομανέτσι!

Οι περσινοί υπέρμαχοι της διάλυσης του αθλητισμού, έχουν επιδοθεί τα τελευταία 24ώρα σε μια προσπάθεια να παρουσιαστούν ως υπερασπιστές και… προστάτες του! Τάσσονται στο πλευρό των αθλητών λοιπόν οι… λαλάκηδες φέτος!

Και τι ζητούν; Να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα!

Αλήθεια πόση… υποκρισία να αντέξει κανείς;

Τώρα τους έπιασε ο πόνος! Με… χρονοκαθυστέρηση που αποδεικνύει ότι λειτουργούν για μια ακόμα φορά για να υπηρετήσουν, γνωστούς σκοπούς.

Όταν πέρσι τον Μάρτιο ενώ είχαν διεξαχθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους τα πρωταθλήματα και απέμεναν 1-2 αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή τους, ζητούσαν παύλες, φέτος ενώ εκκρεμούν 22 αγωνιστικές και ορισμένα εξ’ αυτών  έχουν αλλοιωθεί, ζητάνε επανεκκίνηση!

Το θέμα στην παρούσα φάση, ανεξάρτητα από την υποκριτική στάση του σάιτ του… σερβιτόρου είναι τι θα κάνει η Πολιτεία.

Θα… απονείμει ο κ. Αυγενάκης τα αλλοιωμένα πρωταθλήματα σε αυτούς που του ζητάνε να τα πάρουν;  Η θα οδηγηθεί στη λήψη αποφάσεων που θα διέπεται από ορθολογισμό, αίσθημα δικαίου και αξιοκρατία;

Γιατί προφανώς στη συγκεκριμένη κατάσταση που ταλανίζει τον ελληνικό αθλητισμό και αφορά τις τύχες των πρωταθλημάτων προφανώς και δεν ισχύουν τα ίδια δεδομένα για όλα τα αθλήματα. Υπάρχουν πρωταθλήματα που δεν έχουν αλλοιωθεί όπως έχει συμβεί με αυτά του Χάντμπολ Ανδρών και του Βόλεϊ Γυναικών, επειδή ο παραλογισμός και η κωλυσιεργία στη λήψη αποφάσεων, διαφοροποίησαν σε μεγάλο βαθμό τα ρόστερ των ομάδων.

Αλλά ο σκοπός της… κωλοτούμπας από το σάιτ του… ανιψιού είναι προφανής. Να «τσουβαλιάσει» την επανεκκίνηση στον αθλητισμό για να υπηρετήσει το… αλισβερίσι μεταξύ συγκεκριμένων Ομοσπονδιών και παραγόντων για την απονομή τίτλων σε συγκεκριμένους αποδέκτες.

Και εδώ θα πρέπει να απευθύνουμε στον Υφυπουργό αθλητισμού μια σειρά από ερωτήματα…

Ποιοι είναι οι συνομιλητές που τον οδηγούν στη λήψη αποφάσεων για τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων που έχουν αλλοιωθεί; Ο χρηματοδότης του Χάντμπολ της ΑΕΚ, Σταμάτης Παπασταμάτης, που η ομάδα του είναι η μοναδική που δεν έχει σταματήσει να προπονείται από το πρώτο lockdown του Νοεμβρίου, ενώ αγωνίζεται και στην Ευρώπη, την ώρα που οι υπόλοιποι σύλλογοι έμεναν άπραγοι για μήνες;

Με ποιους συνδιαλέγεται; Με αυτούς που του ζητούσαν πέρσι τον Μάρτιο να μπει λουκέτο στον αθλητισμό και να θεωρηθούν ως μη γενόμενα πρωταθλήματα που είχαν παιχτεί όλη τη χρονιά και ενώ εκκρεμούσαν 1-2 αγωνιστικές σε ορισμένα από αυτά;

Οφείλει τόσο ο ίδιος όσο και η Πολιτεία να διασφαλίσουν ότι το κριτήριο για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων θα είναι να μην υπάρχει αλλοίωση τους. Γιατί το γεγονός ότι ορισμένα εξ’ αυτών έχουν αλλοιωθεί δεν είναι μια υποκειμενική άποψη.  Αποτελεί την αντικειμενική αλήθεια.  Οφείλει να γνωρίζει τις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες που ισχύουν σε κάθε πρωτάθλημα. Τις διαφοροποιήσεις και όλα τα δεδομένα που καθιστούν εφικτή και δίκαιη τη συνέχισή του. Τη μη διατάραξη της ισονομίας και το αίσθημα δικαιοσύνης

Τότε να λάβει τις αντίστοιχες αποφάσεις. Μακριά και ανεπηρέαστος από αυτούς που αλλάζουν απόψεις και θέσεις κατά το δοκούν.

Άλλωστε ο ρόλος που έπαιζαν από τον περασμένο Μάρτιο, με αυτόν που υποδύονται τώρα είναι… κόντρα που λένε και στην υποκριτική τέχνη.

Οι μάσκες έπεσαν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ