Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και για κληρώσεις

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και για κληρώσεις

Και τώρα τι; Ποια κλήρωση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου «πρέπει να επιλεγεί» ή «συμφέρει» στις δυο ομάδες της «εξυγίανσης;».

Δύσκολοι καιροί για «πρίγκιπες» που έμαθαν να παίζουν απέναντι σε αντιπάλους που «κρατούσαν» στον πάγκο ή εκτός αποστολής έως και δεκατέσσερις (14), εκ των βασικών λεγομένων, ποδοσφαιριστές, για να καταφέρει αυτός που παίζει «μόνο τελικούς» να περάσει αβρόχοις ποσίν.

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Η πρόκριση του Ολυμπιακού ( θα μνημονεύεται στον αιώνα το άπαντα τον ποδοσφαιρικό εξαιτίας του απίστευτου γκολ του Μπουχαλάκη) σε πρώτο πλάνο αλλά και αυτή του ΠΑΣ Γιάννινα σε δεύτερο ( η ιεράρχηση απλώς για λόγους δυναμικότητας των δυο ομάδων) διαμορφώνει ένα εξαιρετικά περίεργο και σύνθετο σκηνικό, απέναντι στο οποίο είναι πιθανόν να μην μπορούν να απαντήσουν ούτε οι ιδιαίτερες επιδόσεις του κ. Μάνου … στα μπαλάκια (της κλήρωσης)!!!

Ο Ολυμπιακός είναι (και φέτος) το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλου, εκτίμηση που πολύ δύσκολα κάποιος μπορεί να την αρνηθεί με δεδομένη την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, το δυναμικό που διαθέτει, την ικανότητα της να κερδίζει και την σαφέστατη υπεροχή της απέναντι στις υπόλοιπες τρεις αντιπάλους του. Καμία από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες δεν θέλει να τον βρει στο δρόμο της. Λογικό μεν, αδύνατο δε.

Ακολουθεί (αντικειμενικά) ο ΠΑΟΚ εξαιτίας, κυρίως, της ατομικής ικανότητας τριών – τεσσάρων ποδοσφαιριστών του (Τζόλης, κ.λ.π.) να αλλάξουν τη μοίρα της ομάδας με δικές τους ενέργειες, αλλά και της καλύτερης ( σε σχέση με την ΑΕΚ) αμυντικής του λειτουργίας, όσο και αν αυτή είναι προβληματική. Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί, λογικά, στον Τελικό Αγώνα αν «καταφέρει» να αποφύγει στην ημιτελική φάση τον Ολυμπιακό. Απέναντι στους ερυθρόλευκους σε διπλούς αγώνες η πρόκριση δυσκολεύει, αντιληπτό γιατί, άρα δεν χρειάζονται εμβριθείς και εκτενείς αναλύσεις.

Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί απέναντι στην ΑΕΚ ( κυρίως) και στον ΠΑΣ Γιάννινα σε διπλούς αγώνες όπως και να αναλύσει κανείς τα ζευγάρια. Ψάχνει, λοιπόν, για αντίπαλο είτε την «Ένωση», είτε τον ΠΑΣ, ώστε να βρεθεί στον Τελικό Αγώνα και μετά «όλα είναι πιθανά» ακόμη και με τον Ολυμπιακό απέναντι. Σε ένα αγώνα όλα μπορούν να συμβούν, εδώ νίκησε ο Φύσσας τον Κριστιάνο Ρονάλντο!!!

Η ΑΕΚ εμφανίζεται, αυτή τη στιγμή, στη χειρότερη κατάσταση από τις τέσσερις ομάδες. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την ομάδα ακόμη και τα φιλικά της ΜΜΕ είναι ενδεικτικός. Δεν υπάρχει φίλαθλος αυτή τη στιγμή που να ποντάρει στην « Ένωση» ούτε ένα ευρώ για την κατάκτηση του Κυπέλου, χωρίς, βεβαίως, να μπορεί να αποκλειστεί ένα μικρό ή μεγαλύτερο θαύμα, να γίνει δηλαδή η ΑΕΚ κανονική ομάδα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως είναι τώρα η ομάδα του Χιμένεθ δεν έχει καμία τύχη απέναντι σε οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, κάθε αντίθετη εκτίμηση απλώς χαϊδεύει αυτιά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε εκεί που μπορούσε με βάση την παράδοση του στη διοργάνωση. Η επιτυχία, με τον τρόπο που ήρθε, είναι μεγάλη, εκεί ακριβώς είναι και η παγίδα στην οποία μπορεί να πέσει.

Να παραμείνει στις χαρές και στα πανηγύρια, να χάσει το μυαλό του, να ξεκινήσει να σχεδιάζει υπερβατικές πορείες στα καφενεία και στο τέλος να δει τα ραπανάκια ανάποδα χωρίς να το καταλάβει. Συνήθης εξέλιξη για τις μικρομεσαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι άλλο μπορεί να του συμβεί; Να τον παγιδεύσει το γήπεδο του το ίδιο, να του στερήσει, δηλαδή την καλή ικανότητα που έχει να απλώνει το παιχνίδι του σε καλό αγωνιστικό χώρο και όχι στο χωράφι που τον έχουν βάλει και αγωνίζεται. Τι άλλο; Οι τρεις υπόλοιποι είναι, πλέον, υποψιασμένοι τι τους περιμένει αν υποβαθμίσουν αγωνιστικά την ομάδα του Γιαννίκη.

Τι γκένεν τώρα; Η κατάσταση έχει φτάσει στο σημείο να «παρακαλάει» ο ΠΑΟΚ να βρει απέναντι του στον ημιτελικό την ΑΕΚ. Ναι, αυτή είναι η πρώτη προτίμηση ( όπως είναι σήμερα τα πράγματα) για τον βόρειο «Δικέφαλο», που προσδοκά σε διπλούς αγώνες με την «Ένωση» να βρει «ευκολότερα» την κατάλληλη οδό προς τον Τελικό Αγώνα. Έπεται στις προτιμήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα, επειδή, εκτός των άλλων, διαθέτει κανονικό (και ταλαντούχο) προπονητή, ο οποίος σπούδασε ποδόσφαιρο και όχι… το Χάνι της Γραβιάς!

Δύσκολοι καιροί για «πρίγκιπες» και δυσκολότεροι για Προέδρους της Επιτροπής Κυπέλου που θα πρέπει να κληρώσουν τους αντιπάλους, χωρίς να προκύψει και πάλι θύελλα με την πλήρη επιβεβαίωση των προβλέψεων Αυτή τη φορά «ο κύριος Μάνος» μπορεί (επιτρέπεται εκ του νόμου) να κάνει κλήρωση με παρόντες τους εκπροσώπους των ομάδων, με ό,τι σημαίνει η εξέλιξη αυτή για την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Με τον ΠΑΟΚ να συναντάει σε αυτή τη φάση την ΑΕΚ η μια από τις δυο ομάδες «της εξυγίανσης» θα βρεθεί σίγουρα στον Τελικό, όπου «όλα γίνονται». Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό να δουν τον αγώνα από την τηλεόραση. Είπαμε, άσχημοι καιροί για πρίγκιπες, που έμαθαν να παίζουν τελικούς την ώρα που άλλοι δίνουν φιλικούς αγώνες (κατά Πάμπλο Γκαρσία).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ