Γιατί στην ΕΠΟ θυμήθηκαν τώρα Σωκράτη και Μανωλά…

Γιατί στην ΕΠΟ θυμήθηκαν τώρα Σωκράτη και Μανωλά…

Ο Σωκράτης με τον Μανωλά είναι αποδεκτοί μόνο ως μέτρο δικαιολόγησης μιας συντριβής, τίποτε περισσότερο. Είναι η επικοινωνιακή επένδυση ενός εσμού ανίκανων διαχειριστών απέναντι στο κακό που με δρασκελιές πλησιάζει και το οποίο μόνο με την επίκληση κάποιων «προδοτών» μπορεί να μετριαστεί στην κοινή γνώμη.

«Μέγα θέμα» προέκυψε, ως κεραυνός εν αιθρία, μετά από την «άρνηση» του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Κώστα Μανωλά «να διαμηνύσουν ότι αυτή την περίοδο δεν επιθυμούν να μετέχουν των δραστηριοτήτων της εθνικής ομάδας».

Οι δύο διεθνείς στόπερ παρουσιάστηκαν, σε ένα, ομολογουμένως, «κουφό και περίεργο θέμα» σε ένα συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό πασίγνωστο για τις ειδικές σχέσεις του αφεντικού του (και των δημοσιογραφικών υπαλλήλων του) με την διοίκηση της ΕΠΟ, να αρνούνται στον Ομοσπονδιακό τεχνικό Φαν Σιπ την πρόσκληση τους για τους επόμενους αγώνες της εθνικής στην προκριματική φάση του Μουντιάλ.

Όπως ήταν «φυσιολογικό» οι γνωστοί εργολάβοι της παραδημοσιογραφίας βρήκαν πεδίο δόξης λαμπρό και εξαπέλυσαν τις γνωστές και χρυσοπληρωμένες επιθέσεις τους εναντίον των δυο ποδοσφαιριστών, χωρίς βεβαίως να παραλείψουν να τις εντάξουν στη γενικότερη, επίσης χρυσοπληρωμένη, πολεμική τους απέναντι στον Ολυμπιακό.

Είναι γνωστό και στις πέτρες ακόμη πως, αν οι δύο διεθνείς δεν διασυνδέονταν με τον Ολυμπιακό, οι εντεταλμένοι της δημοσιογραφικής εργολαβίας θα αρκούνταν σε μια απλή αναφορά στην άρνηση τους και εκεί θα έληγε το ζήτημα, άλλωστε «η εθνική ομάδα και η ΕΠΟ ζει τις μέρες της ανανέωσης, στην οποία χρειάζεται να εισρεύσει νέο αίμα», σύμφωνα με όλες αυτές οι γραφικότητες των υπαλλήλων των μανατζαραίων που εδρεύουν περί το Πάρκο Γουδή και ελέγχουν απολύτως τις κλήσεις στην εθνική ομάδα.

Η υπόθεση της πρόσκλησης του Σωκράτη και του Μανωλά «μπάζει» σε πολύ μεγάλο βαθμό, σχεδόν αποτελεί μια βαρύτατη πρόκληση εκ μέρους των εντεταλμένων της ΕΠΟ προς τους δύο ποδοσφαιριστές. Είναι, όσο και αν φαίνεται περίεργο, το αποτέλεσμα ενός περίεργου μίγματος: ακραίος φόβος για τους αγώνες που έρχονται με ορατή την ξεφτίλα και μια διάθεση να επισημανθούν από τώρα οι «ένοχοι», στις πλάτες των οποίων θα μεταφερθεί η ευθύνη μιας ακόμη αποτυχίας, που μπορεί να οδηγήσει σε μια ταχύτατη αποδόμηση όλου του οργανισμού των εθνικών ομάδων.

Ο Σωκράτης με τον Μανωλά έχουν ιστορικά αποδείξει την ευαισθησία τους για τις εθνικές ομάδες, έχουν καταγράψει τη διαθεσιμότητα τους και έχουν επικοινωνήσει την ειδική σχέση που τους συνδέει με το εθνόσημο. Μετά από τόσα χρόνια δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτε σε κανένα Φαν Σιπ, αντίθετα αυτός χρειάζεται να αναμετρηθεί με την κανονικότητα και να σηκώσει κεφάλι σε όσους τον πληρώνουν για να καλεί στην ομάδα τελειωμένες περιπτώσεις που αναζητούν εναγωνίως το επόμενο συμβόλαιο ή επιμένει να πιστοποιεί την ανύπαρκτη αξία ποδοσφαιριστών με τους οποίους γελάνε και οι φίλαθλοι των ομάδων τους, τα ονόματα είναι πασίγνωστα.

Πως προέκυψαν, λοιπόν, Παπασταθόπουλος και Μανωλάς στο μυαλό του προπονητή; Ας όψεται ο αγώνας με την Ισπανία, μια υποχρέωση από την οποία η εθνική δεν μπορεί να ξεφύγει και από την οποία απειλείται με σκορ – μαμούθ, ειδικά αν οι Ίβηρες θέλουν «με το καλημέρα» να στείλουν μήνυμα.

Κάποιος ή κάποιοι στην ΕΠΟ έχουν καταλάβει με τι ακριβώς απειλείται η εθνική ομάδα στον συγκεκριμένο αγώνα και φρόντισαν πολύ νωρίς να ασκηθούν στη θυματοποίηση των δύο διεθνών, ώστε ευκολότερα και αποδοτικότερα να ξεφύγουν οι ίδιοι από την σκληρή ειμαρμένη που τους περιμένει στη γωνία. Με δυο λόγια τρέμει το φυλοκάρδι τους με όσα είναι πιθανό να συμβούν.

Κανένας στην ΕΠΟ δεν θέλει πραγματικά να ξαναδεί στην εθνική ομάδα τον Σωκράτη και τον Κώστα. Κανένας δεν επιθυμεί να μετέχουν της εθνικής δύο τόσο ισχυρές και με άποψη προσωπικότητες, ούτε επιθυμεί να «αναγκαστεί», μετά τους δύο αυτούς, να «πέσει στα πόδια» και του Σιόβα, που αποκλείστηκε επειδή ανέφερε το αυτονόητο για τους δύο συμπαίκτες του και «πολύ στεναχώρησε» τους γραφικούς «ηγέτες» της εθνικής ομάδας, δηλαδή έναν Παπαχρήστο απ’ τ’ Αγρίνιο, που του έριχνε σφαλιάρες ο Γιαννάκης στις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας κι εκείνος τις εισέπραττε αγόγγυστα.

Ο Σωκράτης με τον Μανωλά είναι αποδεκτοί μόνο ως μέτρο δικαιολόγησης μιας συντριβής, τίποτε περισσότερο. Είναι η επικοινωνιακή επένδυση ενός εσμού ανίκανων διαχειριστών απέναντι στο κακό που με δρασκελιές πλησιάζει και το οποίο μόνο με την επίκληση κάποιων «προδοτών» μπορεί να μετριαστεί στην κοινή γνώμη.

Ο Σωκράτης με τον Μανωλά ήρθαν στο προσκήνιο μόνο και μόνο για να διαμορφωθεί, με τη γνωστή εκ των προτέρων στάση τους, το κλίμα που απαιτείται για να καταστεί διαχειρίσιμη επικοινωνιακά η εικόνα της εθνικής ομάδας στην επιστροφή από την Ισπανία.

Αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν με ένα αισχρό και ανήθικο τρόπο από το συστηματάκι του Γραμμένου και των υπόλοιπων της υπαλληλικής συνομοταξίας του Πάρκου Γουδή. Συγκέντρωσαν πάνω τους χιλιάδες αρνητικά σχόλια εκπαιδευμένων troll της εξυγίανσης, φορτώθηκαν με ευθύνες που δεν τους ανήκουν και κατηγορήθηκαν περίπου ως χρήσιμοι προδότες.

Το ίδιο επιχειρείθηκε να γίνει και τώρα. Η μανέστρα που ετοιμάζονταν χάλασε όταν οι δύο τους αποφάσισαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να μετατραπούν σε αμνούς που αίρουν τις αμαρτίες της ΕΠΟ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ