ΠΑΟΚ-ΑΕΚ : «Γυμνοί» δικέφαλοι…

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ : «Γυμνοί» δικέφαλοι…

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ «ξεγυμνώθηκαν» στην φετινή κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και μπαίνουν στα πλέι οφ για μια θέση στην Ευρώπη! Το -12 του παρατημένου ΠΑΟΚ και το -3 της ΑΕΚ δίχως πλάνο.

Έχασε και στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό, νέα ήττα για την ΑΕΚ και στον Βόλο που την έκανε… πελάτισσα και αυτός. Οι δύο δικέφαλοι, οι δύο ομάδες που ελέγχουν το ποδόσφαιρο σε αυτή την περίοδο της «εξυγίανσης». Μοιράστηκαν από ένα πρωτάθλημα, το 2018 η ΑΕΚ, το 2019 ο ΠΑΟΚ. Με τους «δικούς» τους όρους, τους «δικούς» τους ανθρώπους. Με όλα τα… κόζια για πάρτη τους. Συνέβησαν πολλά για να πάρουν πρωτάθλημα μετά από δεκαετίες και οι δύο.

Ένα μικρό διάλειμμα για τον Ολυμπιακό αποδείχθηκε περίτρανα. Πως όμως αυτές οι δύο ομάδες που υποτίθεται θα πρωταγωνιστούσαν πέρσι και φέτος έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο; Πέρσι τερμάτισαν με τεράστια διαφορά πίσω από τον Ολυμπιακό, φέτος τον έχουν… χάσει ήδη, στο -19 και -20 ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Πέρσι ειδικά ο ΠΑΟΚ άντεξε τουλάχιστον στην κανονική περίοδο. Η ΑΕΚ έδειχνε πως θα μπει στα πλέι οφ με άλλη δυναμική. Τώρα παλεύουν για μια θέση στην Ευρώπη καθώς ο Άρης δείχνει… μίλια καλύτερος και ο ΠΑΟ έρχεται και απειλεί πλέον στα ίσα. Μόνο απίθανο δεν είναι το σενάριο να μείνει ένας από τους δύο δικέφαλους εκτός Ευρώπης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στην ΑΕΚ αγνοείται η λέξη πλάνο. Ότι να ναι έγινε το καλοκαίρι, μια ομάδα που έμεινε χωρίς άμυνα και τερματοφύλακα και έναν προπονητή που δεν πίστευε κανείς. Το κυριότερο με τον Μελισσανίδη να μην έχει το παραμικρό πλάνο και να ενδιαφέρεται μόνο για το γήπεδο. Η παρουσία του Χιμένεθ για τέταρτη φορά τα λέει όλα. Του Χιμένεθ που με το ζόρι θα βγάλει την σεζόν όπως φαίνεται.

Στον ΠΑΟΚ το πλάνο πέτυχε! Για αυτό και ο Ρέμπε έφυγε παίρνοντας μπόνους. Απλά οι υπάλληλοι του Ιβάν δεν επικοινώνησαν όπως έπρεπε το γεγονός ότι τα όνειρα για πρωταθλήματα έχουν πάει περίπατο. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην προ- Σαββίδη εποχή καθώς δεν υπάρχουν λεφτά λόγω FFP. Ο στόχος ήταν να αδειάσει το ρόστερ, αυτό θα γίνει και το καλοκαίρι με τον Τζόλη να είναι στην βιτρίνα. Δεν περίμεναν τέτοια κατηφόρα προφανώς. Ο ΠΑΟΚ είναι παρατημένη ομάδα και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Γκαρσία συνεχίζει να είναι προπονητής του ΠΑΟΚ ενώ δεν είναι… καν προπονητής!

Και πέρσι και φέτος ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στηρίχθηκαν… εξυγιαντικά. Πήραν βαθμούς με το έτσι θέλω παρόλαυτα είναι εντυπωσιακό, ειδικά για τον ΠΑΟΚ πόσο έχει υποχωρήσει από πέρσι. Στην περσινή κανονική περίοδο μάζεψε 59 βαθμούς ενώ φέτος έχει 47! -12 για τον ΠΑΟΚ που είναι 4ος και όχι 2ος όπως πέρσι. Η ΑΕΚ τρίτη ήταν τρίτη είναι με την διαφορά πως κάνει ακόμη χειρότερη πορεία από ότι έκανε πέρσι έχοντας 48 βαθμούς ενώ πέρσι είχε 51. Και όλα αυτά σε ένα πρωτάθλημα που δεν μπόρεσαν καν να σκεφτούν ότι μπορούν να απειλήσουν τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που έπαιζε Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίζει να παίζει στην Ευρώπη ακόμη και τώρα.

Εν κατακλείδι, οι δικέφαλοι είναι «γυμνοί» στην πιο ευνοική περίοδο για αυτούς, με τα… κόζια δικά τους! Και τα χειρότερα για αυτούς δεν έχουν έρθει ακόμη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ