Ποιος ο λόγος του φιλικού με την Ονδούρα;

Ποιος ο λόγος του φιλικού με την Ονδούρα;

Αφού ο Τζον Φαν Σιπ δεν θα δοκίμαζε την ομάδα που θα έπαιζε με τη Γεωργία, τότε γιατί έδωσε φιλικό τρεις μέρες πριν από ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι;

Παιχνίδι Πέμπτη βράδυ απέναντι στον… γίγαντα του ομίλου. Παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Παιχνίδι άμυνας, αυταπάρνησης. Πήρε η Ελλάδα άριστα σε αυτό; Όχι. Πήρε το αποτέλεσμα βασιζόμενη στην τύχη. Μια φορά πάτησε στην περιοχή. Έκανε το λάθος ο Μαρτίνεθ με το πέναλτι, ισοφάρισε ο Μπακασέτας, πήρε η Ελλάδα τον βαθμό. Σπουδαίος βαθμός.

Κι αντί να επενδύσει σε αυτόν; Τον πέταξε στα σκουπίδια. Λειτουργώντας, ξανά, αντί-ποδοσφαιρικά. Λειτουργώντας σαν να θέλει να βάλει τα χέρια της και να βγάλει τα μάτια της.

Ο Τζον Φαν Σιπ ήθελε φιλικό ανάμεσα στα παιχνίδια με Ισπανία και Γεωργία. Επέλεξε να παίξει φιλικό με την Ονδούρα. Καλά ως εδώ. Μια ομάδα – υποτίθεται – χαμηλότερου βεληνεκούς. Άρα μια πρόβα τζενεράλε εν όψει της Γεωργίας, με το ματς να παίρνει χαρακτήρα… τελικού. Θυμίζουμε πως η Ελλάδα με νίκη θα ήταν στους 4 έπειτα από δύο αγώνες. Στους 7 είναι η Ισπανία μετά από τρεις. Και στους έξι η Σουηδία, που έχει δύο στα δύο. Τώρα η βαθμολογία λέει 7-6-2. Δυσκόλεψε ήδη.

Η Ελλάδα, λοιπόν, παίζει φιλικό με την Ονδούρα απόγευμα Κυριακής στην Τούμπα. Και τι κάνει ο προπονητής της; Αλλάζει τους δέκα από τους έντεκα παίκτες που έπαιξαν στην Ισπανία. Και χρησιμοποιεί το φιλικό για… δοκιμές! Προσέξτε: εν όψει ενός πολύ κρίσιμου αγώνα, ο Φαν Σιπ έπαιξε ένα φιλικό που θύμιζε καλοκαιρινή προετοιμασία συλλόγου, που δοκιμάζει σχήματα και πρόσωπα!

Αντί να βάλει τουλάχιστον τους περισσότερους παίκτες που θα έπαιζαν βασικοί τρεις μέρες μετά, ώστε να τους δώσει ρυθμό και να τους «δέσει», επιλέγει το εντελώς αντίθετο. Άλλος τερματοφύλακας. Τέσσερις διαφορετικοί αμυντικοί από τους τέσσερις που έβαλε στο επίσημο βασικούς. Μαυρίας – Μαυροπάνος, Σβάρνας – Κυριακόπουλος στο φιλικό, Μπακάκης – Παπαδόπουλος, Τζαβέλας – Γιαννούλης στο επίσημο.

Σιώπης, Μάνταλος αμυντικά χαφ στο φιλικό, Ζέκα, Μπουχαλάκης τρεις μέρες μετά στο επίσημο. Ο Γιακουμάκης βασικός σέντερ φορ στο φιλικό, ο Παυλίδης στο επίσημο. Ο Παυλίδης δεκάρι στο φιλικό, ο Μπακασέτας στο επίσημο.

Ο Παυλίδης σκόραρε δύο γκολ στο φιλικό παίζοντας σαν ο παίκτης που έρχεται πίσω από το φορ και ξαφνικά τον… στρίμωξε ανάμεσα στα σέντερ μπακ ο Φαν Σιπ στο επίσημο.

Όλα αυτά που έκανε ο Ολλανδός από την Πέμπτη που τελείωσε το ματς στη Γρανάδα, έως χθες το βράδυ στην Τούμπα είναι ποδοσφαιρικά επικίνδυνα. Δεν τα κάνει ούτε άνθρωπος χωρίς δίπλωμα προπονητικής.

Και φυσικά όταν το ποδόσφαιρο δεν το σέβεσαι, δεν θα σε σεβαστεί και αυτό. Κι εθελοτυφλούν κάποιοι λέγοντας για ομάδα που… άρεσε. Δεν άρεσε η Εθνική με την Ονδούρα. Δεν χρησιμοποίησε το φιλικό προς όφελός της. Δεν το εκμεταλλεύτηκε στο ελάχιστο… Και την τιμώρησε το ίδιο το ποδόσφαιρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ