Ο Μπαλμπουενά αρέσει στην ΑΕΚ. Τα (καθαρά) 2.500.000 € τον χρόνο δεν αρέσουν…

Ο Μπαλμπουενά αρέσει στην ΑΕΚ. Τα (καθαρά) 2.500.000 € τον χρόνο δεν αρέσουν…

Ο Παραγουανός στόπερ της Γουέστ Χαμ αρέσει πολύ στους ανθρώπους της ΑΕΚ αλλά οι αποδοχές του στη Γουέστ Χαμ καθιστούν την περίπτωσή του «όνειρο απατηλό».

Αν κάτι κάνει μπαμ στο ρόστερ της ΑΕΚ φέτος, αυτό αναμφίβολα είναι το αμυντικό της πρόβλημα και κυρίως η έλλειψη ενός στόπερ ηγέτη που να κάνει τη διαφορά αλλά θα αποτελεί και παράδειγμα για τους υπόλοιπους που θα τον πλαισιώνουν. Αυτό δηλαδή που ήταν ο Τσιγκρίνσκι όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα, αυτό που ήταν και ο Βράνιες εντός αγωνιστικού χώρου.

Αυτό ακριβώς έχει ξεκινήσει ήδη να ψάχνει η Ένωση αν και ακόμη απέχουμε πολύ από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, ώστε να μην φτάσει πάλι μέχρι τις 31 Αυγούστου και περιμένει… τον Βράνιες. Μια από τις περιπτώσεις λοιπόν που έχουν ξεχωρίσει στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και συγκεντρώνει τα στοιχεία που θέλει η ΑΕΚ για την άμυνά της, είναι αυτή του Φαμπιάν Μπαλμπουενά.

Ο διεθνής Παραγουανός αμυντικός της Γουέστ Χαμ μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι από την ομάδα του Λονδίνου και είναι δεδομένο πως η επόμενη σεζόν θα τον βρει σε άλλο σύλλογο, μετά από μια τριετία στα «σφυριά». Το ότι μένει ελεύθερος βέβαια δεν σημαίνει ότι θα είναι και εύκολο να τον αποκτήσει ο όποιος ενδιαφερόμενος, πόσω μάλλον η ΑΕΚ. Και θα εξηγήσουμε το γιατί.

Ο Μπαλμπουενά βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία αφού τον προσεχή Αύγουστο θα κλείσει τα 30 του χρόνια, έχει αρκετά καλό όνομα στην Αγγλία και είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό στην προσπάθεια απόκτησής του με ομάδες από το Νησί να έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον. Αυτό όμως δεν είναι ίσως το κυριότερο εμπόδιο.

Ποιο είναι το μεγάλο αγκάθι; Μα φυσικά το πολύ υψηλό κασέ του. Ο Μπαλμπουένα παίρνει 2,5 εκατ. ευρώ καθαρά τον χρόνο στην Γουέστ Χαμ ενώ για να υπογράψει στην επόμενη ομάδα του αξιώνει και μπόνους υπογραφής το οποίο μόνο αμελητέο δεν θα είναι. Όταν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ΑΕΚ, αυτό του Ολιβέιρα αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, καταλαβαίνει εύκολα κανείς, ότι είναι ουτοπική η όποια συζήτηση.

Γιατί και να ρίξει το κασέ του ο Παραγουανός, πόσο να το ρίξει; Και πόσο να ανέβει η ΑΕΚ για τον κεντρικό της αμυντικό, ακόμη κι αν ψάχνει για στόπερ ηγέτη και εμφανίζεται διατεθειμένη και για μια οικονομική υπέρβαση; Αυτά βέβαια είναι τα δεδομένα που ισχύουν αυτή την στιγμή. Κανείς δεν ξέρει τί μπορεί να αλλάξει μελλοντικά και όσο ο παίκτης δεν βρίσκει αυτό που θέλει.

Από την άλλη υπάρχει και η ΑΕΚ που «καίγεται» για τη συγκεκριμένη θέση και φαίνεται πως θέλει να κλείσει την… τρύπα το συντομότερο δυνατό. Για να πάρουν σειρά και οι επόμενες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ