Βράνιες – Σιαμπάνης : Δύο ιστορίες δωροδοκίας σε 3 χρόνια

Βράνιες – Σιαμπάνης : Δύο ιστορίες δωροδοκίας σε 3 χρόνια

Καταγγέλθηκαν επισήμως και δημοσίως. Έδειξαν τους «ενόχους». Αλλά…

Στην ουσία μιλάμε για δύο «απόπειρες δωροδοκίας» που καταγγέλθηκαν επισήμως και δημοσίως.

Η πρώτη, αυτή με πρωταγωνιστή τον Μάριο Σιαμπάνη του Άρη και το πασίγνωστο πρώην διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πριν το ματς των δύο ομάδων στο Χαριλάου, έκανε ποδοσφαιρικό και επικοινωνιακό πάταγο. Κανένας δεν τόλμησε να αρνηθεί την επαφή και την πρόταση στον νεαρό γκολκήπερ, ούτε το τηλεφώνημα ενημέρωσης του Καρυπίδη στον Γκαγκάτση, ούτε διανοήθηκε να εγκαλέσει τον Άρη για την ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ ψέλλισε κάτι αστείες δικαιολογίες, βρήκε επικοινωνιακό αποκούμπι στον … Καραπαππά (!!!), ανακάλυψε κάτι διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας για το αν έγκαιρα ο Σιαμπάνης ενημέρωσε για την απόπειρα και τον έστειλε καταγγελόμενο στην Επιτροπή Δεοντολογίας να δικαστεί.

Η αστυνομία (;) έκανε (;) έρευνες, πήρε κατάθεση από τον Σιαμπάνη, την έκανε φέϊγ βολάν σε πραγματικό χρόνο ( την ώρα που ο ποδοσφαιριστής κατέθετε), στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν έγινε έτσι κι ο μεγαλοδημοσιοκάφρος που αποκάλυψε τη, δήθεν, κατάθεση έλεγε ψέματα (λες κι ήταν η πρώτη φορά που το ξαναπαθαίνει).

Που βρίσκεται η υπόθεση κανένας (μη άμεσα ενδιαφερόμενος) δεν γνωρίζει. Εμφανίζεται χαμένη μέσα στη διαστημική γραφειοκρατία της ελληνικής αστυνομίας και της ελληνικής δικαιοσύνης, ενώ αγνοείται και η ποδοσφαιρική διάσταση της, αν δηλαδή κάποιο αρμόδιο ποδοσφαιρικό όργανο έχει επιληφθεί να διερευνήσει τι έγινε και να εξετάσει αν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και τυχόν επιβολή ποινών ( σε περίπτωση ενοχής, έστω και με πιθανολόγηση).

Η δεύτερη, ήρθε στη δημοσιότητα προχθές από τον Βράνιες, μέσω απάντησης σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης σε περιοδικό της χώρας του και αφορά σε τηλεφωνική επαφή που επεδίωξε με τον ποδοσφαιριστή ένας Σέρβος μάνατζερ διερευνώντας αν προτίθεται να «κάνει κόλπο» υπέρ των συμφερόντων του ΠΑΟΚ στον διαβόητο αγώνα με την ΑΕΚ (Μάρτιος 2018), που χρωματίστηκε στον αιώνα τον άπαντα από την εισβολή του κ. Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο με το περίστροφο στο ζωνάρι.

Ο Βράνιες και την ουσία ανέφερε και λεπτομέρειες είπε και ότι ενημέρωσε την ΑΕΚ αποκάλυψε, άσχετο αν η «Ένωση» ( ορθώς ποιούσα) έκανε την πάπια και διέρρευσε «ότι δεν γνωρίζει τίποτε και ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε. Ο φόβος του άρθρου 30 του Κώδικα Δεοντολογίας φυλάει τα έρμα…

Δεν ξέρω αν ο ΠΑΟΚ και όσοι τον διοικούν διακρίνονται από μια ειδική μανία να καταγγέλλονται ή να αναφέρονται ότι αποπειρώνται, μέσω τρίτων, δωροδοκία απέναντι σε κάθε κιτρινόμαυρη απόχρωση, αλλά δύο δημόσιες καταγγελίες για απόπειρες δωροδοκίας σε τρία χρόνια (2018 -2021) είναι too much για κάθε ομάδα, πόσο μάλλον για ένα σύλλογο που υπερηφανεύεται για τις ηθικές του αξίες, την παραδοσιακή του ακεραιότητα και τις προσφυγικές του καταβολές.

Δεν θέλω να πιστέψω πως και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ ισχύει εκείνη η περιβόητη φράση για όποιους διατυμπανίζουν σε κάθε ευκαιρία την προσωπική τους ακεραιότητα και την ηθική τους υπόσταση και πόση σχέση έχουν με την αλήθεια.

Αντικειμενικά, όμως, τίθενται διάφορα ζητήματα που κανένας δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να αγνοήσει ή να ξεπεράσει ελαφρά τη καρδία, επειδή μαζεύονται σιγά – σιγά πολλά και σε μια στιγμή στο μέλλον δεν θα προλαβαίνει ποιο να πρωτοκουκουλώσει.

Λογικά, ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, πρώτος από όλους, θα έπρεπε να απαιτεί να διερευνηθούν δικαστικά αμέσως οι ιστορίες αυτές, ώστε να έχει την ευκαιρία ενώπιον της δικαιοσύνης να υποστηρίξει την αθωότητα που επικαλείται, να αποκαλύψει τους διάφορους σκευωρούς που βυσσοδομούν εναντίον του και να αποδείξει την ηθική του ακεραιότητα. Έτσι συμβαίνει όταν κάποιος είναι, εκτός από το να το υποστηρίζει με διάφορες έτοιμες ανακοινώσεις, αθώος του αίματος, ζητάει μόνος του να δικαστεί για να φανερώσει, ενώπιον δικαστών και λαού, την ηθική του υπεροχή και να κατακεραυνώσει τους σκευωρούς, τι όχι;

Δεν βλέπω καμία σχετική διάθεση ή κίνηση από τον ΠΑΟΚ, ίσως να μην έχω αντιληφθεί κάτι ανάλογο ή να μην έχει επαρκώς δημοσιοποιηθεί και παραμένει μυστικό σε γνώση μιας μικρής διοικητικής παρέας.

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τα που βρίσκονται οι εξελίξεις στην υπόθεση Σιαμπάνη, αν κρίθηκε σοβαρή και θα εξελιχθεί αναλόγως ή αποφασίστηκε πως δεν έχει νόημα και θα μπει στο αρχείο. Οι κρατικές αρχές της περιοχής Θεσσαλονίκης εμφανίζουν μια βραδύτητα ενεργειών και αποφάσεων, ίσως να οφείλεται στην ειδική ψυχολογία των Μακεδόνων απέναντι στην απαραίτητη ταχύτητα, ένα «χαλαράααααα» πλανιέται πάνω από την υπόθεση.

Δεν είδα, επίσης, να ανοίγει μύτη στα όσα είπε ο Βράνιες (και συνεχίζει να τα υποστηρίζει, δεν άλλαξε κάτι) για το μακρινό 2018, πέρα από την αντίδραση της ΑΕΚ για το αν είχε ενημερωθεί ή όχι, την ουσία απέφυγε να την εξετάσει ή να την επιβεβαιώσει, δεν την «ενδιαφέρει» άλλωστε …

Λογικά, ενδιαφέρον για τις ιστορίες με διάφορους που καταγγέλλονται από τους παθόντες, ότι ενεργούν εξ ονόματος του ΠΑΟΚ και επιχειρούν ( οι άτιμοι, λες να είναι βαλτοί;) να σπιλώσουν το όνομα του Δικεφάλου πριν από δύο πολύ κομβικά ματς, θα έπρεπε να έχουν δείξει οι ποδοσφαιρικές αρχές, αυτές που υποτίθεται ότι εδρεύουν στο Πάρκο Γουδή.

Κι από εκεί, όμως, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο σιωπή στον κάμπο βασιλεύει είναι η κατάσταση.

Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι κρίνουν ( ή έκριναν), πως δυο επίσημα καταγγελμένες απόπειρες δωροδοκίας, με δράστες κάτι περίεργους που, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, ενεργούν υπέρ των συμφερόντων του ΠΑΟΚ δεν συγκινούν κανένα στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ούτε καν τον ΠΑΟΚ που διασύρεται από τις επίσημες και δημόσιες καταγγελίες!!!

Προτιμούν, όπως φαίνεται, στον «Δικέφαλο» να γίνονται λαϊκό ανάγνωσμα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, εκπομπές στα ραδιόφωνα και θέματα στις τηλεοράσεις ως δήθεν ( το τεκμήριο της αθωότητας) υποκινητές σε απόπειρες δωροδοκίας παρά να ζητήσουν οι ίδιοι να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να λυθεί κάθε απορία και κάθε εκκρεμότητα.

Όσο για τα δικαστικά ποδοσφαιρικά όργανα ύπνος βαθύς ονειρεμένος εκεί κάτω από τους ευκάλυπτους κι ανησυχία καμία … Λες και τους βάρεσε η άνοιξη ένα πράμα και καθεύδουν σύσσωμοι!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ