Τα δημοσιογραφικά σκουπίδια  και η… χωματερή της ενημέρωσης

Τα δημοσιογραφικά σκουπίδια και η… χωματερή της ενημέρωσης

Δεν είναι τόσο το θέμα Ουάρντα. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός των ΜΜΕ ειδικού σκοπού, που για πολλοστή φορά θέλοντας να κάνουν «κακό» στον Ολυμπιακό, δεν σέβονται τίποτα.

Πολύ παράξενη η ιστορία του Αμρ Ουάρντα. Αυτή η σοκαριστική επίθεση που δέχτηκε ο Αιγύπτιος άσος αργά χθες βράδυ στην Καισαριανή, από δύο κουκουλοφόρους οι οποίοι κρατώντας ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι του επιτέθηκαν. Ακόμη πιο παράξενη όμως είναι η διαχείριση της, από τα δημοσιογραφικά σκουπίδια που έχουν μετατρέψει τον χώρο των ΜΜΕ σε απέραντη χωματερή!

Δεν μπόρεσαν (ευτυχώς) οι δράστες να ακινητοποιήσουν τον Αιγύπτιο και να κάνουν ακόμη πιο σοβαρή την απειλή τους,  πρόλαβαν όμως όπως φαίνεται να του δώσουν… κατάθεση και να του υποδείξουν το κίνητρο τους. «Μου τηλεφώνησε ο Αμρ τη νύχτα και μου είπε ότι του επιτέθηκαν δύο άγνωστοι, ένας με όπλο και ένας με μαχαίρι και ένας από αυτούς του είπε ότι ήταν οπαδός του Ολυμπιακού» υποστήριξε ο πατέρας του ποδοσφαιριστή, Μετχάτ.

Ας το κάνουμε λοιπόν εικόνα: Πηγαίνει κάποιος αμέριμνος να πάρει το αυτοκίνητο του σε ένα στενό, του την πέφτουν δύο κουκουλοφόροι με πιστόλι και μαχαίρι και εκείνος όχι μόνο δεν χάνει τη Γη κάτω από τα πόδια του, όχι μόνο βρίσκει τρόπο να τους ξεφύγει, αλλά προλαβαίνει να μάθει και από πού κρατάει η… σκούφια τους για να έχει το δικαίωμα να γνωρίζει το κίνητρο της επίθεσης! Καταπληκτικό.

Και καλά ο μπαμπάς Ουάρντα. Μίλησε ο άνθρωπος με το παιδί του και προφανώς είναι σε θέση να γνωρίζει την εκδοχή του, άρα μπορούσε και να την παρουσιάσει στα ερτζιανά. Είχε κάποιο λόγο να πει ψέματα σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης λίγες μέρες πριν το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, για τον γιο του που ως γνωστόν ανήκει στον Δικέφαλο του Βορρά; Προφανώς και όχι.

Η ιστοσελίδα όμως που τρεις το πρωί, πριν καν το θύμα ολοκληρώσει την κατάθεση του στην αστυνομία, πως είχε ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το περιστατικό είναι «οπαδικό» και το συνέδεε μάλιστα με δύο ξυλοδαρμούς οι οποίοι με τη σειρά τους χωρίς κανένα στοιχείο έχουν βαφτιστεί προϊόν ποδοσφαιρικών διαφορών; Τους το είπε ο Ουάρντα που πριν τηλεφωνήσει στον πατέρα του, αλλά και πριν καταθέσει στην Αστυνομία, είπε να πάρει τη βάρδια στο site της αλήθειας και να τους τα μεταφέρει όλα με λεπτομέρειες;

Τους τα είπε η Αστυνομία πριν την κατάθεση του ποδοσφαιριστή μιας και διέθετε το κληρονομικό χάρισμα; Ή μήπως τους τα είπε ο Ατρόμητος, του οποίου οι άνθρωποι από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να συναντήσουν τον Ουάρντα και να τον συνοδεύσουν στο αστυνομικό τμήμα; Ναι, θα μπορούσε να είναι κάποιος από τον Ατρόμητο. Έλα όμως που ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ σε δική του ραδιοφωνική συνέντευξη την ιστορία την είπε κάπως διαφορετικά.

«Δεν έχει ακούσει κάτι, ήταν τρομοκρατημένος, αυτό είναι και το λογικό καθώς όταν βλέπεις δύο κουκουλοφόρους να έρχονται κατά πάνω του με μαχαίρι και με όπλο είναι μεγάλο το σοκ. Δεν κατάλαβε κάτι. Αντιλήφθηκε ότι του έκαναν επίθεση και προσπάθησε να φύγει» υποστήριξε για την υπόθεση ο Χρήστος Γαλαριώτης. Λέει δηλαδή ο εκπρόσωπος του Ατρομήτου πως ο Ουάρντα δεν άκουσε κανέναν από τους δράστες να του λέει πως είναι Ολυμπιακός.

Φυσικά δεν είναι το θέμα μας τι ήταν οι δράστες, ούτε είναι ιδιαιτέρως φυσιολογικό η πιθανή οπαδική τους ταυτότητα να τους έφερε στο σημείο να επιτεθούν με πιστόλι σε έναν ποδοσφαιριστή. Πόσο δε μάλλον να είναι αυτό και το μοναδικό τους κίνητρο για μια τέτοια πράξη βιαιότητας. Το θέμα είναι πως η προέκταση αυτής της ιστορίας μοιάζει να «στήθηκε» από συγκεκριμένα ΜΜΕ ειδικού σκοπού. Από Μέσα που υπάρχουν απλά και μόνο για να κάνουν κακό στον Ολυμπιακό.

Πριν από λίγο καιρό μια σειρά από ποδοσφαιριστές των Ερυθρόλευκων έπεσαν θύματα διαρρήξεων. Και εκείνοι δεν «γλίτωσαν» τρέχοντας, αλλά είχαν απώλειες. Έχει καμία σημασία αν οι διαρρήκτες υποστηρίζουν κάποια αντίπαλη ποδοσφαιρική ομάδα ή μήπως αν υποθέσουμε ότι όντως είναι υποστηρικτές κάποιας, έχει εκείνη την παραμικρή ευθύνη για τα συμβάντα.

ΥΓ. Η λέξη ντροπή δεν φτάνει για να περιγράψει την κατάντια σας. Αλήθεια όμως, εσείς τι ομάδα είστε φέτος;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ