Ο Βελόπουλος, ο Ιβάν, η κηραλοιφή και το «μπούλινγκ» στον Σκοπιανό διαιτητή

Ο Βελόπουλος, ο Ιβάν, η κηραλοιφή και το «μπούλινγκ» στον Σκοπιανό διαιτητή

Έχει χαθεί η μπάλα… οριστικά αναγνώστη μου

Το είδαμε και αυτό. Αρχηγός κόμματος να εκδίδει ανακοίνωση με αφορμή τον διαιτητή του Κυριακάτικου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στη Τούμπα. Διότι είναι γνωστό αναγνώστη μου πως οι έλληνες πολιτικοί τα έχουν λύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα μας. Αναγκαστικά λοιπόν ασχολούνται και με τα υπόλοιπα.

Ή μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς; Μισό λεπτό και θα σου τα εξηγήσω όλα.

Η ΕΠΟ όρισε τον Αλεξάντραρ Στάβρεφ από την Βόρεια Μακεδονία για να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Έναν 44άχρονο με σχετικά καλή εμπειρία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και με γεμάτη φετινή σεζόν μιας και έχει σφυρίξει εννέα διεθνείς αναμετρήσεις.

Αν είναι ο… νέος Κολίνα; Θα σας γελάσουμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ντέρμπι στην Ελλάδα χωρίς ξένο διαιτητή δεν γίνεται. Δεν γίνονται γενικά πια σοβαρά ματς με Έλληνες διαιτητές. Όσοι παρακολούθησαν ας πούμε την περασμένη Κυριακή το Αστέρας-ΠΑΟΚ στην Τρίπολη μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Ακόμη και το VAR, με τον γίγαντα Μανούχο έκανε πως δεν είδε τη χερούκλα του Κρέσπο και μια πεναλτάρα που δεν δόθηκε ποτέ.

Μια φάση που αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Μην το κουράζουμε τσάμπα. Η ιστορία είναι πλέον γνωστή και χιλιοειπωμένη .

Εμφανίζεται λοιπόν σήμερα μετά τον ορισμό των διαιτητών ο Βελόπουλος και εκδίδει μια ανακοίνωση του κόμματος του, της Ελληνικής Λύσης. Και τι λέει ο γίγας αυτός της πολιτικής; «Στην κορυφαία ποδοσφαιρική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, στην πρωτεύουσα και καρδιά της Μακεδονίας, προκαλεί οργή και ερωτηματικά ο ορισμός του Σκοπιανού διαιτητή Αλεξάνταρ Στάβρεφ, με βοηθούς συμπατριώτες του. Μιλάμε για την απόλυτη πρόκληση από την κυβέρνηση της ΝΔ, που δείχνει ότι αποτελεί συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. ΝΤΡΟΠΗ!».

Εθνικό θέμα δηλαδή ο διαιτητής του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Και ντροπή της ΝΔ που είναι ίδια ο… ΣΥΡΙΖΑ και που ως γνωστόν εκείνη επέλεξε τον Κλάτενμπεργκ για τους ορισμούς των διαιτητών.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.

Μια ακόμη γραφική ιστορία λοιπόν; Ίσως. Ο Βελόπουλος πάντως δεν είναι ένας τυχαίος πολιτικός άνδρας. Είναι εκείνος που μιλώντας τη γλώσσα του… Πούτιν κατάφερε να μιλήσει πολύ γρήγορα στην καρδιά του Ιβάν. Αν πατήσετε στο google Ιβάν και Βελόπουλος θα βρεθείτε μπροστά από 37.000 αποτελέσματα που αν μη τι άλλο καταγράφουν τη στενή σχέση τους. Μπορείτε μάλιστα να σταθείτε σε μια δήλωση του στις 24 Γενάρη του ΄20 όταν ένιωσε την ανάγκη να αναφερθεί σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέροντας τον Ιβάν Σαββίδη «Δεν υπάρχει λογική ερμηνεία. Είναι περίεργο και απεχθές όλο αυτό. Είναι ρατσιστική η τοποθέτηση αυτή και έπρεπε ήδη ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα να ασκήσει δίωξη λόγω ρατσισμού» είπε τότε.

Προφανώς δεν νιώθει το ίδιο ρατσιστής μιλώντας έτσι για έναν διαιτητή από τα Σκόπια, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Είναι αυτό το… προστατευτικό προφίλ που του βγάζει ο Ιβάν. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ που από το μακρινό Ροστόφ δίνει μάχη για να επιστρέψουν στις επάλξεις οι Έλληνες διαιτητές, για λόγους ευνόητους. Μπας και η ομάδα καταφέρει έστω να κερδίσει ένα εισιτήριο για την Ευρώπη.

Στα μάτια εκείνων που ξέρουν δύο πράγματα παραπάνω για το ελληνικό ποδόσφαιρο η ανακοίνωση του Βελόπουλου για τον Σκοπιανό διαιτητή προφανώς και δεν αφορά… τη Μακεδονία που είναι ελληνική. Κάτι σαν… κηραλοιφή είναι. Ένα πρώτο «μασάζ» στον 44άχρονο Στάβρεφ. Να ξέρει που έρχεται. Να έχει κατά νου ότι θα τον παρακολουθούν μέχρι και στο… ελληνικό κοινοβούλιο. «Μπούλινγκ» που λένε και στο χωρίο μου.

Αν θα μασήσει; Θα φανεί την Κυριακή. Το σίγουρο είναι πως το πρώτο μήνυμα έφυγε με το ταχυδρομείο.

ΥΓ. Ο Ευαγγέλου στο ΑΕΚ-Αστέρας. Αυτό δεν χάνεται με τίποτα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ