ΑΕΛ: Εκτέλεση εν ψυχρώ με… πιστόλι ελληνικό (vids)

ΑΕΛ: Εκτέλεση εν ψυχρώ με… πιστόλι ελληνικό (vids)

Ο Κλάτενμπεργκ έστειλε τον Σιδηρόπουλο στο Αλκαζάρ για τον «τελικό-παραμονής» και τα.. υπόλοιπα είναι ιστορία

«Επειδή το Σάββατο 24.4.2021 η ομάδα μας δίνει τον πιο κρίσιμο αγώνα της απέναντι στην ΠΑΕ ΟΦΗ. Επειδή είναι αδιανόητο σε αδιάφορο αγώνα των Play– Off να διαιτητεύουν ξένοι διεθνείς διαιτητές και τους καθοριστικούς αγώνες των Play– Out να διαιτητεύουν, είτε κακοί Έλληνες διαιτητές, είτε Έλληνες διαιτητές που έχουν δώσει πολλά δικαιώματα στο παρελθόν και από την διαιτησία τους να κρίνετε η τύχη ιστορικών ομάδων. ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ όπως στις 3 τελευταίες αγωνιστικές όλους τους αγώνες των Play– Out να ορίσετε τόσο ως διαιτητές, όσο και ως χειριστές VAR ξένους διεθνείς αξιόπιστους διαιτητές».

Αυτές οι 92 λέξεις έκλεισαν την επιστολή που έστειλε ο Αλέξης Κούγιας, στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ μερικές ημέρες πριν τον σημερινό «τελικό-παραμονής» του Αλκαζάρ. Και ομολογουμένως αυτή τη στιγμή μοιάζουν πιο επίκαιρες από ποτέ. Στο απόγευμα που η ιστορική ΑΕΛ βρίσκεται με τη θηλιά του υποβιβασμού στο λαιμό.

Ο κύριος Κλάτενμπεργκ όχι μόνο δεν άκουσε το αίτημα του Αλέξη Κούγια, αλλά προφανώς ήδη θα πρέπει να πληροφορήθηκε πως ο διαιτητής που ο ίδιος έστειλε στο Αλκαζάρ χρεώνεται από τους γηπεδούχους το ίδιο το αποτέλεσμα. Τη νίκη του ΟΦΗ που έβαλε τους Βυσσινί σε τροχιά απευθείας υποβιβασμού. Η ΑΕΛ έμεινε στους 24 βαθμούς, ο ΟΦΗ έχει 28, ο Παναιτωλικός είναι στους 27 μετά από τη νίκη του, στους Ζωσιμάδες. Δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των πλει-οφ όλα μοιάζουν να έχουν πάρει τον δρόμο τους. Το σημερινό ήταν παραπάνω από καθοριστικό. Αυτό όμως δεν στάθηκε αιτία να βρεθεί στο γήπεδο ένας διαιτητής από το εξωτερικό. Επιλέχθηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Και έγινε ο μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής σε αυτό το καθοριστικό 90άλεπτο.

Ο διεθνής ρέφερι από τη Ρόδο που έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών: Όλα προς την ίδια κατεύθυνση. Με αποκορύφωμα τη φάση του 41΄όταν «αντάλλαξε» ένα καθαρό πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ με ανύπαρκτο ανάποδο επιθετικό φάουλ: ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ σπρώχνει και κρατά με τα δύο του χέρια στους ώμους του Ντουρμισαϊ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκωθεί για κεφαλιά και πέφτει και με το σώμα του πάνω του ρίχνοντας τον στο έδαφος. Απορίας άξιο τι είδε ο Σιδηρόπουλος. Απορίας άξιο ότι δεν είδε τη φάση και το VAR (Γκεστράνιους).

Ήταν το μοναδικό λάθος του Σιδηρόπουλου σε βάρος της Λάρισας το πέναλτι που δεν δόθηκε στο 41΄; Όχι.

Στο 59΄ ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ ( ευτυχώς ο VAR συνέστησε στον διαιτητή να δει την φάση στην οθόνη του γηπέδου γιατί ο αμυντικός έκανε κανονικό τάκλιν παίζοντας την μπάλα, όταν το είδε πήρε το πέναλτι πίσω και έδωσε ελεύθερο διαιτητή) σε ένα λάθος που θα μπορούσε να τελειώσει το ματς μια ώρα αρχύτερα.

Στο 82′-83′ το σκηνικό επαναλήφθηκε: σφύριξε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Γιαννούλη του ΟΦΗ, όμως έπρεπε να δώσει απευθείας κόκκινη κάρτα για σοβαρό επικίνδυνο παίξιμο (με τις τάπες του βρήκε τον παίκτη της ΑΕΛ στην γάμπα και στον Αχίλλειο τένοντα). Ευτυχώς ο VAR συνέστησε και εδώ στον διαιτητη να δει την φάση στην οθόνη του γηπέδου γιατί υπήρχε κόκκινη κάρτα, ο διαιτητής στην συνέχεια πήρε πίσω την κίτρινη κάρτα και απέβαλε τον Γιαννούλη με κόκκινη κάρτα.

Τρία πολύ μεγάλα λάθη. Από έναν Έλληνα διαιτητή που έχει καταθέσει με τη σειρά του χρόνια τώρα… διαπιστευτήρια, αλλά που ο Κλάτενμπεργκ δεν είχε πρόβλημα να τον εμπιστευθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ