ΕΠΟ: Τρεις έρευνες χωρίς απάντηση

ΕΠΟ: Τρεις έρευνες χωρίς απάντηση

Οι «φάκελοι» που φεύγοντας, άφησε στο τραπέζι του Θοδωρή Ζαγοράκη ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Η διοίκηση του αλήστου μνήμης Ευάγγελου (Βαγγέλη για τους φίλους) Γραμμένου στην ΕΠΟ άφησε κληρονομιά στον διάδοχο της, τον Θόδωρο Ζαγοράκη, τρεις υποθέσεις εξαιρετικής σημασίας για τις οποίες είχαν, υποτίθεται, ξεκινήσει ανάλογες έρευνες (με αποφάσεις, είτε της Εκτελεστικής Επιτροπής, είτε του ίδιου του Γραμμένου), χωρίς καμία απολύτως απάντηση.

Η διαρροή της έκθεσης της FIFA για την οικονομική διαχείριση της ΕΠΟ και τη λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών της, η διαρροή ( φόρα παρτίδα) στα ελεγχόμενα από τον ΠΑΟΚ (και τον Ιωάννη Καλπαζίδη) ΜΜΕ των συμβολαίων του Μάριου Σιαμπάνη με τον Ολυμπιακό και τον Άρη και η υπόθεση του ban της FIFA στον Άρη σε συνδυασμό με την έκδοση δελτίου στον Ντουρμισάϊ είναι τρεις κορυφαίες περιπτώσεις κακοδιοίκησης (στην καλύτερη περίπτωση) που η ΕΠΟ δεν θέλησε ποτέ να διερευνήσει σοβαρά και να αποδώσει ευθύνες σε όσους εσκεμμένα χρησιμοποίησαν την Ομοσπονδία για να κάνουν προσωπικά παιχνίδια ή εξυπηρετήσεις σε αφεντικά.

Η υπόθεση «διαρροή της έκθεσης της FIFA στην ΑΥΓΗ» ήταν η πιο εύκολη στην διερεύνηση της. Μια εμπιστευτική έκθεση με αποστολέα τη FIFA την παρέλαβαν στα προσωπικά τους mail τρεις άνθρωποι στην ΕΠΟ, ο Ευάγγελος Γραμμένος, ο Πιέτρ Φούσεκ κι ο Αλέξης Δέδες.

Η έκθεση διέρρευσε στην ΑΥΓΗ, παρουσιάστηκε με αισχρούς (πλην αληθινούς) χαρακτηρισμούς για την ΕΠΟ και για την κατασπατάληση οικονομικών πόρων της και προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Η Ομοσπονδία απείλησε με μηνύσεις, εξέδωσε (για ξεκάρφωμα) και μια ανακοίνωση πιο αστεία από τον συντάκτης της και διέταξε έρευνα για ένα ζήτημα που όλοι γνώριζαν από την αρχή ποιος ήταν ο υπεύθυνος (από την ώρα που ο Φούσεκ αγνοούσε τι είναι η ΑΥΓΗ κι ο Γραμμένος ορκίζονταν πως δεν έχει καμία σχέση).

Οι απαντήσεις αναζητούνται ακόμη και βεβαίως οδηγούν στον πρόεδρο-ανέκδοτο.

Η δημοσίευση των συμβολαίων του Μάριου Σιαμπάνη με τον Ολυμπιακό και τον Άρη χαρακτηρίστηκε ως μια απεγνωσμένη προσπάθεια του ΠΑΟΚ να «απαντήσει» στον καταιγισμό των δημοσιευμάτων για την γνωστή απόπειρα δωροδοκίας από ένα πασίγνωστο πρώην στέλεχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Τα συμβόλαια έφυγαν διαπιστωμένα από την αρμόδια διεύθυνση της ΕΠΟ, οι ηλίθιοι που τα διέρρευσαν και οι ηλιθιότεροι που τα δημοσίευσαν ούτε τις σφραγίδες δεν ήταν ικανοί να ελέγξουν, το θέμα ήταν μια κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων για τα προσωπικά δεδομένα, ο Σιαμπάνης άσκησε αγωγή και θα την κερδίσει με κατεβασμένα τα χέρια και η ΕΠΟ θα κληθεί να πληρώσει όσα το δικαστήριο διατάξει για την ικανοποίηση του ενάγοντος.

Που βρίσκεται η έρευνα που «διατάχθηκε» από τον Γραμμένο; Γραμμένη κι αυτή σε μερικά κατάστιχα της Επιτροπής ιδιότητας Ποδοσφαιριστών και του Τμήματος Δελτίων της ΕΠΟ από το οποίο διέρρευσε, καθώς καμία άλλη υπηρεσία στην Ομοσπονδία δεν διαθέτει δικαίωμα να αποθηκεύει και να τηρεί συμβόλαια επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, ειδικά στην εποχή της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Με τίνος εντολής συντελέστηκε η διαρροή είναι το ζητούμενο, που παραμένει ακόμη να αναζητείται, την ώρα που ο κ. Διακοφώτης, πρόεδρος της ΕΙΠ επί Γραμμένου επιβραβεύτηκε με την προεδρία της ίδιας επιτροπής και επί Φιλιππούση (ο Ζαγοράκης απλώς άκουσε το όνομα του στη λίστα των επιτροπών) πριν από είκοσι μέρες.

Η χειρότερη περίπτωση όλων είναι η υπόθεση της απαγόρευσης μετεγγραφών που η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA επέβαλε στον Άρη, η οργανωμένη και σχεδιασμένη άρνηση της ΕΠΟ να ενημερώσει την ΠΑΕ για την απόφαση αυτή, η έκδοση, με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, δελτίου στον Ντουρμισάϊ και η επιβολή χρηματικής ποινής 500.000 ευρώ από τη FIFA στην ΕΠΟ. Οι αθεόφοβοι πήγαν να ξεπεράσουν απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA μέσω του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ!!!!! Φυσικά, ο Άρης δεν φταίει σε τίποτε για το κόλπο που έγινε, καθώς έκανε ό,τι ακριβώς του είπαν από την ΕΠΟ όταν ανακαλύφθηκε τι μηχανή του έστησαν οι «περίεργοι» στο Πάρκο Γουδή.

Η ιστορία βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης του CAS, όπου προσέφυγε η ΕΠΟ, πιθανότητα ακύρωσης της ποινής δεν υπάρχει ούτε μια στο σύμπαν, οι 500.000 ευρώ θα πληρωθούν από το ταμείο της Ομοσπονδίας και η ξεφτίλα θα ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς, πρέπει.

Για την υπόθεση αυτή έγινε έρευνα. Τα αποτελέσματα της με τα στοιχεία που ερευνήθηκαν και την αλληλογραφία όλα είναι στην κατοχή του τέως Αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ (επί διοίκησης Γραμμένου) Νίκου Βακάλη, που πανηγυρίζει δημοσίως για τα στοιχεία που κατέχει και το αποτέλεσμα στο οποίο οδηγούν, αλλά δεν δέχεται να ενημερώσει κανένα για τα ευρήματα του.

Στην ουσία προσκαλεί και προκαλεί τον ίδιο τον Ζαγοράκη να του ζητήσει τον φάκελο «FIFA – Άρης», ώστε να είναι βέβαιος ο κ. Βακάλης ότι «δεν θα ξεπέσει στα αζήτητα η έρευνα και δεν καούν τα στοιχεία του φακέλου».

Για να θυμηθούμε λίγο και την κοινοβουλευτική διαδικασία, ερωτάται ο κ. Ζαγοράκης:

Είναι σε γνώση του οι υποθέσεις αυτές, οι έρευνες που υποτίθεται ότι διατάχθηκαν και τα αποτελέσματα των ερευνών;

Προτίθεται να ζητήσει να ενημερωθεί επισήμως για τις υποθέσεις, τις έρευνες που «διατάχθηκαν» και για τα αποτελέσματα στα οποία οδήγησαν;

Προτίθεται να ζητήσει, αν δεν το έχει πράξει ήδη, επισήμως από τον κ. Βακάλη τον φάκελο της υπόθεσης «FIFA –Άρης- ΕΠΟ» και να ενεργήσει αναλόγως με βάση τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ