Σε πορεία διάλυσης η ΕΠΟ, ο Ζαγοράκης απαιτεί να φύγει αμέσως ο Φιλιππούσης

Σε πορεία διάλυσης η ΕΠΟ, ο Ζαγοράκης απαιτεί να φύγει αμέσως ο Φιλιππούσης

Ένα τεράστιο « ή εγώ ή αυτός» διατυπωμένο με κάθε επισημότητα πλανιέται πάνω από το Πάρκο Γουδή!

«Εγώ» ο Πρόεδρος κοινής αποδοχής της ΕΠΟ (66 ψήφοι σε 68 ψηφίσαντες) Θόδωρος Ζαγοράκης, ο πασίγνωστος «Ζαγόρ» της εθνικής ομάδας και «αυτός» ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, εκλεκτός της ΑΕΚ, δηλαδή του Γιαννάκη Παπαδόπουλου για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα, που την κατέλαβε σε μια παράνομη ψηφοφορία με παράνομο και αντικαταστατικό τρόπο, σύμφωνα με την προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας.

Ο Ζαγοράκης επιβεβαίωσε πολύ γρήγορα τις προβλέψεις όσων γνώριζαν πολύ καλά «τι σημαίνει Φιλιππούσης» και απλώς περίμεναν τον χρόνο να κυλήσει και να αποδείξει την αλήθεια των ισχυρισμών τους. Στις μέρες που ακολούθησαν τον διορισμό του «Τζακ» στη θέση του Εκτελεστικού η ΕΠΟ έζησε (ζει ακόμη) μεγάλες στιγμές αλαζονείας, αμετροέπειας, ίντριγκας και διαβολής των πάντων σε σημείο να αναγκαστεί ο Ζαγοράκης να ζητήσει ευθέως από τον ΠΑΟΚ να επιλέξει ανάμεσα στον ίδιο και στον Φιλιππούση.

Η αφορμή προέκυψε από μια υπηρεσιακή εγκύκλιο, με την οποία ο Φιλιππούσης, χωρίς να ρωτήσει κανένα, ούτε καν τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, αποφάσισε μόνος αυτός, κατά παράβαση κάθε καταστατικής διάταξης, να διευθετήσει την εσωτερική ιεραρχία της Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΠΟ, τοποθετώντας, εντελώς αυθαίρετα και παράνομα, στη θέση του Διευθυντή τον εκλεκτό του Γιάννη Θεοφίλου, τελεσίδικα τιμωρημένο από την Επιτροπή Δεοντολογίας και την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με πρόστιμο 40.000 ευρώ «για απιστία» στην υπόθεση Travel plan.

Για τον κ. Φιλιππούση, δηλαδή, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αντί να συζητάει την απόλυση του κ. Θεοφίλου και την διαδικασία είσπραξης του χρηματικού προστίμου, επιβραβεύει την πειθαρχικά ελεγκτέα συμπεριφορά ενός υπαλλήλου με την τοποθέτηση του στη θέση του Διευθυντή της σημαντικότερης υπηρεσίας της Ομοσπονδίας, όταν ο υπάλληλος αυτός τιμωρήθηκε τελεσίδικα για «απιστία», για ενέργειες του την εποχή που ήταν προϊστάμενος στην ίδια Διεύθυνση. Θρίαμβος της εξυπηρέτησης!!!

Ότι ο γιός του κ. Θεοφίλου είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας ποδοσφαίρου Σάλας της ΑΕΚ από το 2016, άρα οι δεσμοί του «Διευθυντή Οικονομικού» είναι στενότατοι με την ομάδα του Γιαννάκη Παπαδόπουλου, είναι μια απλή, συμπληρωματική λεπτομέρεια στην υπόθεση.
Στην εγκύκλιο του Φιλιππούση αντέδρασαν έντονα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ ( με επικεφαλής τον Μάκη Γκαγκάτση), ενώ αποστάσεις από την ενέργεια του Εκτελεστικού Γραμματέα έλαβε και ο Πρόεδρος της Super league 1 Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Οι αιτίες της μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ Ζαγοράκη και Φιλιππούση είναι βαθύτερες και αφορούν τόσο στον χαρακτήρα και στη συμπεριφορά του πασίγνωστου «Τζακ», όσο και στις καθημερινές αποκαλύψεις για τον ρόλο που επιλέχθηκε να παίξει στην ΕΠΟ του Γιαννάκη Παπαδόπουλου, στην οποία ο Ζαγοράκης είναι μη επιθυμητό πρόσωπο και πρέπει να απομακρυνθεί με κάθε κόστος.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ζήτησε (και αποφάσισε), αμέσως μετά τις εκλογές, την πλήρη και αποκλειστική χρήση όλων (τρία είναι με το δικό του) γραφείων του κτιρίου Α του συγκροτήματος στο Πάρκο Γουδή, τοποθέτησε τον κ. Φιλιππούση σε γραφείο του κτιρίου Β και επέτρεψε στον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Δημητρίου να παραμείνει «για ένα διάστημα» στο γραφείο του Αλέξη Δέδε ( τέως Εκτελεστικού Γραμματέα) ενόψει της συγκρότησης του δικού του Γραφείου Προέδρου, αλλά «άλλαι αι βουλαί του Ζαγόρ, άλλα Φιλιππούσης κελεύει».

Ο «Τζακ» του ΑΝΤ1 δεν ήθελε πολύ για να βγει στην κόντρα και να διεκδικήσει, με τις πλάτες του Γιαννάκη, αυτά που «δικαιούται και του έταξαν εκείνοι που τον πρότειναν και τον στήριξαν». Να διοικήσει, δηλαδή, την ΕΠΟ ως κανονικός πρόεδρος και, όταν ο ίδιος το αποφασίζει, να ενημερώνει τον Ζαγοράκη.

Δεν είναι τυχαίο, πως μετά την εξέλιξη με την περιβόητη εγκύκλιο, πιστός στην απόφαση του να πάρει την ΕΠΟ στα χέρια του και να την κυβερνήσει «σύμφωνα με τας γραφάς», την Τρίτη 04.05.2021 απαίτησε ( δεν χρειάστηκε και πολύς κόπος) από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Παναγιώτη Δημητρίου να εγκαταλείψει το γραφείο που του είχε παραχωρήσει ο Ζαγοράκης για να εγκατασταθεί ο ίδιος παρά τη ρητή απαγόρευση που την γνώριζε ήδη.

Ο κ. Δημητρίου, πασίγνωστος υπάλληλος, έκανε αυτό αμέσως που απαίτησε ο Ιάκωβος (και όσοι τον έστειλαν στην ΕΠΟ) και ελευθέρωσε τον γραφειακό χώρο, τον οποίο με τσαμπουκά «δέκα Γιαννάκηδων» κατέλαβε ο «Τζακ», χωρίς καν να υπολογίσει την απόφαση του Πρόεδρου της ΕΠΟ.

Στην ουσία ο κ. Φιλιππούσης, με την κίνηση του αυτή, είπε ευθέως στον Ζαγοράκη ότι δεν τον υπολογίζει περισσότερο από ένα θυρωρό, ότι αυτός ( ο «Τζακ») είναι η μοναδική πηγή εξουσίας στην Ομοσπονδία και πως αυτός θα κάνει κουμάντο ό,τι και αν λέει ή διαμηνύει δεξιά και αριστερά ο Ζαγοράκης.

Η «επίθεση» του «Τζακ» μέσα στην έδρα του Ζαγοράκη ανέβασε την κόντρα των δυο στα ύψη και οι επόμενες μέρες θα δείξουν τι ακριβώς θα συμβεί και ποιος θα επικρατήσει σε αυτό το παρά – ποδοσφαιρικό μπρα ντε φερ, πίσω από το οποίο στοιχίζονται συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά και επιχειρηματικά συμφέροντα , αλλά και στοιχηματζήδες και διαιτητοπατέρες.

Ο Ζαγοράκης εμφανίζεται σε όλους τους τόνους και προς όλους τους συνομιλητές του αποφασισμένος να πάει την ιστορία μέχρι το τέλος και να διεκδικήσει το ρόλο που προκύπτει από τη θέση του απέναντι στην αλαζονεία του Φιλιππούση και στις κρυφές επιδιώξεις όσων τον τοποθέτησαν στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα.

Έχει ενημερώσει σχετικώς τον ΠΑΟΚ (έχει λάβει την πλήρη και αμέριστη στήριξη του), ειδοποίησε την ΑΕΚ και (αν το χωράει ανθρώπινος νους!!!) μετέφερε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τις απαιτήσεις του «για άμεση απομάκρυνση του Φιλιππούση από την ΕΠΟ» και στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού!!!

Μάλιστα φίλτατοι! Το Μέγαρο Μαξίμου ασχολείται εν μέσω Ερντογάν, εμβολίων και εμβολιασμών, πανδημίας, ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων, διεθνών σχέσεων και ισορροπιών, του προγράμματος «Ελλάδα 2.0» και του Ταμείου Ανάκαμψης … με τον Φιλιππούση και την πραμάτεια του!!! Για τέτοια κατάντια μιλάμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Έως ότου συμβεί αυτό ο Ζαγοράκης έχει αποφασίσει να απέχει από όλες τις αρμοδιότητες του στην ΕΠΟ, δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τίποτε και δεν είναι διατεθειμένος (έτσι λέγεται) να παίξει κανένα παιχνιδάκι στις πλάτες του ελληνικού ποδοσφαίρου για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Φιλιππούση!!!

Πλέον δεν συζητάει ούτε την πιθανότητα να «λυθεί το θέμα» με μια απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που πιθανόν θα δικαιώσει τον Ολυμπιακό. Είναι ανένδοτος.

Συνεχίζει να διαμηνύει παντού πως « ο Φιλιππούσης πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του στην ΕΠΟ και να απομακρυνθεί από το Πάρκο Γουδή με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής», χωρίς να περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου «επειδή το θέμα δεν είναι πλέον νομικό ή ερμηνείας του καταστατικού, αλλά ζήτημα επιβίωσης της Ομοσπονδίας και παραμονής του ίδιου στη θέση του Προέδρου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ